- Bölüm 21 -

9.2K 383 21
                                    

" Bazen arkasına dönüp bakması gerekir insanın; nerden geldiğini unutmaması için..! "

#Şems Tebrizi #

" Ya da şuan mı daha çok acı yoksa olmayan geleceğimiz mi ? "

Uraz'ın bu sözü söylediğinde ki yüz ifadesi ciddi ve bir o kadar da gerçekçiydi. Bazı anları vardır insanın çok şey söylemek istersin, günlerdir, yıllardır belki de daha fazla bir zamanda içinde biriktirdiklerini yüzüne haykırmak, ona beynini kalbini anlatmak istersin. Bende belki de çok uzun bir zamandan sonra böyle bir anı yaşıyordum. Konuşmak istiyordum ama konuşamıyordum. Haykırmak istiyordum ama yapamıyordum. Yüz ifademdeki şaşkınlık ise bunun en büyük açıklayıcısıydı.

" Bir gelecek olmadan yaşanabilir mi ? "

Bunların hepsini gözlerimin içine bakarak soruyordu. Belki de ilk defa bir soruyu cevaplamak için bu kadar düşünmüş ve sonucunu bulamamıştım.

Uraz cevap vermeyeceğimi anladığında bir adım atarak yanıma yaklaştı. Sonra bir adım daha ve tekrar tekrar. Yanıma geldiğinde nefesindeki soğukluğu hissedebiliyordum. Dilim tutulmuştu. Zaten hayat bu yüzden saçma değil miydi ? Mesela konuşman gereken en önemli yerde yaşama işlevlerini kaybetmek gibi. En sonunda derin bir nefes alıp ellerimi Uraz'ın göğsüne koyarak itmeye çalıştım. Ve ondan uzaklaştım.

" Sen böyle yaptıkça benden kaçabileceğini mi sanıyorsun ? "

Başımı evet anlamında salladım ve geriye bir adım attım.

" Sana ne demiştim hatırlıyormusun ? "

Kendi sorduğu soruyu tekrar kendi cevapladı.

" Benden uzak dur ! Sen ne yaptın yaramaz kız ? Durmadın. "

Bir adım atarak dibime kadar geldi ve önüme düşen saç tutamını eliyle kulağımın arkasına ittirp diğer eliylede çenemi kaldırıp gözlerine bakmamı sağladı.

" Şimdi de ben durmayacağım. "

Uraz yüzünü yüzüme yaklaştırdı. Şuan kalbim o kadar hızlı atıyordu ki kalp ritimlerimi Uraz'ın duymaması için dua ediyordum. Dudakları dudağıma değeceği sırada Uraz'ı sert bir şekilde ittim.

" Olmaz Uraz, bazen insanın durması gereken zamanları vardır ? Ve şaun tam o zamalardan birini yaşıyoruz. Durmalısın, durmalıyız. "

Bu cümleyi nefes almadan söylemiştim. Uraz'ın yüzündeki ciddiliği sert bir üslup takındı. Söylediklerime karşılık düşündü. Aradan fazla zaman geçmeden konuşmaya devam etti.

Aşk-ı İntikam (Tamamlandı)Where stories live. Discover now