24

3.9K 485 93
                                    

piknikten sonra tobio tüm çöpleri shoyo'ya toplattırıyordu. shoyo bunu hemen kabul etmemişti tabii. tobio o sırada yaşlı bir amcaya yardım ediyor gibi yapıyordu. yaşlı adam, bankta huzurlu bir şekilde otururken tobio yanına gelmiş ve onun huzurunu kaçırmıştı. adam defalarca onu kovmuştu ama tobio "ah, yaşlılar çok huysuz ve tatlı oluyorlar." demişti.

shoyo da utanç içinde onları izleyip toparlanıyordu ki jetonu sonradan düştü. sinirle tobio'nun yanına gitti. "tobio, amcanın yardıma ihtiyacı varmış gibi gözükmüyor." laf arasına girmişti, o sırada da tobio adama zorla dün izlediği diziyi anlatıyordu.

"sensin amca!" dedi yaşlı adam elindeki bastonu shoyo'nun kafasına geçirip. tobio buna kahkahalarla gülerken shoyo tobio'nun tişörtünü tutmuştu ve sürüklüyordu.

"yarısını hallettim, gerisini sen toparlıyorsun. ve yine senin yüzünden başıma bir şey geldi." dediğinde tobio sırıtarak "tamam," dedi. çöpleri falan rastgele atınca shoyo sinirlenip işi elinden aldı. tobio'nun bunu bilerek yaptığının da farkındaydı.

"okula gitmiyor muyuz?" dedi shoyo, motorsiklete doğru gidiyorlardı. "tabii ki hayır. bu havada okul mu olur?"

shoyo ona "ne alâka şimdi?" dese de tobio cevap vermedi. bir şeyler düşünüyordu. "tobio, nereye gideceğimizi mi düşünüyorsun?" dediğinde tobio güldü. "tabii ki hayır. hangi yoldan gideceğimizi düşünüyordum." dedi. shoyo da gözlerini devirdi. tabii ki her şeyi planlamıştı ve shoyo'nun fikrini almamıştı.

i did something bad ⎯ kagehina Where stories live. Discover now