Chapter 6 ~ I'll do that

5.5K 264 19
                                    

"Neću to da uradim sad," potpuno smireno mu saopštim, a on proškilji očima i potrudi se da mi da do znanja da on ne mari za moje želje.

"Onda slobodno možeš ustati i otići sa mnom u sobu," saopšti, a ja raširim oči u čudu. "Zapravo, to je odlična ideja," počeše bradu prstima i obliže usne, a zatim me odmjeri od glave do pete. Iste sekunde zaželim ispovraćati se na njega.

"Naš dogovor nije bio takav," pobunim se.

"A slušaj, tako sam ga ja shvatio," još više se počne smješkati. Ali ne onako slatko i nevino, nego odvratno. "To što ti nisi prvo dobro promislila prije opklade sa mnom nije moja krivica," podigne ruke u zrak i slegne ramenima, te ih opet vrati na noge.

Ne stignem ni sama dobro procijeniti i analizirati u sebi riječi koje mi izađu iz usta nepromišljeno: "Dobro, uradiću to," puhnem i ustanem.

Zayn se uznemiri i premjesti se na neko drugo mjesto. "Ali ja to moram vidjeti!" dobaci za mnom. "U redu! Budi u najbližem hodniku za dva minuta,"  obavjestim ga, a on potvrdno klimne glavom u znaku shvatanja. Potpuno smoreno i umorno uzdahnem i počnem ležerno hodati prema Stylesu.

Ugledam ga u poluležećem položaju na kauču sa pivom u ruci. Došetam do njega i, bez ijedne izgovorene riječi, istrgnem mu bocu piva iz ruke, a on podigne svoj hladan pogled prema meni. Izraz lica mu postane nedefinisan dok gleda u mene. "Šta hoćeš?" upita bez ikakvih emocija u glasu. "Želim da dovršimo našu malu raspravu od maloprije. Neda mi se da čekam sutra, nemam toliko strpljenja," puhnem da sklonim pramen kose koji mi zasmeta na licu i tako pogledam u njega i odvojim oči od Stylesa. "Okej," kaže, a ja brzo vratim pogled na njega i ne uspijem povjerovati da je pristao bez prepirki. "Super," lažno se nasmiješim, a on ustane i stane ispred mene. Zbog njegove visine budem primorana da malo više podignem glavu kako bih mu gledala u oči, a ne u prsa. "Ali imam jedan uvijet," kaže. "Reci," odmah odgovorim. "Vrati mi moje pivo," očima pokaže na pivo u mojim rukama, a ja se nakezim. "Ovo?" namijerno ga izazovem. "Da Avery, to pivo," hladno odgovori. "Dobro," kažem i vratim mu njegovu bocu piva, ali ne prije nego što i sama ne otpijem jedan gut. Jeste da baš i ne volim pivo jer mi je sasvim grko i previše blago, ali osjetim da mi je piće prijeko potrebno ako se već pripremam na još jednu diskusiju sa Stylesom.

"Idemo li?" upitam, a on prvo pogleda u pivo, pa u mene i odmahne glavom, ali ništa ne kaže u vezi toga. "Da," kratko odgovori, a ja se okrenem i krenem hodati prema najbližem hodniku, kao što sam rekla Zaynu.
Ali za sekundu osjetim ruku na ramenu, te se okrenem prema Stylesu. "Prati me," kaže i krenem prema stepenicama.

Suzdržim se od divne zamisli da otmem još nekom staklenu bocu piva iz ruku i pogodim sa njom Stylesa u glavu.

"Čekaj!" dobacim za njim, a on se okrenem i uhvati me za ruku, te povuče za sobom. E pa to je nepristojno! "Pa gdje ćeš ti?" upitam ga malo glasnije. "U svoju sobu?" postavi retoričko pitanje. Iste sekunde prevrnem očima i poželim ga ošamariti.

Možda i mogu?

Pogledam u pravcu mjesta gdje sam maloprije sjedila i shvatim da nas Zayn pomno posmatra dok pije... MOJ VISKI! Odlučim se pozabaviti sa njim kad zavrčim sa ovim čupavim stvorom ispred sebe. Jedina razlika će biti u tome što ću Zayna zadaviti golim rukama jer nikome nije dozvoljeno da pije moje piće, i to bez pitanja!

"Ovaj, zažmiri," kažem, a ni ne pogledam ga. On se okrenem prema meni i prestane hodati uz stepenice. Pogleda me kao da sam upravo pala sa neba tačno tu ispred njega. "Da zažmirim?" ipak se na kraju zacereka. Na njegovo pitanje potvrdno klimnem glavom. "A zašto?" upita zainteresovano. "Jer hoću da te iznenadim sa nečim," približim mu se malo bliže. Uf, to je preblizu. Ali sada nema povratka jer moram biti što ubjedljivija. "Pa iskreno, kada si me maloprije pozvala sa sobom znao sam da me želiš, ali nisam znao da ti je želja za mnom baš toliko velika," kaže i obliže usne. Sasvim nesvjesno mu se zabuljim u usne dok mu jezik radi kružni pokret oko njih. Jebote.

Love or Revenge?- by JelenaaStyles #COMPLETEDWhere stories live. Discover now