Capitolul 11

2K 223 8
                                    


-SURPRIZAA!!!
Will aprinde lumina, astfel încât pot vedea in sfârșit. Cassy, Isabel si Tim, stau in fata mea cu niște zâmbete mari pe fata. In spatele lor, pe masa se afla un tort, iar pe pereti au fost agățate baloane.
-Azi e ziua ta, imi spune Cassy, in timp ce imi da o imbratisare.La multi ani!
Cum de am putut sa uit?! Adevarul e ca lucrurile au fost asa de complicate in ultimul timp, încât nici măcar data in care suntem nu o mai știam. M-au îmbrățișat cu totii, iar la sfârșit m-a îmbrățișat si Will, spunându-mi:
-De asta trebuia sa nu fi acasa. Ti-am spus ca o sa iti placa motivul.
Mi-au dat fiecare cate un cadou.
-Chiar nu este necesar, am spus eu. Sincer.
-Oh, nu mai vorbi prosti si deschide-le odată, mi-a spus Isabel.
Cadoul de la Isabel s-a dovedit a fi un lănțișor de argint, cu numele meu. Era chiar frumos. Iz m-a ajutat sa mi-l pun la gât. Următorul a fost de la Cassy, care mi-a luat niște haine. Serios, chiar ar trebui sa renunțe la obsesia ei pentru ele. Tim mi-a dat o ciocolata, iar Will un trandafir. Era cel mai frumos trandafir pe care l-am vazut. Era un vișiniu închis, iar spre vârfurile Petalelor se închidea aproape înspre negru. Le-am mulțumit tuturor, iar dupa am inceput sa povestim si sa glumim. Nu stiu cat timp a trecut asa, dar pe la 01:30 , cand au plecat cu totii, am mers in camera mea, sa dorm.

************

-Deci, cine încearcă?
Ne aflam in luminisul in care am fost si ieri, stand toti pe jos si formând un cerc. In mijloc se afla globul si pumnalul. Lumina soarelui se reflecta in diamantele incrustate in maner, astfel încât daca te uitai la el, nu mai vedeai nimic in jur.
Will a fost cel care a luat pumnalul. L-a ridicat si a lovit.
Ma asteptam la o explozie sau ceva, insa nu s-a intamplat nimic.
-Hmm, ciudat, a spus el. Ar fi trebuit sa meargă.
-Da, sau poate tu lovesti ca un papa-lapte, a spus Isabel.
A încercat si ea, insa cu același rezultat.
-Ce spuneai adineaori? a întrebat-o Will râzând.
Ea sa mulțumit sa ii arunce o privire criminala, dupa care s-a intors spre mine:
-Ce scria in carte? Nu spunea si cum trebuie folosit?
-Amm, spun eu rasfoind paginile. Scrie ceva despre posesorul de drept, spun eu, găsind-o insfarsit pe cea pe care o căutam. La ce s-ar putea referi?
-Poate ar trebui sa încerci tu, sugerează Tim. Din moment ce pumnalul era inainte la mama ta. Poate este ceva ce se transmite in famile.
-Tim are dreptate, a spus Cassy. Ar trebui sa incerci.
Mi-am ridicat mana, pregătindu-ma sa lovesc, cand am lăsat-o dintr-o data jos. Nu am mai lovit, in schimb am atins globul cu vârful lamei. Nu stiu de ce am facut asta. Pur si simplu simteam ca asa trebuie sa fie.
Din glob au țâșnit raze de lumina, orbindu-be pe toti preț de câteva secunde. A inceput sa curgă un lichid argintiu, care s-a solidificat imediat la contactul cu aerul, formând o cheie.
Insa, nu acesta era lucrul cel mai uimitor. In mijlocul nostru, a apărut o fata, cam de vârsta mea. Avea parul lung si blond, si purta doar o camasa de noapte alba. Pielea ii era foarte palida, dar in același timp parca era cuprinsă de o strălucire. Ochii ei aveau culoarea aurului lichid, iar buzele ei trandafirii erau ncordate intr-o grisma.
-Eu sunt Conducătoarea Gardian, ne-a spus ea. Vocea ei avea o tonalitate muzicală, dar serioasa. Cum m-ati eliberat?
I-am povestit lui Ny ce am facut, acesta fiind numele cu care ea s-a prezentat, iar dupa asta ne-a spus si ea povestea ei:
-In urma cu 200 de ani, eram Conducătoarea gardienilor. Închisoarea Lumii de Jos, era bine păzită, dar totuși, unul dintre capetenile Demonilor a reușit sa scape, si i-a eliberat si pe ceilalti. Supușii mei au fost intemnitati, iar eu am fost închisă in globul din care își trăgeau ei puterea,
astfel amplificand-o de mai multe ori.
-Dar acum am distru globul, iar tu esti liberă, a spus Cassy, căci eu nu îndrăzneam sa vorbesc. Deci ii putem distruge.
-O, Draga mea copila, a spus Ny. Lucrurile nu sunt chiar asa de simple.
Si astfel, aproape toate speranțele mele s-au spulberat.

ProtectoriiWhere stories live. Discover now