Chapter 19 ~ Someone's watching me!

4.6K 231 11
                                    

I glasić se uozbilji. Sjedne za svoj sto, uzme naočare za čitanje, pripremi laptop, uđe u word i čeka Ian'a da dođe. Wow. Imam punu opremu i pomoć.

Prije bih rekao da imaš više sreće nego pameti, a ja sam, na svu sreću, ta pamet.

"Dobrodošao opet u moj skromni dom." poljubim ga u obraz zadržavajući misao o povraćanju tek kad on ode, a on me zagrli i takođe poljubi u obraz dok ja zadržavam lažan osmijeh. "Huh, pa ne bih baš rekao da je skroman." nasmije se, a ja se lažno osmijehnem. "Izvoli." pokažem mu rukom da uđe i posluša me. Izuje se u hodniku, a ja ga uhvatim za ruku na šta se on veoma iznenadi. Osmijehnem se i namignem mu. George'a nema. Nikad me njegova odsutnost nije veselila kao sada.- prokomentarišem za sebe.

Na moju veliku žalost: i ja te mogu čuti. podsjeti me glasić i popravi naočare nastavaljajući zapisivati u word sve što smo do sada Ian i ja rekli.

"Poprilično sam iznenađen." prizna mi Ian kad ga gurnem na svoj krevet. "I ja sam takođe." nonšalantno mu se nasmijem. "Nemoj mi nigdje pobjeći." Odem do gostinjske sobe odmah pored svoje i nađem boce Jack Daniel's-a u jednoj od polica u kojoj sam ih sakrila. Polako se ušunjam u sobu i zateknem Ian'a kako već gleda u vrata i čeka me. Prati svaki moj korak dok mu se približavam i nakratko skreće pogled prema piću u mojim rukama. Njegove plave oči me nekoliko puta odmjere od glave do pete. Za sad to zanemarim i spustim boce viskija na policu pored kreveta. Uzmem jednu i sjednem pored Ian'a. "Pa živio ti meni!" nazdravim uz osmijeh podižući bocu prema njemu, te zatim otpijem nekoliko manjih gutova.

Možda malo previše! Prestani piti! Njega trebaš napiti, a ne sebe! glasić se razbjesni i uz to doda koliko sam nesposobna. Kažem mu da ohladi i dodam bocu Ian'u. "Ti si na redu." obližem viski s usana dok me on posmatra. Nakrivi usne u lijevu stranu. "Impresioniran sam koliko jedna žena voli piti." uzme bocu i otpije nekoliko gutova i on sam. Uskoro boca postane prazna. "Baš sam se iznenadio kad si me pozvala. Postoji li poseban razlog za to ili je nešto drugo u pitanju?" podigne obrvu, a ja se malo nagnem prema njemu.

"Postoji poseban razlog." otpijem mali gutljaj kad mi doda bocu, te mu je vratim i on popije skoro pola već treće boce. Ponosno i pakosno se nasmiješim dok ga gledam kako loče. "Može li se znati koji je to razlog?" upita me i obliže usne, a ja se napravim zainteresovana za taj potez. "Pa reći ću ti" približim mu se skroz, a on me opet svu sagleda od glave do pete "ako popiješ do kraja tu bocu i poljubiš me sa pravom žestinom poslije toga." šapnem mu na uho, a on proguta pljuvačku. "Kad si ti postala tako opasna?" stavi dlan na moje koljeno, a ja ga ugrizem za uho. "A Veronica?" upita me skoro nezainteresovano. "Ne mora ništa saznati." poljubim mu uho. Odmaknem se malo, a on ispije sve što je ostalo u boci i pokuša mi prići bliže. Odmaknem se, a on nezadovoljno zastenje. Pokuša ustati za mnom, ali se spotakne i padne nazad na krevet. Kako i ne bi. Popio je skoro sam 3 boce jakog viskija. Stiže i četvrta. "Jesi li za još jednu turu?" otpijem gutljaj tek načete boce, a on mi je otme s ljututim izrazom lica. "Rekao bih da hoćeš da me napiješ." otpije par gutljaja. Nasmijem se nevino. "Ja tebe? Zašto bih?" on slegne ramenima. "Ne želim napiti samo tebe, nego i sebe." On podigne obe obrve iznenađeno. "Zas-što?" zapetlja jezkom. Sjednem mu u krilo i stavim svoje ruke oko njegovog vrata, te nagnem glavu u stranu. "Jer želim da se malo opustimo. Ti to ne želiš?" napravim tužan izraz lica, a on odmahne glavom. "Želim to!" Vratim lažni osmijeh na lice. "Super! A sad popijmo i tu bocu!"

