13. Bölüm

15.7K 861 31
                                    


Bu bölümü Hatice_Palvin adlı arkadaşımıza ithaf ediyorum . Ayrıca yeni kapağımızı da sağolsun bu arkadaşımız hazırladı . Yeni kapağı nasıl buldunuz ? Ben çok beğendim . Ellerine sağlık canım benim .Sana çok teşekkür ederim :) Ayrıca arkadaşımızın yazmış olduğu Wattpad Aşk'ım adlı hikayeyi yeniden öneriyorum. Eğer hala bakmadıysanız bir bakın derim . İyi okumalar :)

Zeliha şaşkın gözlerle karşısında duran adama baktı . Yağız da kendisini izliyordu . Onun Zelihanın yanında ne işi vardı ? Üstelik kendisine neden sarılmıştı . Tam ağzını açmıştı ki Yağız hemen

"Kabus görüyordun . Ben sadece seni rahatlatmak istedim ama yanında uyuya kalmışım " dedi .

"Kabus mu ? "diyebildi şaşkınlıkla Zeliha . Ardından aklına gördüğü rüya geldi . Demek kendisine sarılıp rahatlatan Ahmet değil karşısında duran adamdı .

"Evet kabus gördüm . " diyebildi en sonunda .

Yağız merakla

"Ne gördün Zeliha . Hayır diye sayıklıyordun . Senin için çok endişelendim . Bir sorun mu var ? Bana da anlatır mısın ? "

Zeliha ne diyeceğini bilemiyordu . Karşısında endişeli gözlerle bakan adamı kıramadı ve anlatmaya başladı .

"Çocuklarımı benden alıyorlardı Yağız . Buna engel olmaya çalıştım ama yine de onları benden aldılar . Ben buna dayanamam . Onları benden almasınlar . " Zelihanın ağlamaya başladığını gören Yağız dayanamamış ve Zelihaya sarılmıştı . Aynı zamanda Zelihanın saçlarını okşayıp kulağına fısıldadı .

"Korkma . Onları almalarına asla izin vermeyeceğim . Sen yalnızca bana güven ."

Duyduklarıyla rahatladığını hissetti Zeliha . Yanında dayanabileceği kendisine destek olan insanlar vardı artık . Bunu hissedebiliyordu .

"Teşekkür ederim . " dedi usulca .

"Ne için ? " diye sorabilmişti Yağız . Karşısındaki kadının ona niye teşekkür ettiğini anlamamıştı . Daha hiçbir şey yapmamıştı çünkü .
Zeliha Yağızın gözlerinin içine baktı ve tüm samimiyetiyle

"Her şey için . Çocuklarımı kurtarmak için hiç tanımadığın bir kadınla evlendin . Eminim ki böyle olmasını istemezdin . Kim ister ki ? Bana aşık bile değilsin . Şimdiyse beni rahatlatmak için yanımda duruyorsun . Ne yapsam ödeyemem hakkını . Sana çok büyük bir borcum var . " dedi .

Karşısındaki kadının dedikleriyle şaşırdı Yağız . Nasıl böyle düşünebilirdi . Kendisini hiç mi suçlamıyordu yani . Oysaki bu olanların hepsi kendisi yüzünden olmuştu . Bunları Zelihaya söylemek ve suçlu benim demek istedi ama diyemedi . Zelihayı daha fazla yaralamak ve kendisinden nefret etmesine neden olmak istemiyordu çünkü .

Ali Ağa sinirden yerinde duramıyor odasının içinde bir oraya bir buraya gidip duruyordu . Ali Ağanın sinirini gören hizmetlileri kaçışacak yer arıyorlar ,korkularına onun yanına yaklaşamıyorlardı . Önüne ilk çıkanı oracıkta öldürecekti sanki . Aklında bin bir fikir vardı Ali Ağanın ama ne yapacağımı bir türlü bilemiyordu . Şu Yağız denen adama yaptıklarını mutlaka ödetmeliydi ama nasıl ? Işte bu soru Ali Ağayı deli ediyordu .

