7.Bölüm

16.8K 1K 29
                                    

Bu bölümü meraklı okuyucum zerabetull e ithaf ediyorum :) İnşallah beğenirsin canım . Desteğini hiç esirgeme lütfen :)

Yağız yorucu bir günün ardından sonunda evine varmıştı . Tam anahtarını çıkaracakken aklına Zelihanın evde olduğu geldi ve zili çaldı . Duyduğu zil sesiyle yerinden kalkıp kapıya yöneldi Zeliha ve göz yaşlarını silerek kapıyı açtı .

Yağız karşısında gözleri kızarmış bir kadın görmeyi planlamıyordu . Bir yerine bir şey mi olmuştu yoksa ? Hemen içeri girdi ve aceleyle çantasını yere fırlatıp Zelihanın çenesini tutarak gözlerine bakmasını sağladı .

"Ağladın mı sen ? Bir yerine bir şey mi oldu yoksa ? Niye bana haber vermedin ? Bilseydim hemen gelirdim ."

Çok şaşırmıştı Zeliha . Böyle bir tepki beklemiyordu karşısındaki adamdan . Yağız Bey kendisi için mi endişelenmişti ? Bulundukları yakınlıktan rahatsız olup birkaç adım geri çekildi . O zaman farkına vardı Yağız bulundukları durumun . Zelihayı birden öyle görünce içinden gelen bir hisle kendisine engel olamamış ve düşünmeden davranmıştı . En sonunda konuşabildi Zeliha .

"Bir şeyim yok Yağız Bey . İyiyim ben . Biraz önce soğan doğramıştım de ondandır . "

Nedense yalan söylemişti Zeliha . Doğruyu söylese kendisini daha da aciz hissedebilirdi çünkü .

Yağız şaşkınlıkla karşısındaki kadına baktı . Demek onu bu kadar kötü hale getiren soğandı . Zeliha çok narin bir kadın olmalıydı . Güçlü görünüyordu oysa .

"Rahatladım ."

diyebildi sadece Yağız ve giyinmek için odasının yolunu tuttu . Oysaki arkasında içi hiç mi hiç rahat olmayan bir kadın bırakmıştı .

Zeliha Yağızın yanından ayrılmasını fırsat bilerek elini yüzünü iyice yıkadı . Ardından mutfağa gidip yemekleri tabaklara koymuştu . Yağız sabahki kahvaltıda yemeklerini birlikte yiyeceklerini belirtmiş yalnız yemekten hoşlanmadığını söylemişti . Yağızdan hala çekinse de içini ısıtmıştı bu Zelihanın . Sıcak bir ev ortamında hissetmişti kendisini .

Yağız yemeğini yemiş ama yine de başındaki ağrı geçmemişti . Bugün normalde yapmadığı bir şey yapıp salona gitti ve televizyonu açtı . Aynı sırada Zeliha bulaşıkları yıkamış ve başka iş kalmadığını görünce odasına doğru gitmeye başlamıştı . Yağız Zelihayı görünce onu yanına çağırıp oturmasını istemişti ve televizyonu kapatarak Zelihaya döndü . İkiletmeden Yağızın dediğini yaptı Zeliha . Yağız :

"Seni daha yakından tanımak isterim Zeliha . Sonuçta benim yanımda çalışıyorsun ve bundan sonra bir aile gibi olacağız ."

Hak vermişti Zeliha Yağıza ama anlatmaya nereden başlayacağını bilemedi . Yağız bunu anlamış olacak ki önce o sordu .

"Çok genç görünüyorsun Zeliha . Kaç yaşındasın ? "

"Yirmi beş yaşındayım Yağız Bey . "

"İki çocuk annesine göre çok gençsin . "

"Bizim köyde erken evlenilir . Ben de erken evlendim . Evlendiğimde on sekiz yaşıma yeni basmıştım . "

"Anladım . Kocanın şehit olduğunu söyledi Halime Sultan . Başın sağolsun ."

"Teşekkür ederim Yağız Bey . Daha çok gençti . Bu yaşında bırakıp gitti bizi . "

"Çocukların kaç yaşında peki ? Biraz da onlardan bahsetsene. "

"Ayşe büyük olan .Daha beş yaşında . Emir ise üçüne yeni girdi . "
"Onları özlemiş olmalısın . "

"Hemde çok ama ne yapacaksınız ekmek parası işte ."

"Sen bunları dert etme bir yolunu buluruz . Bak ne diyeceğim onları buraya getirsene . Ev kocaman nasıl olsa . Ben de çalışıyorum zaten bütün gün . Hem onlara bakarsın hem de işini yaparsın . Bir iş bulunca da ayrılırsın . Sonuçta bu çocuklarının iyiliği için yaptığın bir iş . "

"Gerçekten mi ?"

"Gerçekten ya . " dedi Yağız gülerek . Bir taraftan da Zelihayı inceliyordu . Ne çok annesine benziyordu . Onun kadar güzeldi . Yağız çok gurur duymuştu Zelihayla . Bu yaşında çocukları için yapmadığı şey yoktu . Annesi de böyleydi . Dayanamamış içinden gelen bir duyguyla bu teklifi sunmuştu . Kırk yıl düşünse böyle bir durumda kalacağı aklına gelmezdi ...

Merhabalar . Yeni bölüm geldi . Okuyan ve beğenip yorum yapan herkese çok teşekkür ederim . Lütfen desteklerinizi esirgemeyin .

Bu arada Yağızın ani davranışı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Sizce Yağızın Zelihayı annesine benzetmesi iyi bir şey mi ?

Bir dahaki bölümde acaba neler olacak ?

Yorumlarınızı bekliyorum şekerparelerim (ay birden canım istedi :D) sizi çok seviyorum . Bir dahaki bölümde görüşmek üzere .

KADERWo Geschichten leben. Entdecke jetzt