Capitolul 2: Planuri

3.4K 237 34
                                    

În timp ce ziua mergea tot mai mult spre momentul în care doar stelele vor rămâne pe cer în casă se lăsase o liniște mormântală. La parter nu se afla nimeni, nici măcar Aylin, ultimul proprietar al vilei imense din haită. Toți erau ascunși fie prin camerele lor fie pe afară.

Camy împreună cu Angela, Dylan și Aylin au plecat la o simplă plimbare prin pădure. Cei doi vârcolaci din haită au decis să le arate împrejurimile și locurile ascunse care puteau servi drept ascunzători. Înainte de a pleca de acasă atât Dylan cât și Aylin l-au rugat pe Christopher să îi însoțească în explorarea pădurii, el era singurul care cunoștea fiecare loc ascuns și fiecare drum în parte. Dar, așa cum era de așteptat vârcolacul cu ochii verzi a refuzat categoric să îi urmeze. Chris a ales să stea în dormitorul care până de curând părea a fi mai mult decât o morgă.

Trecuse mai bine de o săptămână de la evenimentul în care au fost atacați de Jeff. Pe zi ce trecea grijile tuturor se agravau. Procentul de supraviețuire al unei mușcături de vârcolac era mare, dar pe măsură ce zilele treceau părea că devine tot mai mic. Termenul limită deviase de la câteva luni la două săptămâni. Probabilitatea ca Alice să fi devenit alergică la mușcătura de vârcolac era imensă. Katherine o transformase în om acum cincisprezece ani și îi ucise vârcolacul din interior, este foarte probabil ca ea să respingă transformarea și să piară în cel mai scurt timp.

Christopher știa aceste lucruri, știa că Alice a lui se îndrepta cu pași lenți spre moarte la fel cum știa că nu mai poate face nimic. Căutase informații, citise în cărți vechi și își făcuse planuri și teorii proprii dar nimic nu îi făcea gândurile să meargă în direcția opusă. Moartea iubitei lui era mai mult decât apropiată.

Chiar dacă ştia că o va avea înapoi în cel mai scurt timp datorită alegerii ei de a deveni hibrid el tot nu se putea împăca cu gândul că iubita lui va pierii. Se temea că ea se va schimba şi va devenii o cu totul altă persoană, se temea că îl va respinge în cel mai scurt timp iar el nu va putea rezista.

În ultimele zile nu mai mâncase nimic și nici nu băuse un strop de apă. Se apropia termenul limită, se apropiau cele două săptămâni împlinite care vor marca nu doar sfârșitul ei dar și căderea lui în neant. Știa acest lucru și se pregătea.

**********

În cea de a treisprezecea noapte lucrurile se agravau tot mai serios. Alice începuse să respire tot mai greu iar inima îi bătea cu o dificultate tot mai sporită. Tamir, protectorul ei care luase pe lângă putere și cunoștințe de la Jason, spuse decretul lui într-o întâlnire a adulților. Îi chemase pe toți cei adulţi într-un birou al casei în timp ce Dylan și Aylin erau plecați. Singurii absenţi pe lângă adolescenţi erau Alexei şi Aisha care nu erau deloc de găsit. Tamir le spuse cum stătea situația, le spuse că moartea ei se apropie cu paşi repezi. Toți se temuseră de o asemenea constatare dar se așteptau la așa ceva. Camy și Angela sufereau la fel de mult pe cât sufereau și Benjamin și James. Persoanele care o crescuseră în etape diferite ale vieții știau că cel mai oribil gând era cel al despărțirii chiar şi pentru o scurtă durată.

Tamir, după ce îi lăsase să se adune puțin, îi privise pe fiecare în parte.

- Nu vreau ca vestea să se împrăștie și asupra copiilor, vorbi el ferm. V-a rămâne doar între noi.

Camy, care între timp învățase să își recapete controlul și tăria de sine, îl privise dur. Nu vărsa nici o lacrimă, nu mai avea cum când în urmă cu câteva ore secătuise complet.

- Nu crezi că trebuie să afle și ei? îl întrebă ea.

Stătea în picioare în ciuda faptului că i se oferise un loc. Credea că dacă se va așeza nu se va mai putea ridica iar toată duritatea și puterea ei vor ceda o dată cu picioarele sale.

Puterea celor trei fecioare (Întrând în lumea vârcolacilor, Volumul III)Where stories live. Discover now