Zelihanın içi çok huzursuzdu . Bugün kurumdan geleceklerle görüşecek ve çocukları için bir savaş verecekti . Yağızın da ondan aşağı kalır bir yanı yoktu . Sabah Zelihayla konuşmuş ve yapacaklarını kararlaştırmışlardı . Böylelikle geleceklerin karşısında birbirleriyle ters düşmeleri imkânsızdı .


Öğlen saatlerinden konağın kapısı çalındı . Zeliha heyecanlı bir şekilde kapıyı açmaya gittiğinde kapıda onu iki kişi bekliyordu . Zeliha hemen onları salona aldı ve bir şeyler ikram etti . Bu sırada Yağız çoktan salondaki yerine geçmişti bile . Halime Hanım bir köşede oturmuş olacakları bekliyor çocuklar ise avluda oyun oynuyorlardı . Gelen kadınlardan bir tanesi konuşmaya başladı .

"Evlendiğiniz haberi elimize ulaştı . Bu doğru mu ? "

"Evet doğru . Evlendik . " dedi Yağız Zelihaya güler yüzle bakarak . Uzaktan bakıldığında karşısındaki kadına sırıl sıklam aşıkmış gibi görünüyordu .

"Gerçekten rolünü çok güzel oynuyor ."diye düşünmeden edemedi Zeliha .


"Halime Hanım Zeliha Hanımın yanınıza çalışmak için geldiğini söyledi . Peki olaylar nasıl gelişti de evlendiniz ?"

"Geçen sefer köye geldiğimde Zelihayı görmüş ve beğenmiştim . Halime Sultan benim anam gibidir . Sağolsun beni kıramayıp aramızı yaptı . Zeliha yanıma çalışmak için gelmişti ama sonra ona olan ilgimi anlatınca durumu anladı ve bana bir şans vermeye karar verdi ."

"Zeliha Hanım sizinle evlenmek isteyen diğer kişileri kabul etmeyip Yağız Beyin isteğini kabul etmenizin asıl nedeni nedir ? "

"Yağız bana gerçekten aşıktı . Beni mutlu edebilir gibi görünüyordu . Ayrıca durumu da gayet iyi yani çocuklarım için . Zorlanmayacağımı düşündüm ve başta kabul etmesem de sonradan kabul etmeye karar verdim . "

"Anlıyorum . Yağız Beyin bir şirketi varmış ve şuan baktığımıza göre durumu da gayet iyi yani çocuklara bakabilecek konumda . "

"Fakat bunlar yeterli değil bizim için . Yağız Beyin çocuklarla ve sizinle olan ilişkisini incelemek istiyoruz . Bu yüzden de bir hafta boyunca size bizden birisi eşlik edecek . Istanbula gitmek istediğinizi duyduk . Yetkili Kişi siz Istanbul'a döndüğünüzde size eşlik edecektir merak etmeyin ."

dedi bir diğeri . Bunu duyan Zeliha endişelenmeye başladı . Sonuçta en ufak bir yanlışta çocukları elinden alınabilirdi . Yağızın ise aklında tamamen başka konular vardı . Demek bir kişi onlarla yaşayacaktı . Bu Zelihayla evli bir çift gibi davranması gerektiğini gösteriyordu . Aslında gibisi fazlaydı çünkü onlar zaten evli bir çiftti . Daha da fenası bu bir hafta boyunca yerde yatması demekti . Sırt ağrılarına şimdiden merhaba dese iyi ederdi .

Merhaba arkadaşlar . Bölümü Beğendiniz mi bakalım ? Bu bölüm biraz geçiş bölümü gibi olmuş . Bana öyle geldi ama beğenmenizi umuyorum :) Bu arada okuyan , beğenen ve yorum yapan herkese çok teşekkür ederim . Yeni bölümde görüşmek üzere . Kocaman Öpüldünüz :*

KADERWhere stories live. Discover now