28.Bölüm

12.8K 690 13
                                    

Yağız kucağındaki kızıyla ilgileniyor , bir taraftan onunla sohbet ederken bir taraftan da kızının saçını yapmaya çalışıyordu . Zeliha ise bir köşede oturmuş elindeki çamaşırları katlarken tebessümle onları izliyordu . Halime Hanım gideli beş gün olmuştu . Zeliha arada bir onu arıyor Halime Anasıyla sohbet ediyordu . Yağız da bu durumdan şikayetçi değildi . Zelihanın kendi ailesiyle bu kadar yakın olması Yağızın çok hoşuna gidiyordu .

Zeliha elindeki son çamaşırı da katladıktan sonra kocasına doğru baktı . Yağız kızının saçını toplamayı bitirmiş ama ortaya pek de iç açıcı bir durum çıkmamıştı . Yağızın yüzünü buruşturmasına gülümseyerek baktı Zeliha . Ardından aklına gelen şeyle gözleri kızına doğru çevrildi . Kızının doğum günü yaklaşıyordu . Bu durumu kocasıyla konuşmak için tam zamanıydı .

"Yağız ."

diye seslendi kocasına . Yağız duyduğu sesle karısına doğru döndü ve gülümsedi .

"Efendim canım "

"Seninle bir konu hakkında konuşmam lazım ."

"Seni dinliyorum ."

"Ayşenin doğum günü yaklaşıyor . Yakında altı yaşına girecek .Onun için bir şeyler yapmamız lazım . "

"Haklısın . Ayşenin doğum günü ne zaman ? "

"7 Temmuzda "

"Az kalmış . Haftaya minik kızımızın doğum günü ."

dedi Yağız kucağındaki kızını gıdıklayarak . Ardından aklına gelenlerle durdu ve aniden Zelihaya döndü .

"Ayşe altı yaşına girecek öyle değil mi ?"

"Evet . Ne var ki bunda? "

"Nasıl ne var Zeliha ? Kızımızın okula başlaması gerekiyor ve biz daha hiçbir hazırlık yapmadık ."

"Sakin ol Yağız . Okulların açılmasına daha çok var ."

"Olabilir ama biz biran önce hazırlanmalıyız . Kalk çabuk giyin de çıkalım . Ben de çocukları hazırlayayım ."

"Nereye gidiyoruz peki ? "

"Okul alışverişine ."

Zeliha kocasının ısrarına daha fazla dayanamayarak yerinden kalktı ve hazırlanmak üzere odasına girip üstüne hızlıca bir elbise geçirdi . Bu sırada Yağız Emiri giydirmekle meşguldü . Yağızın acelesini gören onu bir atlı kovalıyor sanabilirdi ama Yağız çok heyecanlıydı . Kızı büyümüş ve okula başlayacak yaşa gelmişti . Kızının en güzel anlarına eşlik etmek onu hem sevindiriyor hem de gururlandırıyordu . Hayattan başka ne isteyrbilirdi ki ? Zeliha hayatına birden bire girmiş ve hayatını renklendirmiş en önemlisi de baştan sona Yağızı değiştirmişti . Çocuklarsa her geçen gün Yağızın neşesine neşe katmaya devam ediyorlardı .

Yazı yanında oturan karısına baktı . Yine her zamanki gibi çok güzeldi karısı . Elbise giymek on çok yakışıyordu ama Yağız onu bu haliyle kıskanmadığını söylese yalan olurdu . Kendi haline istemsizce güldü ardından arabayı kenara çekti . Gidecekleri yere varmışlardı. Zelihaya doğru döndü ve

"Geldik canım inebilirsin ."

dedi . Kocasının sözünü ikiletmeden indi arabadan Zeliha ardından kızını indirip sıkıca elini tuttu . Bu sırada Yağız da Emiri kucağına almış arabasının anahtarını cebine koyuyordu. Hep birlikte alışveriş merkezine doğru girdiler . Burada okul eşyalarının yanı sıra kıyafetler , takılar ve çeşitli eşyalar da bulunuyordu . Daha önce bu kadar büyük bir alışveriş merkezine gitmeyen Zeliha biraz çekinse de kocasının varlığı onu rahatlatıyordu . Okul eşyalarının satıldığı bir mağaza görüp kocasına döndü .

KADERWhere stories live. Discover now