15.Bölüm

15.4K 849 26
                                    

Bu bölümü minikitapkurdu adlı arkadaşımıza ithaf ediyorum . Umarım beğenirsin canım :)

Yağız karşısında gördüğü arkadaşıyla neye uğradığını şaşırdı . Aslan kendisine açıklama bekleyen gözlerle bakıyordu . Yağız Zelihanın elini tuttu ve onu Aslanın karşısına götürdü .

" Aslan tanıştırayım Zeliha . "

" Şu yeni hizmetçin olan mı ? "

diye sorabildi Aslan şaşkınlıkla .

"Evet . Yani hayır . Aslan ben ... evlendim . Zeliha da benim karım ."

diyebildi en sonunda Yağız . Aslan ise olayları anlamayan gözlerle bir Yağıza bir de yanında duran Zeliha olduğunu öğrendiği kadına bakıyordu ama bu nasıl olabilirdi ? Ne yani arkadaşı evlenmiş miydi ? Bu tek kelimeyle imkânsızdı . Tamam kabul ediyordu Zeliha gerçekten de çok güzel bir kadındı . Özellikle de gözleri insanda büyüleyici etki bırakıyordu ama yine de arkadaşının sırf bu yüzden birisiyle alel acele evleneceğine inanamıyordu . Aklına gelen soruyla afalladı . Acaba Zeliha hamile miydi ? Yok hayır . Öyle birine hiç mi hiç benzemiyordu . Ayrıca arkadaşı da böyle bir hataya düşecek birisi değildi . Peki öyleyse ne olmuştu da arkadaşı bu evliliği yapmıştı .

"Bana her şeyi detaylıca anlatmanı istiyorum Yağız . Burada ne oluyor ?"

"Bir şey olduğu yok Aslan . Ben Zelihayı seviyorum . Aslında onu uzun bir süre önce sevmeye başlamıştım . Halime Sultan da aramızı yaptı ve evlendik . Artık Zelihaya sahibim . Iki tane de birbirinden güzel çocuğum var . Daha ne olsun ki ? Dünyanın en şanslı insanı olduğumu hissediyorum . "

dedi Yağız gülümseyerek . Ardından Aslanın arkasında duran kadına kaçamak bir bakış attı . Bu kadın kurumdan gelmiş olmalıydı . Eğer yanlış bir şey olursa sonuç onlar için hiç iyi olmazdı . Ardından hemen Aslana döndü Yağız ve

"Şirkete gitsen iyi olur . Ben de birazdan kalan işlerimi halletmek için gelirim . Orada daha ayrıntılı konuşuruz ama şimdi ağırlamam gereken bir misafirim var . Sonra görüşürüz dostum ."

Yağız son cümlesini Aslanın omzuna elini koyarak söylemişti . Aslan arkadaşının söylemek istediğini anlamıştı . Ortada ters giden bir şeyler vardı ve Aslanın burada bulunması ortamı daha da kötüleştiriyordu. Arkadaşının ısrarını kıramadı ve

"Peki ."dedi .

"Şirkette görüşürüz ."diye de eklemeyi unutmadı . Yağız şirkete gelir gelmez bunun hesabını ona soracaktı .

Yağız giden arkadaşının arkasından bir süre battıktan sonra kapıda durup onlara bakan kadının yanına gitti .

"Galiba siz kurumdan gönderildiniz . Buyrun ."

"Evet öyle oldu . Herhalde siz Yağız Bey olmalısınız . Giden kimdi peki ?"

"Ah o mu ? Şirketten bir arkadaşım . Zelihayla gizlice evlendik . Zeliha iki çocuk annesi olduğundan fazla tantanalı bir tören istemedi . Ben de onun bu isteğini yerine getirdim . "

" Öyle mi ? Anlıyorum . Salona geçebilir miyiz ? "

" Tabiki buyrun . "

Ardından Yağız Zelihanın elini yine tuttu ve salona doğru ilerlediler . Zeliha onlara kahve yapmak için mutfağa gittiğinde adının Yasemin olduğunu söyleyen kadın Yağıza

"İki çocuk annesiyle evlenmek sizin için zor olmadı mı ? Bu evliliği neden yaptınız ? " diye sordu .

"Onu seviyorum ."diyebildi Yağız zar zor .

KADERWhere stories live. Discover now