27.Bölüm

12.3K 701 7
                                    

Halime Hanım kucağındaki Emiri uyuttuktan sonra etrafta Zelihayı aramaya başladı . Sahi neredeydi bu kız ? Aklına mutfak geldiğinde oraya doğru yöneldi . Gördüğü manzara onu çok mutlu etmişti . Yağız Zelihaya sarılmış bir şekilde Zelihanın saçlarını okşuyordu . Bu anı bozmak istemediği için sessiz adımlarla hemen oradan uzaklaştı . Acaba dilekleri kabul mü oluyordu . Meraktan neredeyse catlamak üzereydi . Biran önce Zelihayla konuşmalı ve olan biteni öğrenmeliydi . Aslında yeğeni çok iyi bir adamdı . Şimdiye kadar Yağızın kötü bir alışkanlığını görmemişti . Bunun yanında Yağız yakışıklıydı . Tüm kadınların isteyebileceği türden bir adamdı . Zelihanın ona aşık olmaması aslında imkânsızdı . Tüm bunları Zelihaya anlatması gerektiğini düşünüyordu .Halime Hanım , Zelihanın çocuk odasına doğru ilerlediğini görünce hemen Zelihanın peşine takıldı ve onu kenara kıstırıp kaldığı odaya doğru çekmeye başladı .

Zeliha Halime Anasının bu davranışına bir anlam verememeişti . Neden böyle yapmıştı ki şimdi ? Bu düşünceleri aklından geçirirken Halime Ananın odasının önüne gelmişlerdi .

Halime Hanım Zelihayı hemen odaya doğru çekip yatağa oturttu. Ardından kendi de yanına oturup lafa nereden başlayacağını düşünmeye başladı .

Zeliha daha fazla dayanamayıp merakına yenik düştü ve Halime Anasına doğru dönüp sordu .

"Bir şey mi oldu Halime Ana ? Neden beni apar topar odana getirdin ? "

Lafa nereden başlayacağını bilemeyen Halime Hanım Ali Ağanın akıbetini sormaya karar verdi .

"Şu Ali olacak herife ne olmuş diye soracaktım kızım ."

"Hee o mu ? Merak etme sen onu . Yağızın arkadaşı Aslan onunla ilgilenecekmiş . Yağızla da biraz önce bu konuyu konuştuk zaten ."

"Hee öyle mi kızım ? Oh iyi iyi . Bulsun o herif cezasını da bizlerde rahat edelim ."

"İyi dedin Halime Ana . Ne geldiyse onun yüzünden geldi zaten başımıza ."

"Ben de bu konuda konuşacaktım zaten seninle kızım . Bak şimdi beni iyi dinle . Yuvası dişi kuş kurar demişler . Bu insanlar için de geçerlidir . Yuvanın içindeki tatsızlıkları hep kadınlar ortadan kaldırır . Bunu sakın unutma ."

Zeliha Halime Anasının ne demek istediğini anlayamamıştı . Bunun ne alakası vardı şimdi konuştukları konuyla ?

"Öyle de bunun konumuzla ne alakası var Halime Ana ? "

diye sordu merakla . Halime Hanımsa konuya nereden gireceğini düşünüyordu .

"Bak kızım diyeceğim şu ki Yağız iyi çocuktur . Zaten sen de anlamışsındır artık onun nasıl birisi olduğunu . Ailesini kaybettiğinde çok küçük yaştaydı . Buna rağmen kötü yola düşmedi . Kötü alışkanlıkları da yok . Çocuklarını da çok seviyor . Ben diyorum ki sen yuvanızı yapsan . Azıcık cilve yapıp Yağızı kendine aşık etsen . Güzel kızsın ,bir kusurun da yok . Hem Yağız senden iyisini mi bulacak ?"

Zelihanın yüzü duyduklarıyla kızarmıştı . Halime Ananın asıl niyeti belli olmuştu şimdi . Sahi onca işin arasında Halime Anasına olanları anlatacak zamanı bulamamıştı Zeliha bir türlü .

"Aslında ..."

diye lafa başladı ama devamını getiremedi .

"Aslında ..?"

"Aslında biz Yağızla bir başlangıç yaptık Halime Ana . Ben onu sevdiğimi fark ettim . O da beni sevdiğini söyleyince işler kendiliğinden gelişti ."

diyebildi en sonunda Zeliha utana sıkıla .

Duyduklarına inanamıyordu Halime Hanım . Demek dilekleri sonunda kabul olmuştu . Çok sevinmişti Halime Hanım .Artık gönül rahatlığıyla köyüne dönebilirdi .

Akşam yemeğinde herkes bir aradaydı . Yağızın iyi olduğunu görmek Halime Hanımı mutlu ediyordu . Halime Hanım uygun gördüğü anda lafa başladı .

"Ben yarın sabah köyüme dönmeye karar verdim çocuklar . Yağızın durumu gayet iyi . Bakıyorum ki aranızda da pek bir güzel . Bana pek ihtiyacınız yok . Daha fazla evli çifti rahatsız etmeyeyim ."

"O nasıl söz Halime Sultan ? Kalsaydın biraz daha ."

"Yok Yağızım ben bavulumu hazırladım zaten . Gidiyim evime . Yapacak işlerim var . Apar topar geldim buraya . "

dedi Halime Hanım . Ardından ayağa kalktı ve

"Hadi yavrularım iyi geceler ."

diye ekleyerek odasının yolunu tuttu .

Yağız belli etmek istememişti ama derin bir nefes alıp verdi . Sonunda karısıyla yalnız kalabilecekti artık .

Hikayemi okuyup beğenen ve yorum yapan herkese çok teşekkür ederim :*

KADERWhere stories live. Discover now