SERA... 15

70 31 0
                                    

Sera'nın yanından ayrıldıktan sonra, sakinleşmek için balkona attım kendimi.Uzun daracık balkonda ne kadar hava alınır meçhul. Derin derin nefes almaya çalışıyordum. Az önce Sera az önceki beni.durdurmasaydı kendimi geri çekenilirmiydim bilmiyorum. Ona sahip olma arzusunu aklımdan bir türlü çıkaramıyorum.. Kendini ne kadar da kötü hissetmiş olmalı benim küçüğüm... Balkon kapısının açıldığını gördüğüm de Sera'nın arkamdan geldiğini düşünerek nefesimi kontrol ettim.

"Bravo, seni tebrik etmeliyim."

"Anlamadım."

"Sera'ya karşı fazla sabırlı ve beklenmedik şekilde saygılısın."

"Saçmalama."

Hakan'ın olduğunu anladığımda demirleri tutup sinirlenmemek için göz kapaklarımı kapatıp, başka konular düşünmeye odakladım kendimi hiç bir işe yaramıyor...

"Yanlız kalsam iyi olacak."

diyerek Hakan'a balkon kapısını gösterdim. Onun ise hiç gitmeye niyeti yok gibiydi...

"Merak etme gidiyorum. "

"Anlayışın için sağol "

"Tamamen gidiyorum. "

"Asiler saldırmak üzere. "

"Bunu bildiğim için gidiyorum zaten. Bak onunla aramda birşeyler olacağını düşündüm ama o seni seviyor. Bu duruma daha fazla şahitlik edemeyeceğim. "

"Savaştan kaçıyorsun yani. Üstelik Sera sana bu kadar güvenmişken... "

"Buna kaçmak denmez, ara veriyorum sadece. Hayatta kalmak için... "

Diyerek içeri geri girdi. Tam da tahmin ettiğim gibi bu savaşa katılmayacakdı... İstanbul da savaş için bir çok asker hazırlık yapıyormuş. Onların bini , bizim yüz askerimize yeter de artar diyorlarmış.. Bir kaç melez ile konuşma yaptım fakat henüz hiç birinden olumlu bir cevap alamadım... Yelenler konuştum özelliklede yakın olduklarım düşünceliler. Bazıları olumsuz konuşsada en azından bir kaçı kabul etti asilere karşı yardımı. Telefonum çakdığında hemen yanıt verdim.

"Dostum."

"Görüşmeyeli uzun zaman oldu. Neler yapıyorsun? Mesaj atmışsın ama biliyorsun."

Sözünü kestim ikna edici olmalıyım.

"Bak hemen olumsuz düşünme bu asilere destek olan bir çok Yelen olduğunu duydum. Tek başlarına bagletler yapamaz. Yardıma ihtiyaçları var."

"Poyraz bunları bende biliyorum. Bir araştırma yaptım. Eğer benim düşündüğüm gibi ise bu savaş olmayacak fakat."

"Fakat."

"Poyraz biliyorsun kurul başkanı bu konuda çok sessiz. Onlara ne engel oluyor nede izin veriyor."

"Ne olacağını kestiremiyor musun?"

"Sana söyledim. Araştırma yapıyorum."

"Tamam senin cevabını bekleyeceğim. Sana gönderdiğim mesajı arkadaşlarına da gönder lütfen ne kadar çok Yelen toplanırsa asiler bu davadan vazgeçer. Ve bana da lütfen bir bilgi ver.."

"Tamam kendine iyi bak. "

Ne yapacağımı bilmez halde dolanıyorum fakat hiç bir ses çıkmıyor..
Yeterince hava aldıktan sonra bütün düşüncelerimi unutmak için kanepede uzandım. Gözlerimi kapatıp uyumak için mücadele ettim, fakat nafile uyku girmedi bir türlü gözüme.  Havanın aydınlanmasıyla uyuya kalmışım olmalıyım.
.

Hakan odanın içinde volta attığını gördüm, acaba yine neyin peşinde diye düşünürken içeri Sera da girdi.
Göz göze geldiğimizde gözlerini benden kaçırdı.  Olan biteni Sera ya anlatmak istiyorum fakat yıllar önce verdiğim saçma sapan bir söz yüzünden Hakan hakkında hiç bir şey söyleyemiyordum. Ama artık bazı konuları Sera ya anlatmanın vakti gelmiştir belki de. .Hayır bunu yapamam,Serayı kaybetmek istemiyorum.. Hakan ve Sera bir şeyler konuşuyor ağlamaklı bir şekilde gördüğünde içeri hızlıca daldım , neler oluyor dercesine kafamı Hakan'a salladım.Gideceğini Sera ya söylemiş olmalı. İçimde fırtınalar kopuyor ,sonunda Sera ile yalnız kalabileceğim, sonuna kadar arkasında olacağım .Uzun zaman sonra bunu bekliyordum. Benim için yılların belki önemi yok ama ilk defa ömrümün 10 yılını   Hakan'a gitti gibi hissettim . İçeriye girdiğimde Hakan la konuşmalarımız birbirine girdi, dayanamayıp bir birimize girdik.  Hakan, Sera ,Yelen olduğunu anlamasın diye fazla güç kullanmıyor ,benim ona zarar vermeme biraz izin veriyordu.  Ben ona vuruyor o da bana bir baglet gibi vuruyordu.

