Chapter 9 ~ Am I dreaming?

5.4K 280 23
                                    

Ako želite slušajte pjesmu iz nastavak.Uživajte! Xoxo

Ne vjerujući u to što mi je rekao sam odmahnula odrično glavom.

"Šta pričaš ti budalo jedna?!" govorila sam kretajući se nazad prema zidu što više kako bih bila što dalje od Nialla.

Prokleta da je ova mala prostorija iza ogledala!

"Aves, ma daj, upravo ti kažem da..."

uzdahnuo je duboko napravivši kratku pauzu "Samo me saslušaj." puhnuo je.

"Da slušam šta Niall? Da si se zaljubio u mene za nekoliko dana?" nasmijala sam se od muke "Mislim, da si se uopšte zaljubio U MENE! Nisam ti dala nikakav povod za to!"

"PRESTANI! Sigurno ne želiš da nas čuju i nađu ovdje." šapnuo je i polako sam paničila osjetivši njegov parfem i dah još više. "Mirišeš na njega." šaputao mi je blizu uha dok mi je mirisao kosu. Ništa nisam mogla uraditi jer je on ionako snažniji od mene i tako sam ostala stajati u mjestu paralisana. Ne znam zašto, ali nisam se osjećala ugroženo. Zapravo ništa nisam osjećala, ništa novo. "Ali tvoj miris ipak preovladava u mojim nosnicama." trznula sam se čuvši opet njegov glas. "To je tako dobro." uzdisao je "Umirem za tobom Avery. Zar ne vidiš to?" govorio je uhvativši me za bradu.

Naglo sam okrenula glavu u lijevu stranu istrgnuvši se."Ne. Ne vidim ništa. Mrak je." hladno sam rekla na što je on oštro uzdahnuo.

"Ne budi tako djetinjasta! Ovo je ozbiljno što ti govorim!"

"Da, TEBI jeste. Mene ne zanima. Ja samo hoću..." u tom trenutku kao da me neko lupio po glavi da se osvjestim "PA HEJ! MENE JE OTAC DOŠAO SPASITI, A TI MENE OVDJE SAMO NAMJERNO ZAVLAČIŠ GOVOREĆI MI SVE OVO MAJMUNE!" izderala sam se na sav glas i gurnula ga od sebe svom snagom pokušavajući shvatiti gdje je ključ.

"Tražiš nešto?" upitao me zlobno se cerekajući dok su mi ključevi zazvecali ispred nosa.

"DAJ MI TE KLJUČEVE, NIALL!" proderala sam se, a on mi se približio prislonivši me tijelom uz vrata gdje sam se bila pomjerila misleći da su kljičevi u bravi.

Kad si glupa.

Praviću se da nisam čula.

Niall mi je stavio ruku na usta. "Ššš, ne želiš da nas čuju." čuvši to, zakolutala sam očima, ali na moju sreću je mrak i nije me mogao vidjeti.

Šta sad da radim?

Misli?

Klimnula sam glavom počinjući igrati svoju malu igricu.

"Želim te Niall." rekla sam sklanjajući mu ruku sa mojih usta.

Tišina. Samo se čulo naše disanje.

Iznenada se čula velika buka napolju. "Pretražite sve!" mogla sam čuti glas svog inače glavnog čuvara/tjelohranitelja Joseph-a.

"Nisi me čuo šta sam ti rekla?" šapnem Niallu zavodljivo na uho nakon što je on opet prislonio samo malo ruku na moja usta. Odustavši od te namjere je samo ispustio uzdah kad sam mu počela ostavljati poljupce na uhu, obrazu, bradi i...

Ovo je samo za spas.- pomislila sam pritisnuvši svoje usne na Niallove. Sve je izmaklo kontroli kad je on, odmah nakon tri sekunde poljupca, ubacio jezik u igru.

Niall, poptpuni stranac, je osoba koju sam MORALA poljubiti nakon dvije godine. Dvije godine nisam nikog ljubila.

A Styles?

Njemu nisam uzvratila poljubac!

Niall me tako jako stiskao uz sebe i ljubio me da sam zaboravila svoje ime i prezime. Zamalo da zaboravim da mu moram ukrasti ključeve iz džepa!

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now