Bölüm 23

47 28 0
                                    

Yazarın dilinden...

Sera ne çok heycanlı, nede çok bu yemek için mutlu. Poyraz'ın söylediğine göre babası  umutlarını yok etmek için ikisini çağırmıştı.Kahvaltılarını yapmış geceliklerden kurtulmuş ve giyinip yola koyulmuşlardı.

Eve geldiklerinde Sera şöyle bir baktı etrafına.Bir villa yada bir boğaz manzaralı  ev bekliyordu. Tam tersi sıradan bir evin önünde durmuşlardı. Şaşkınlığını gizleyemiyordu .Poyraz Sera'nın sırtından tutup eve doğru götürdü. Kapıda genç bir kadın karşıladı.

"Hoş geldiniz"

İçeri girdiklerinde Sera daha da çok şaşırdı, o sıradan evin içi sanki bir saraya dönüştürülmüştü .Küçük bir saray. Poyraz Sera nın azının açık görünce çenesinden tutup kapadı.

"ÇoK sıradan bir babaya sahibim"

Sera dan cevap alamayınca ,etrafında baktı. Ortalıkta babası ve abisi görünmüyordu. Sadece abisinin karısı vardı.Abisinin karısı içerlemişti bu duruma, daha önce onlarda sevgiliydiler ama onları tanışma yemeğine çağırmamıştı kayınpederi.Kırgın olmasına rağmen çok özenmiş ve çok uğraşmıştı. Bagletlerin yemekleri gibi yapıp, türk yemekleriyle boğuşmuştu.Ortaya güzel şeyler çıkarmıştı tabi elinden geldiğince.Direk masaya oturttu.

Poyraz..."Meju abimler nerde."

Meju..."Bak geliyorlar işte, siz başlayın bende size çorbaların servisini yapmalarını söyleyim."

Meju servisi açtırdığında masaya genç bir adam oturdu.

"Merhaba kızım ben Poyraz'ın babası Volkan."

Sera.."Sera."

Volkan..."Kızım yesene ."

Adama bakarak çorbadan bir kaşık aldı,sonra Meju ile göz göze geldiler.Masada sarma gördüğünde dayanamayıp hemen bir tane azına attı..

Meju."Ben yaptım, beğendin mi."

Volkan."Kim dedi sana sanki, mutfağa girde birşeyler hazırla diye."

Meju üzülmüştü çünkü kendi yemek yapmayı seviyordu.Üstelik ilk defa Poyraz'ın sevdiği kızla tanışıcaktı, bu yüzden de kendi elleriyle hazırlamak istemişti yemekleri.

Sera"Eline sağlık .

Volkan."Sera senin gibi biri benim gelinim olacağı için şanslı sayılırım .Ve güvenli."

Sera sessiz kalmış hafif gülümsemişti Volkan beye karşı.

Çorbalar kalkmış ara sıcaklar gelmişti masaya.Volkan yüzünü hafifçe buruşturmuştu.Sera ne olduğunu anlamaya çalışsada bir türlü anlam verememişti bu davranışa.Börekten bir kaç ısırık aldıktan sonra Meju ya baktı.

Sera.."Bunu da mı siz yaptınız."

Meju..."Evet beğendin mi.?"

Volkan.."Bende seni destekliyorum kızım ,gerekirse savaşa bizde katılırız."

Sera kime cevap vereceğini şaşırmış bir Meju ya  bir de Volkan'a bakıyordu.Meju heycanla bir cevap bekliyordu .

Sera.."Şimdiye kadar yediğim en güzel börek."

Volkan Sera nın gözlerinin içine bakıyordu resmen.Tam konuşacakken Poyraz babasına sert bir ifade ile.

Poyraz.."Böyle birşeye ihtiyaç yok"

Volkan.."Bakma sen ona kızım ,bagletlere eziyeti sonlandıracağın için çok mutluyum."

Poyraz babasının söylediklerine inanamıyordu..İki kardeş büyüyüp babalarının evinden ayrılasıya kadar bagletlerin olan kinini anlatır ,annenizin intikamını alın derdi .Şimdi ise gelmiş, onlara yardım edin diyor ,hiç samimi gelmiyor du Volkan'ın bu sözleri Poyraz'a .Daha fazla dayanamayıp ses tonunu yükselterek babasına seslendi.Masadakiler Poyraz'a bakınca.

SERA.. 2Where stories live. Discover now