Tamam kabul ediyorum bunu yapmasını ona ben söyledim bir baglet gibi davranmasını. Baglet gibi davranırken , abartıyor işin garip yanı Sera hariç çevremde gördüğüm tüm bagletler Hakan'ın bir Yelen olduğunun farkında. Sera ya  birden benim yüzümden evden gitmek istediğini söyleyince, neye uğradığımı şaşırdım.  Kıza karşı beni doldurmak istiyordu. Bunu yapmasına izin veremem diye düşünürken ,olaylar iyice  çıkmaz bir yola girdi .Hakan'ın babasının aşağıda beklediğini söyledi .Pencereden aşağıya baktım ,doğru söylüyordu ona ayarladım ailenin baba karakteri aşağıda .Olanlar fazla hızlı gelişsede  şaşırdın mı? Hayır. Hakan dan böyle bir şey bekliyor muydum.  Evet .Hakan ve Sera yı istemesemde baş başa bırakarak merdivenlerden hızlı bir şekilde indim.  Son gördüğümden beri bu adam ne kadar da yaşlanmış böyle şaşkınım..

" Bunu yapmak istemezdim."

Yakup bey suratıma yumruğu vurduğunda kendimi yerde buldum. Yakup beyin bana vurmasını Hakan istemiş olmalı.

"Hakan söyledi daha gerçekçi olsun istiyormuş"

Tamda tahmin ettiğim gibi yerden kalkarken çaktırmadan oturduğumuz binanın penceresine baktım Sera bizi izliyordu... Yakup bey arabaya bindiğinde Sera'nın pencereden gittiğini gördüm .

"Kusura bakma oğlum .Ekmek veren ele ihanet etmeyiz biz . Sana bunu yapmaz isem bizi öldürmekle tehtit etti .Yıllarca ekmeğini yedim hakkını helal et." 

Yakup beye söyleyecek bir şey bulamıyorum ne yaptıysa ailesi için yaptı..  Yıllarca ailecek Hakan'a katlandılar .Hakan'a yalan bir aile bulmak çok zor oldu ,bu durumu kabul edecek bir aile ..Tesadüfen karşıma çıktı Yakup bey. Çöp konteynırını karıştırırken gördüm. Beni fark ettiğinde biraz uzaklaştı.

"Çocuklarım aç bunun için çöp kovasını karıştırdım, yoksa işim olmazdı bu mahallede."

"Korkma sana zarar vermeyeceğim"

"Ne  bekliyorsun git o zaman ."

O anda aklıma geldi bu adam çok benziyordu Hakan'a gençtide,  kimse şupelenmeden aralarına sokabilirim Hakan'ı ..

"Seni çöp toplamaktan kurtarabilirim"

"Git başımdan ."

"Biri var bagletlerin  içine sokup onu çocuğunuz gibi göstermenizi isteyeceğim..."

"Bagletleri kandıramazsın ,hele beni hiç"

"Niyetim kandırmak değil, bu sayede bu çöp toplamaktan  kurtulucaksın ."

" Bir Yelen'i bagletlerin içine sokmak kolay değil ,şimdi git başımdan."

"İyi düşün  yarın bu saatte yine geleceğim ..Karşılığında yüksek bir para ne kadar istersen boş bir çek .Ve kabul eder isen Yelen sizinle kaldığı sürece, aylık 5 bin dolar maaş ..Yarın bu saatte burada olacağım ."

Diyerek oradan uzaklaştım, güzel bir teklif sunmuştum kabul etmez ise başka birilerini arıyacak ve bulasıya kadar devem edecektim gerçek bir baglet aile bulasıya kadar.. Neyseki ertesi gün Yakup bey gelip teklifimi kabul ettiğini söyledi. Hemen Sera'nın  bir kaç metre uzağında bir ev bulup Hakan ve sahte aileyi yerleştirdim...Hakan bana bu aileyi neden öldürmeyim diye sorduğunda boğazına yapıştım. Bagletlerden  bu kadar nefret eden bir Yelen'i, bagletlerle yıllarca yaşamasını istemiştim. Aileye zarar verir ise Hakan'ın çok isteyipte bir türlü elde edemeyeceği, benim sayemde elde edeceği bir teklifte bulundum.

"Onlara zarar vermem ,tek şartım evin içinde, benimle temas içinde olmasınlar.Evin dışın da ne gerekiyor ise yapmaya hazırım."

Böylece Hakan'ı  Sera için orada tutmuş, biraz kendi hayatımı yaşamak için Antalya dönüş yapmıştım. Herşey yolundaydı Hakan ve Sera çok yakın arkadaş olmuşlardı .Hakan'ın alışması biraz zaman almıştı, ama başarmıştı..

Yakup bey huzursuz gibi görünüyor du.. Tam konuşacakken Hakan aşağıya indi.

"Sera sana emanet, buradan gittiğim için huzurluyum .Savaşta başarılar,bir süre ortalıkta görünmeyi düşünmüyorum.Bana bir söz verdin unutma..."

Diyerek arabaya bindi...

SERA.. 2Where stories live. Discover now