Chapter 55 ~ Queen of everything

2.2K 138 42
                                    

Ova pjesma je od misterioznog šefa kom još 'ne znamo' indentitet. Ali stvarno, on može biti bilo ko :O Ova priča je luda, kao što ste se i sami mogli uvjeriti. xD

Ugl. pjesma od njega za Avery lol

Uživajte u nastavku! Xoxo

-

Avery Cooper

"Dobro jutro," pozdravim Josepha i sjednem za kuhinjski sto. Zadnje čega se sjećam je kako me Jason otpratio do sobe i ušuškao u krevet. Mislila sam da će mi trebati tablete za smirenje, no sve me sustiglo i iscrpilo, te sam zaspala čim mi je glava dotakla mekani jastuk.

"Misliš 'dobar dan'?" ispravi me i pridruži mi se za stolom.

Prevrnem očima. "Daj Josephe, nemoj me sad.." branim se, a on se smije i podiže ruke u znak predaje.

Pogledam ispred sebe i ugledam cijelu gozbu na stolu, a ne doručak. Sve od najprostijih jela kao što je kajgana pa do torte i kolača.
A i palačinki.

Usta mi postanu vodena dok razmišljam šta ću prvo strpati u usta.

Naglo podignem glavu kad začujem podsmijeh i ugledam Jasona na vratima kako me milo gleda. "Nešto je smiješno?" namrštim se.

"Nope," kaže. "Apsolutno ništa."

Isplazim mu jezik. "Pridruži nam se za stolom. Nema šanse da sve ovo sami pojedemo," kažem, a on odmahne glavom. "Ne, već sam jeo. Hvala ti," po njemu vidim da se suzdržava i da mu je neugodno. Takođe mi ne promakne kako je na sekund skrenuo pogled ka Josephu prije nego što je to rekao.

Okrenem se ka Josephu i počnem kuckati viljuškom od sto. "Joseph?" dozivam ga.
"Da?"
Izvijem obrvu.
"Šta?!"
I nakrivim glavu.
"Nisam mu ništa rekao," brani se.

"Jasone, ja sam ovdje glavna i vaša sam šefica," objasnim glasno i jasno. "I naređujem ti da sjedneš sa nama za sto i kunem se, ako ne strpaš nešto u usta, ja ću ti strpati pola stola hrane kroz nos," završim potpuno ozbiljno, a njegove smeđe oči me pogledaju u nevjerici. "Okej?" nesigurno kaže i nasmije se, pa sjedne pored mene sa desne strane, a Joseph je sa moje lijeve strane dok se ja nalazim na čelu stola.

"A sada," započnem. "Želim vam saopštiti da večeras pozovete svu dotičnu gospodu sa kojom je moj otac dobro poslovao," osmijeh mi se iskrade u kut usana. "Svi oni trebaju znati za novu gospodaricu svega."

Veronica Henderson

Još jednom provjeri da li je Ian dovoljno odmakao od nas, pa me povuče za ruku. Izađemo iz parka i nađemo se na ulici kod crnog hromiranog auta. "Dame imaju prednost," pokaže rukom prema otvorenim vratima.

Ne sjedaj u auto sa nepoznatim osobama. To je nešto čemu su me uvijek učili.

Sada to kršim.

"Gdje idemo?" upitam ga, a on upali auto i namigne mi. "Ne brini lutko. Sve imam pod kontrolom."

E tek sad brinem..

Niall Horan

"Žao mi je, on je trenutno nedostupan," govorim iste riječi pedeseti put danas i po pedeseti put dobijam isto pitanje 'zašto'.
"Zato što mu mozak pluta u alkoholu! Doviđenja!" stisnem crvenu slušalicu i bijesno bacim mobitel ispred sebe na sto.

Neki 'posebni' partneri se žele lično čuti sa Harryjem oko važnih isporuka, ali Harry ne zna gdje se nalazi, a kamoli kojim brodom koliko tona treba prevesti u Madrid.

Ulazim u kuhinju i zatičem ogroman nered. Kad kažem nered, asociram na 'Harry nered' koji se pobrinuo da kuhinja izgleda k'o da je atomska bomba pala.

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now