Chapter 26 ~ One and only, Harry Styles

3.5K 208 17
                                    

Znači uđem u youtube da poslušam novu pjesmu Justin Bieber-a "What do you mean" za kojom svi lude i evo gdje završim. To je jače od mene. 

Directioner forever bitches! ;*

---

George Cooper POV

Pregledam papire u momentu kad na vrata kao tornado uđe Jospeh. "Da nisi popio koju viška, je li?" našalim se, a onda shvatim kako je blijed k'o krpa i da jedva hoda. "Pa ti krvariš." ustanem sa stolice, priđem mu i pomognem da sjedne. Uspem alkohola na krpu da prisloni na ranu da se ne inficira, a on odmahne glavom. "Daj mi prvo da popijem molim te." Uradim kako me zamoli i on eksira čašu votke, pa tek onda prisloni krpu i zasikće od boli. "Ama govori čovječe šta se dešava." sjednem preko puta njega, a on odmahne rukama. "Kunem se da ne znam kako se dogodila ova nesreća koja nas je zadesila, ali-" Prekinem ga. "Samo reci." Oklijeva na trenutak, ali ipak kaže: "Vaša tajna baza u kojoj smo držali skoro sve zarobljenike" nakašlje se. "Šta sa njom?" uhvatim naslonjač svoje kožne kancelarijske fotelje. "Ona je uništena." "MOLIM?!" skočim i zamalo se ne prospem po stolu. "Kako je to moguće? Ne, KO je to uradio? Kako je saznao gdje se nalazi? Govori čovječe!" nestrpljivo kažem dok on pravi još bolniji izraz lica. "Mislim da to nije najgora vijest za Vas gospodine." Izvadi iz džepa hlača bijeli papirić i stavi ga na sto ispred mene.

Crvavi Cooperu,

Nadam se da ti se sviđa kako sam preuredio tvoje mučilište i da se ne ljutiš što sam ti posudio kćerku... zauvijek? Samo da znaš da je ovog puta svojevoljno pošla sa mnom. Pozdravlja te. Ovo nije nešto na čemu ću stati, a mislim da i ja i ti znamo da će sve ovo stati tek kad ti platiš za ono što si učinio pred mojim očima. Neću stati dok ne budeš mrtav i dok ne uništim sve što ti je dragocjeno NA OVOM SVIJETU. Iskreno se nadam da ćeš gorjeti u paklu. Jedan jedini,

Harry Styles.

"Opet je oteo Avery." Joseph saopšti i pritisne ranu. "Imate li naređenja?" upita me, a ja se samo bacim na fotelju i zašutim.

Avery Cooper POV

Niall se zahihoće kad mu ispričam šta se desilo maloprije sa Harryjem i jastukom, a Zayn samo okrene glavu i ispije gutljaj piva iz boce praveći se da ništa nije čuo. Ne bih ništa ispričala Niallu da mi, kad me ugledao u hodniku kako se smijem, zamolio , pa zaprijetio da mu ispričam. "Ne mogu vjerovati da ti ništa nije uradio nakon što si ga pogodila." kaže mi i nastavi se smijati. Ja se uozbiljim i opet pokušam napraviti Stylesov izraz lica koji je odavao šokiranost, ljutnju i iznenađenost. Niall se još jače odvali smijati, a i ja prasnem u smijeh. Stvarno ne pamtim kad sam se zadnji put ovako smijala.

Flashback

"Ostavi tu sliku. Upozoravam te!" zaprijetim mu i podignem kažiprst, a on ga uhvati i primakne usnama. Njegove plave pogledaju direktno u moje smeđe oči, a usne poljube moj kažiprst sa kojim mu prijetim. "Misliš ovu sliku?" izvuče mobitel iz džepa na kojoj je moja slika kako kao mala cuclam palac i koju je uslikao sa jedne od slika u mojoj sobi dok mi je pomagao oko zadaće, a ja se trgnem iz razmišljanja kakav bi osjećaj bio da se njegove mekane velike usne nađu na mojima. Prekasno shvatim da mu buljim u usne kao uspaljena klinka jer on to već primjeti i smješka mi se. "Želi li to mala Avery jednu pusicu?" Odmaknem se od njega i pođem svojim putem, a on me zaustavi riječima. "Šta ćeš kad pokažem ovu sliku cijeloj školi?" dovikne za mnom, a ja zatvorim oči i okrenem se. On zna da ne želim upropastiti svoju reputaciju loše cure ni za šta na svijetu i ucjenjuje me upravo sa tim iako ne izgovara te riječi na glas. Kad pođem naglo naprijed, otvorim oči i zabijem se u njega. "Auu!" zajaučem i pogledam ga u oči. "Hoćeš li da obrišem ovu sliku?" upita me, a ja smjesta potvrdno klimnem glavom. "U redu, ali imam jedan uslov." kaže mi, a ja uzdahnem. "Koji?" Obuhvati jednom rukom moj struk i privuče me još prema sebi bez obzira na moje silno opiranje. "Dozvoli mi da budem prvi koji će okusiti tvoje usne." zagleda mi se u oči i dobijem osjećaj da sam ranjiva. "Kako možeš znati da se nikad nisam poljubila?" "Jer si mi rekla." nasmiješi se, a ja se namrštim i zagledam u klupu iza njega. Da, ganjala sam ga sve do parka "Nikad ti nisam rekla- O čovječe!" glas mi zapišti na kraju i brzo okrenem glavu tako da mu usne završe na mom obrazu.

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now