Capitolul 33: Implicarea lui Tamir

2.2K 174 199
                                    


În urmă cu ceva timp...

Christopher ieși din baie și se duse țintă la pat. Acolo îl aștepta un geamantan mic, larg deschis, cu câteva haine la vedere. Își puse cele necesare în interior și merse grăbit la dulapul cu haine. Făcu doar câțiva pași, apoi se opri brusc. În fața lui îl văzu pe nimeni altul decât pe Tamir, cel care în urmă cu câteva zeci de minute îl torurase psihic și îl făcuse să își dezvăluie gândurile.

– Ce vrei? spuse el.

Încercă să pară cât mai relaxat, deși adevărul era că protectorul îl îngrozea de-a dreptul. Tamir putuse observa acest lucru, nici nu se așteptase la o altă reacție după ceea ce îi făcuse.

– Ceea ce ai spus adineaori că ți-a comunicat pădurea... este foarte interesant.

Glasul lui era calm și liniștit, nu venise pentru a-l certa sau pentru a-l pedepsi. Avea de gând să discute cu iubitul protejatei sale.

– Chiar crezi că Jeff își va ucide copii? spuse Chris.

Tamir îi ghici intențile, știa că voia să tragă de timp. Nu era prost.

-Cineva de teapa lui nu are scrupule, îi spuse el. Sau familie. Va ucide pe oricine pentru a-și atinge scopul.

Chris făcu un pas înspre el.

– Pari să știi foarte bine cum gândește Jeff.

Se prefăcu atins de o bruscă revelație.

– Ah! aporape că strigă. Am uitat că și tu ești la fel ca el. E normal să îi știi modul de gândire.

Tamir zâmbi, îl amuza această mică modalitate inferioară de a-l ataca verbal. Îl ura, știa foarte bine acest lucru, iar prezența lui în cameră îl făcea să treacă în ofensivă. De aceea îl și jignea. Sau poate că de vină era atitudinea și faptele ce le făcuse până în prezent.

– Mă surprinde acuzația ta, Christopher, îi spuse el.

– În ce sens?

– Pare că îți place să mă consideri cel mai mare monstru din întregul univers, poate chiar mai mare decât Jeff.

Chris nu spuse nimic. Doar rămase întors cu spatele și ascultă.

– Chestia este că, reluă protectorul, nu ai nimic care să ateste ceea ce spui, înafara propriilor tale sentimente implicate.

În mai puțin de o secundă, Chris se roti pe călcâie și îl privi. În mâini ținea o cămașă în carouri. Părea mai mult decât șocat și intrigat.

– Ți-ai ucis soția, ai răpit o mamă de lângă copilul ei, ai ucis sute de persoane pentru propria ta plăcere și ți-ai ucis fratele. Mai trebuie cumva să adaug sutele de victime implicate în războiul tău meschin?

Tamir își încrucișă brațele pe piept. Băiatul știa multe despre ceea ce făcuse el, dar nu știa chiar totul.

– Pari bine informat, aprecie el, dar nu destul de bine. Soția mea nu a murit din cauza mea, ci pentru că l-a ales pe Caden, în schimb, Lyla nu se putea întoarce acasa în condiția în care era , iar cei uciși pentru plăcerea mea... ei bine ei au fost o delicatese.

A avut grijă să vorbească despre toate acele lucruri cu calmitate, ca și cum ar fi fost nimicuri, doar pentru a-l testa. Îl vedea nervos și știa destul de bine ceea ce făcuse el, ceea ce însemna că se interesase. Nu știa ce îi făcuse indirect de reprezenta un asemenea interes pentru un puști, dar știa cum să afle.

Puterea celor trei fecioare (Întrând în lumea vârcolacilor, Volumul III)Where stories live. Discover now