18. BÖLÜM ~PLAN ~

23.9K 1K 202
                                    

Belkide herşey benim sayemde düzlebilirdi. Son dersteydik neyseki dersin bitmesine çok az kalmıştı. Arada Atakana bakıp duruyordum. Acaba barışırlarmıydı. Bence saçma bişey için aralarını bozmuşlar. İşte Aslında bu yüzden nefret ediyorum. Her şeyin altından o çıkıyordu.

Zilin sesi tüm okula yayıldığında herkez yavaştan toparlanıp gidiyordu. Çantamı toplayıp sınıfın boşalmasını bekledim. Elifin kurduğu plana göre ilk Atakanla konuşacaktım. Atakan hazırlanıp ayağa kalkıp geçmek için bana baktı. Bense yerimden kalkmayıp."konuşabilirmiyiz." Dedim.

Bişey demeyip  geri yerine oturdu. Herkes sınıftan çıktıktan sonra Atakana dönüp " Ben çok düşündüm ve şöyle bir kara aldım. Yani bana yaptığınız Affedilir bişey  değil. Bu nedenle senden bişey isteyeceğim eğer dediğim şeyi kabul edersen seninle konuşurum ama kabul etmesen seninle bir daha asla ama asla konuşmam."

"Sen beni tehdit mi ediyorsun?"

"Hayır. Sadece rica ediyorum. "

Derin bir nefes alıp "söyle  bakalım neymiş derdin?"

"Ben hatta herkes Meriçe le barışmanı istiyor. En  çok da ben çünkü ne olursa hep bana oluyor bu nedenle barışmanız herkes için çok iyi olur. Olmaz mı? "

"Oturup  düşündüğün bumu Ezgi?"

"Ne var ya sanki barışsanız. Hem çok saçma bir şey için aranızı bozup onca yıl kavga etmisiniz. Hemde bir kız için  bu çok saçma değilmi?"

Atakan bir süre bana baktıktan sonra " senin eline ne geçecek onu anlamıyorum."

"Hiç birşey.  Tamam ben şuan haksızızmıyım yani pişman değilmisin  çocukluk arkadaşınla  çocuk gibi küsüp sonra kavga etmisin."

"Tamam saçma bir nedenle aramız bozuldu ama bu saaten sonra ne önemi varki?"

"Ne demek ne önemi var. Çok önemi var. Ben senin için ne kadar önemliyim?"

Atakan soruma şaşırmış olacaki kaslarını çatıp. "Nerden çıktı şimdi bu ?" Dedi.

"Nerden çıktıysa çıktı. Aslı için aranı bozduysan benim için düzeltmezmisin?" Ondan çok şey istemiyordum. Neden bu kadar abartıyordu.

"Ezgi sen iyimisin acaba? "

Bu nasıl bir soru şimdi "iyim." Diye mırıldandım.

"Sadece senden bişey istedim  onuda bana çok gördün. Yinde sağol. "Ayağa kalkıp sınıftan çıkıp gidecektim daha fazla zorlayamzdım onu. "Ezgi."

Arkama dönüp Atakana baktım ayağa kalkıp yanıma geldi tam karşıma dikilip." Sırf senin için konuşmayı deniycem ama eğer olmazsa üstleme."

"Tamam. Şimdi ben Meriç'le de konuşup sana haber vereceğim tamamı?"

"Gerçekten başa belasın."

Biliyorum canım biliyorum. Telefonum çıkarıp Elif e mesaj yazdım.' İlk aşama başarıyla tamamlandı.'  Yazdım. Atakanla berber  okuldan çıkıp ayrıldım beni eve bırakmak  istedi ama işim olduğunu söyleyip gönderdim okulun giriş kapısında  durup Meriçi aradım.  Bir süre çaldıktan sonra açtı ben açmaz sandım.

"Efendim Ezgi."

"Meriç şey ben yani ben okulun oradayım beni alırmısın?" Bu nasıl bir soru.

"Bir  sorunumu var?"

"Hayır.  Sadece seninle konuşmam gereken bir konu var."

"İyi bekle iki dakikaya oradayım. "

YENİ OKULUM Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin