23.Bölüm

12.8K 751 36
                                    

Aslan duyduklarıyla rahat bir nefes aldı . Arkadaşı iyiydi . Şimdi olanları öğrenme zamanı gelmişti demek . Zelihaya döndü ve

" Burada beklememizin bir anlamı yok . Gel hadi . Kafeteryaya inelim . " dedi .

"Ama... "

"Hadi Zeliha dinle beni ."

" Peki " dedi en sonunda Zeliha ve Aslanı takip etmeye başladı .

Kafeteryaya indiklerinde Aslan Zelihayı bir masaya oturtup kahve almaya gitti. Bu sırada Zeliha olanları Aslana nasıl anlatacağını düşünüyordu . Elinde kahvelerle kendisine doğru gelen Aslanı görünce düşüncelerini bir kenara bıraktı ve Aslanı bekledi. Aslan gelince Zelihanın tam karşısına oturdu ve ona gülümsedi .

"Yağız artık iyi . Rahatlayabiliriz."

"Bilemiyorum Aslan ..." dedi Zeliha . Yağız uyanana kadar rahatlamayacaktı .

" Anlıyorum . Bak Zeliha Yağıza saldıran şu adam hakkında seninle konuşmak istiyorum . Bana vereceğin her bilgi önemli olabilir . Ne biliyorsan anlat lütfen ."

"Haklısın . Ali Ağayı bizim köyden tanıyorum . Ben daha on sekizimdeyken bana talip olmuştu ama yaşlı diye babam beni ona vermedi . Ben de Ahmetle evlendim . Küplere binmişti Ali Ağa . O zamanlar karısı yeni ölmüştü . Karısına mı bemziyormuşum neymiş . O yüzden almak istiyormuş güya beni . Sonra başkasıyla evlendi ama benim peşimi bırakmadı . Arada rahatsız ediyordu beni . Ahmet ölünce bana daha fazla sataşmaya başladı . Hergün yolumu bekliyor , beni rahatsız ediyordu . Benimle evlenmek istiyordu . Kuma olmak istemedim . Zaten kocam yeni ölmüştü . Onun üstüne hiç evlenmeyi düşünmemiştim . Yağızla evlenene kadar ..."

"Anladım . Sen Yağızla evlenince de Ali Ağa aklı sıra intikam almak istedi ve Yağızı vurdu . Öyle mi ? "

"Öyle olduğunu düşünüyorum . Başka neden yapsın ki ? "

"Pekala . Sana sormak istediğim bir sorum daha var . Rahatsız olmazsan bilmek istiyorum . Ahmet denen şu adamı hala seviyor musun ? "

"Ahmet benim sırdaşımdı . Uzaktan akrabaydık onunla ama çoçukluğumuz hep birlikte geçti . Duyduğuma göre ilgileniyormuş benimle . Bende ondan iyisini mi bulacağım dedim . Evlendiğimde babam çok hastaydı . Zaten o mürvetimi görsün diye evlendim . Ahmet benim için hep bir arkadaş olarak kaldı . Ona saygı duydum hep ama aşk dersen ona hiç aşık olmadım . Bir türlü o gözle sevemedim onu . Aşkın da ne olduğunu bilmiyordum zaten . Yağızla tanıştıktan sonra öğrendim aşkın da ne olduğunu ..."

Duyduğu şeyle şaşırdı Aslan . Demek arkadaşı boşuna kıskanmıştı Zelihayı . Zeliha onu sevdiğini itiraf etmişti . Yoksa gerçeği bildiğini bilmediğinden mi böyle söylemişti . Ama bu imkânsızdı . Çok net görebiliyordu Zelihanın gözlerindeki aşkı . Duyduklarına sevinmişti Aslan . Demek arkadaşı sonunda mutluluğu bulabilecekti .

Zeliha Aslanla konuştuktan sonra rahatladığını hissetmişti . Sonunda duygularını açabilmişti birisine . Aslanı arkadaşı olarak görüyordu artık . Kahvelerini içtikten sonra yukarı çıktılar .Hemşire Yağızın durumu iyi olduğu için hastahaneye alındığını söylemişti ama Yağız hala uyanmamıştı . Aslan Zelihayı hastahanede bırakıp karakoldaki işleri halletmek için hastahaneden ayrıldı .

Zeliha endişeli bir şekilde odaya girdi . Yağız gözleri kapalı bir şekilde uyuyordu . Hemen yanına bir sandalye alıp oturdu ve Yağızın elini tuttu . Farketmeden göz Yaşları akmaya başlamıştı bile . Şu son bir gün içinde ne de sulu göz olmuştu . Bu duruma kendisi de çok şaşırıyordu .

"Beni bırakacaksın diye çok korktum . Duyuyor musun beni bilmiyorum ama seni seviyorum . Hemde çok ."

dedi Zeliha . Sonunda itiraf etmişti hislerini ama Yağız bunu duymuş muydu bilemiyordu .

Yağız yanağına düşen bir damla göz yaşıyla gözlerini araladı ve karşısında oturup ağlayan kadına baktı . Zeliha elini tutmuş bir şekilde ağlıyordu . Birden konuşmaya başladı Zeliha .

" Beni duyuyor musun ? "

demişti ama bir türlü Yağızın yüzüne bakmıyordu . Ardından Zelihanın söylediklerine kulak kesildi Yağız .

" Seni seviyorum . Hemde çok ."

demişti Zeliha . Yağız duyduklarına inanamadı. Rüya mı görüyordu yoksa . Yaşadığı bu an gerçek olamayacak kadar büyüleyiciydi . Hemde çok...

Öncelikle okuyan ve yorum yapıp oy vererek beni sevindiren tüm okuyucularıma teşekkür ederim . Bölümü beğendiniz mi ?
Umarım beğenmişsinizdir ^-^
Yeni hikayem hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın :)

Kendinize iyi bakın :*

KADERWhere stories live. Discover now