9.Bölüm

15.8K 933 40
                                    

Bu bölümü yorumlarını hiç eksik etmeyen @gizemgece24 e ithaf ediyorum . Inşallah beğenirsin canım . Desteğini hiç eksik etme lütfen .

Yağız Zeliha kapıyı açar açmaz kendisini kovacağını düşündüğünden hızlı bir şekilde

"Evlen benimle "

demişti. Karşısındaki kadının şok olmuş bir şekilde kendisine baktığını görünce kendisine lanetler okumaya başladı .

Zeliha duyduğu şeyle ne yapacağını şaşırdı . Ağzından sadece

"Anlayamadım " lafı çıkmıştı .

Yağız tekrar

"Evlen benimle " dedi .

"Onu anladım ama ne yapmak istediğinizi anlamadım . Ne demeye çalışıyorsunuz ? Siz beni ne sandınız ? "

Duyduklarının şokuyla ani bir şekilde çıkışmıştı Zeliha . Zaten yaşadıkları onun için yeterince ağrıdı . Bir de karşısındaki adamla uğraşmak istemiyordu . Bütün bunlar onun için çok fazlaydı ama .

"Önce Beni bir dinle Zeliha . "

dedi Yağız ve ardından devam etti .

"Bak ben olanlar için çok üzgünüm . Halime Sultan bana her şeyi anlattı . Benim yüzümden çocuklarından ayrı kalmana göz yumamam . Benimle gerçekten evlen demiyorum . Formaliteden evleniriz olur biter . Elimizde kanıt olması gerekiyor . Kurumdan gelenlere evlendiğimizi ve çocuklara birlikte bakacağımızı söyleriz . Benim gibi bir şirket patronunu karşılarında gördüklerinde çocuklara bakabileceğimize inanırlar . Biliyorum bütün bunlar senin için çok fazla ama elimden gelen birtek bu . Daha sonra her şey yoluna girince de boşanırız . Sana çocuklarına bakabileceğin bir iş ayarlarım . Böylelikle sen de zorlanmazsın . Bende yaptıklarımı telafi etmiş olurum . "

Karşısındaki adamın dediklerini bir süre aklından geçirdi Zeliha . Bu fikir aklına yatmıştı . Çocukları için yapamayacağı şey yoktu . Elbet bir çıkış yolu bulunurdu . Ali Ağa'nın isteği asla kabul olmayacaktı . Zeliha ona asla ama asla boyun eğemezdi .

Sadece "Tamam. " diyebildi .

Karşısındaki kadını inceledi bir süre Yağız Zeliha aklından bir şeyler ölçüp tartıyordu hiç şüphesiz . En sonunda sadece "Tamam . " demişti . Bu da yeterliydi Yağıza . Daha fazlasını beklemiyordu zaten .

"Öyleyse yarın hemen gider ve işlemleri başlatırım ardından nikahımız kıyılınca köye gider yetkili kişilerle konuşuruz . Sana iyi geceler . "

dedi ve arkasını dönüp odasına doğru ilerledi . Bu gece nasıl iyi olabilirdi ki ? İkisi de sabahı zor etmişti . Zeliha çocuklarını Yağız ise olacakları düşünüyordu . Zeliha birden bire girmişti hayatına . Daha onu tanımıyorken şimdi bilmediği bir insanla evlenmeye karar vermişti ? Oysaki aklının köşesinde bile yoktu evlenme fikri . Şimdiyse küçük bir ailesi olacaktı .

Sabah erkenden kalkıp evlenme işlemlerini başlatmak için evden çıktı Yağız . Her şeyin biran önce olup bitmesi gerekliydi . Yoksa çok geç kalabilirlerdi . Bu yüzden acele etti ve nikah tarihi aldı . Neyseki " Para her kapıyı açar ." tabiri ilk defa işine yaşamış bir gün sonrasına gün alabilmiş ve önemli işlerin hepsini bitirmişti .

Zeliha Halime Anasını arayıp ona olan bitenleri anlattı . Halime ana olanları duyunca küçük çaplı bir şok yaşasa da çok sevinmişti . Demek yeğeni sonunda evlenecekti . Torunları bile hazırdı . Düşünceleriyle gülümsedi kadın . Zeliha bu evliliğin gerçek olmayacağını söylemişti . Demek bundan sonra bütün iş Halime Anaya düşüyordu . Ne yapıp etmeli ve bu evliliği gerçek kılmalıydı . Yoksa içi hiç mi hiç rahat etmezdi . Hem bu yapacaklarını kendi mutluluğu için istemiyordu ki . Bundan sonrası çok güzel olacaktı . Geriye bir tek olayların rayına oturması kalmıştı . Bunun için de zamana ihtiyaç vardı . Sadece zamana ...

Herkese selamlar . Öncelikle okuyan ,yorum yapan ve beğenen herkese çok teşekkür ederim . Iyi varsınız .

Olaylar sizce nasıl ilerliyor ?

Hikayeyi okurken sıkılıyor musunuz ?

Sizce Halime ananın planı ne ?

Yorumlarınızı bekliyorum benim güzel okuyucularım . Yeni bölümde görüşmek üzere . :)
Hepiniz kocaman öpüldünüz :*

KADERWhere stories live. Discover now