~

"Zašto nisi odgovarao Veronici na pozive?" "Ribo, otkud ti znaš za Veronicu?" ozbiljno me upita. "Rekao si mi da imaš djevojku, a ja sam rekla da me ne zanima i da ćemo i pored toga raditi svašta." odgovorim mu, a on me još više približi i stisne za bokove. "A-a, ne još. Prvo mi odgovori na pitanja ako hoćeš da se bilo šta dogodi." zaprijetim mu, a on otpuhne. "Pa tucao sam jednu ribu. Hej" štucne "pa zarl to nisi bpo" odmahne glavom "bila ti?" zapetlja jezikom, a ja odmahnem glavom. "Nema veze. Bićeš sad." počne mi ljubiti vrat. "A-a!" odgurnem ga. "Nismo završili s pričom." "Ja jesam." "Ja nisam!" počnem se svađati sa njim. "Dobro šta te još jebeno zanima? Samo požuri! Hoću da te napokon jebem!" gleda me direktno u oči i ne trepće, a ja se napravim ravnodušna. "Polako kauboju, doći će i taj dio. Reci ti meni zašto si se prebacio u Veronicinu školu. Pomenuo si mi to prije nekoliko dana, ali si obećao da ćeš mi reći." slažem mu. "Čekaj, zar ja tebi pričam sve?" zbunjeno me pita, a ja samouvjereno klimnem glavom nemajući pojma o čemu on trabunja. "Pa vidiš, šef mi je naredio da se upišem tu. Inače moram pratiti jednu Avery, mada ti moram priznati da mi je nekako prirasla uz srce i da je stvarno počinjem žaliti." zamišljeno gleda u zid iza mene, a ja se zgrčim. "Zašto? Ko ti je šef?" poljubim ga u kut usana, a on zastenje i privuče me još više prema sebi. "Molim te da pričamo poslije." šapne mi na uho i počne mi sisati vrat, ali ga ja odgurnem. "Šat...ugh, šta?!" ispravi se. "Donijeću ti čašu vode da se osvježiš. Hoćeš li mi reći ko je taj tvoj šef i šta hoće od te Ivery?" "Avery!" ispravi me. "Ups! Oprosti." stavim dlan na ruku inasmijem se. "Dakle?" Uzdahne. "Ne, već sam ti previše rekao." Izađem iz sobe i brzo siđem u kuhinju. Uspem čašu vode i ubacim tabletu za smirenje u nju. Ubrzo se istopi i vratim se u svoju sobu. Zateknem Ian'a bez majice kako pokušava otkopčati farmerke, ali mu ne ide, pa zato psuje. Na sam prizor se prigušeno nasmijem. On se brzo uspravi i sjedne na krevet. Prođe rukom kroz kosu i gleda me kako nepomično stojim na jednom mjestu. Gledamo se u tišini sve dok on ne progovori. "Hoćeš li mi pomoći da se skinem ili ćeš stajati tu i gledati me kao izgubljeno kuče?" Šutim. "Onda?" Priđem mu i pružim ruku u kojoj je čaša. "Popij ovo, otrijeznićeš se malo i doći k sebi. Ne želim da usred sexa zaspeš." Bezobrazno se nasmije. "Lukava mala." kaže mi i ispije cijelu čašu. "E sad dođi ovamo." Uhvati me za struk i povuče baš kad osatvim čašu na komodu pored kreveta. Kad bi tačno ova tableta trebala početi djelovati?!!

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now