Chapter 18 ~ OBSESSED MORON

4.6K 222 14
                                    

KOMENTARIŠITE (OBAVEZNO)!

Author POV

"Znači ne ljutiš se na mene jer sam se derala na tebe neki dan?" Avery upita Veronicu glumeći ravnodušnost. "Ne, znam da sam valjda ja bila ta koja je malo pretjerala spominjući... njega."
"Nema veze. Zaboravimo na to i okrenimo se prema budućnosti jer nikad ne treba gledati nazad u prošlost i vraćati joj se. Znaš: ne živi u prošlosti nego u sadašnjosti." "Znam, ali Avery još uvijek ne mogu vjerovati da si bila" utiša glas i primakne joj se "...da si bila oteta." Avery odmahne rukom. "Vidiš" podigne kažiprst u zrak "to ti je upravo primjer gdje trebaš zaboraviti prošlost." Veronica joj se osmijehne i razumljivo klimne glavom. Nisu više ništa pričale vezano za tu temu.

Somebody POV

"Gdje se nalaze?" šef me upita gotovo nestrpljivo, što je jako čudno za njega da napomenem. Uvijek je suzdržan. Pretpostavim da mu ova djevojka baš znači nešto. "Trenutno su u njihovom omiljenom kafiću. Držim ih na oku, ne brini." kažem mu preko mobitela. "Želiš li da nešto uradim? Da im priđem? Otmem je još večeras? Čovječe, dosadilo mi je sve ovo. Trebao si naći nekog drugog za ovaj posao. Ja mrzim špijunirati. Ja volim akciju! Hoćeš li da je otmem večeras, a?" "Ne želim." hladno kaže. "Ali zbog tebe sam morao i premjestiti se u-" prekine me. "Dosta! Zapamti da sam ti na poslu šef, a ne bilo ko. Ima da slušaš moja naređenja i tačka. Je li ti to jasno?" Prevrnem očima. "Pitao sam je l' ti jas-" "Da jasno mi je!" nadjačam mu glas. "Dobro." kaže. "Za sad ne radi ništa. Pokušaj izvući još informacija. Zanima me da li me ikad spominje i da li joj se po glavi motaju sjećanja na ono veče kao i meni..." A ne, nećeš sine. "Hej, hej! Prestani! Mislim da nisam dužan znati još i o tvom seksualnom životu. Nisam za to plaćen! Doviđenja !" prekinem prije nego što začujem njegov smijeh. Opsjednuti moron.

*I da ti kažem da te spomenula Veronica, ali nije rekla tvoje ime. Izvinjavala se Avery što te spomenula prije nekoliko dana. Zapravo nisam siguran da li se radi o tebi, ali ću provjeriti. P.S.- Veronica je nešto kratko šapnula Avery i nisam uspio shvatiti o čemu se radi. Moram i to provjeriti.*

Pošaljem mu poruku i nastavim posmatrati one dvije.

*Što prije moguće.* odgovori mi.

George Cooper POV

* U toku tog dana*

"Okej, okej, predajemo se." jedva progovori i ispljuje svu krv koja mu se skupi u dušniku. "Progovori onda!" naredim plavokosom dečku koji je pri svijesti za razliku od smeđokosog. "Reći ću ti gdje je Harry ako njemu pomogneš." slabašno klimne glavom prema stolici na kojoj sjedi nepomičan dečko zatvorenih očiju. Propalice! Zacerekam se. "Prvo mi reci gdje je to đubre, a onda ću specijalno pomoći i tebi i njemu! Ali pazi" priđem mu i čučnem kako bih bio iste visine kao i on "ako mi slažeš obojica ćete biti mrtvi, ali ću vam rezati komadić po komadić tijela. Jesi li me razumio?" Klimne glavom, a ja ustanem. "I? Gdje je naš poznati Styles? U koju li se sad mišiju rupu sakrio, a?" obrišem ruke umrljane njihovom krvlju i bacim papir u kantu za smeće. "Prava istina je da mi u stvari ni ne znamo gdje je on." tiho mi saopšti suhim grlom, a ja se nasmijem prezrivo. "Mali, izgleda da ti za ovo vrijeme koliko sam vas obojicu mučio nisi ništa naučio. Jesam li u pravu?" "Ne lažem te debilu. Niko ne zna gdje je Styles. On samo pobjegne sa lica mjesta i ne pojavljuje se više u istom gradu. Mogu ti samo reći da ga u New York-u više nećeš naći. On je već sad negdje daleko... i niko osim njega samog ne zna gdje je." nasmije mi se u lice. Stisnem šaku i zube, te ga opet udarim u lice... onda još jednom i još jednom. "Pederu mali! Tri... TRI dana vas obojicu mučim ni za šta! Namjerno ste odugovlačili svo ovo vrijeme samo da bi on mogao pobjeći. UBIĆU VAS OBOJICU!" Joseph mi brzo priđe i zaustavi me. "Ne, nećemo ih ubiti gospodine." Ljutito stresem njegovu ruku sa svoje. "Nećeš mi ti naređivati šta da radim!" "Znam gospodine, oprostite, ali zar ne mislite da ih trebamo ostaviti kod nas u zatvoru žive jer ipak nisu nikakva prijetnja i ionako ne znaju ništa?" "Nije dovoljno za mene." čvrsto kažem i pogledam prema Horanu. "Možda lažu gospodine. Šta ako znaju nešto, a tvrde suprotno kako bismo im skratili muke i odmah ih ubili kao što planirate?" Joseph me počne ubjeđivati. Ima smisla. "Možemo reći našim ljudima da nastave tražiti Stylesa. New York je veliki grad." Protrljam oči. "Dobro, dajte im vode, hrane i skinite sa tih šok stolica. Za sada ih vodite u zatvor." Naredim mu i izađem iz ovog pakla. Kako sad da uhvatim to kopile?
---
"Gdje si ti bila mlada damo?" upitam Avery koja ulazi na vrata prevrćući očima.

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now