℘/𝑒𝓅.14

918 79 10
                                    

忙しくしている

Haejen yorgunlukla kendini yere attığında büyük sergi salonu akşam güneşi ile kavruluyordu. O kadar yorulmuştu ki gözüne batan ışığı engelleyecek gücü kendine bulamamıştı. Sürekli eğilip kalkmaktan birazcık da midesi bulanıyordu.

Derin bir nefes vererek gözlerini az önce düşen ışıklandırma takmaya çalışan Hyunjin'e çevirdi. Açıkçası o gün sınıfından neden çıktığını merak ediyordu. Onu daha önce kendi sınıflarının bulunduğu katta hiç görmemişti ve sınıfında basket takımında olan biri olduğunu sanmıyordu. Yani oraya gelmesi için bir sebep bulamamıştı.

Sabahtan bu yana hareketlerindeki farklılığı da çok net seçebiliyordu. Diğerleriyle çok rahat konuşurken söz Haejen'e gelince ani bir endişe sarıyordu oğlanın bedenini.

Haejen düşüncelerine dalmışken Hyunjin'in gözleri kazara Haejen'e değince hızla gözlerini kaçırdı genç kız. Yanında bağdaş kurmuş oturan Yuta'ya döndüğünde ne yaptığına bakmak için telefonuna eğilmişti.

"Sence hangisi buraya daha çok uyar?"

Haejen, Yuta'nın gösterdiği resimlere baktığında şaşırmafan edememişti. Biri ince ve beyaz diğeri kalın ve kahverengi renklerle işlenmiş tek ayaklı masaların resimleriydi. Sorar gözlerini Yuta'ya çevirdiğinde oğlan hemencecik cevaplamıştı.

"Tabloları duvara asınca ortalar çok boş kalır diye düşündüm. Büyük bir masa da sergiye gitmez o yüzden tek ayaklı bakıyorum. Birkaç tane koyabiliriz."

Haejen Yuta'nın fikrini gerçekten beğenmişti. Verdiği tepkiyle de bunu gösterdiğinde bu oğlanın hoşuna gitmişti.

Haejen ince parmağını beyaz olan masaya yaklaştırıp konuştu.

"Bunun rengi buraya daha uygun. Kaba durmayacaktır."

Yuta konuşmak için ağzını açtığında onu Bayan Myoi'nin topuklu ayakkabılarının sesi bölmüştü.

"Seçtin mi oğlum masaları?"

Yuta kafasını sağlayıp ayağa kalkarken Bayan Myoi ile konuşmaya başladı. Onlar doğayı gözler önüne sergileyen camın önüne doğru ilerlerken Haejen de ayağa kalkmıştı. Pürüzsüz zemini adımlarıyla süslerken biraz ileride duran Mina'nın tuvale dikkatle baktığını gördü.

"Sorun nedir?"

Hızlıca güzel kızın yanına ulaştığında Mina'nın dikkatli gözlerinin hedefi olmuştu.

"Uzun süredir uğraşıyorum ve bitti sayılır ama henüz çözemediğim bir eksiklik var."

Mina yumuşacık ve çaresiz sesiyle yardım edercesine konuştuğunda Haejen bir şeyler mırıldanıp gözlerini tabloya çevirdi. Oldukça ince çalışılmış tabloda bir şey eksikti evet. Dikkatle resimi tararken çok geçmeden sorunu bulmuştu.

"Nehire ağaçların yansımasını yapmayı unutmuşsun. Birde köşelere birazcık açık mavi eklersen çok güzel olur."

Mina'nın hatasını oldukça nazik bir dille gülümseyerek anlatırken sarışın kız onu dikkatle dinlemişti. Tablosuna baktığında hatasını o da fark edince Haejen'e sarılıp çoşkusunu dışa vurarak teşekkür etmişti.

Mina tuvaline dönerken Haejen de halinden memnun bir şekilde salonun ortasına doğru yürümeye başladı.

Bayan Myoi ellerini bir anda birbirine vurup Haejen'in sıçramasını sağlandığında konuşmaya başlamıştı.

"Evet çocuklar bugünlük bu kadar yeter. Yakında okul kapanacak, dönsek iyi olur. İşlerinizi olduğu gibi bırakın yarın devam ederiz."

Herkes olduğu yerden ayrılıp çıkışın önünde toplanırken Bayan Myoi'nin kapıyı kilitleyişini izledi Haejen. Sonra birlikte hafif ağaçlık alanda arabaya doğru yürümeye başladılar.

❝ ℵ ❞

Haejen çantasının eteklerinden tutup çıkış kapısının önünde Mina'nın gelmesini beklerken okul bahçesinde gözlerini gezdiriyordu. Tam o sırada etarafa sohbet sesleri hakim oldu.

Basketbol takım oyuncuları Haejen'in birazcık ilerisinde yavaş yavaş yürüyerek çıkışa doğru ilerliyordu. Haejen'in gözleri ilk hızlı hızlı konuşan Hyunjin'e çarparken ardından konuştuğu kişiye baktı.

Jaehyun'un irisleri Haejen'in gözleriyle buluştuğunda bu sefer hiçbir taraf gözlerini kaçırmadı. Bu uzun mesafeli ince bağlantı Mina gelene kadar sürdü. Haejen bağlantılarını kesip anında Mina ile sohbet etmeye başladırken iki arkadaş arka kapıdan çıkışa doğru yürümeye başladı.

Jaehyun'un bağlantıyı hala kesmeyen gözlerini fark etmeden.

iyi okumalarღ

geçiş bölümüydü. Aslında bölümü buradan başlatmayacaktım ama kitabı birazcık uzatmaktan zarar gelmez😼

love y'all

winter bear ❦ Jung JaehyunHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin