Capitolul 43: O alta faţă

1.9K 145 218
                                    

Casa imensă a vrăjitoarei era împărțită în mai multe aripi şi regiuni cu diferite specializări. Majoritatea grupului numeros se odihnea in aripa nordică. În partea cealaltă a casei lui Katherine, era foarte mare liniștea. Holurile imense, decorate cu zeci de tablori care mai de care mai valoroase și flori cu parfum îmbietor, erau lungi și liniștite. Camerele din această parte a casei vrăjitoarei serveau drept loc de studiu sau relaxare pentru ea și asistenta ei. Avea o bibliotecă imensă cu mii de volume, numeroase birouri sau camere de odihnă, precum și câteva dormitoare sau cămăruțe mai mici. Într-unele zile, de obicei cele ploioase, Katherine se relaxa cu o cană mare de ceai într-o cameră din această aripă a casei sale, în timp ce Mia cânta la pian o sonată sau citea o carte.

De obicei, singurele persoane care pătrundeau în această parte a casei erau doar ele două. Acum spațiul lor era invadat de un vârcolac îndurerat, un demon puternic și surprinzător de cuminte şi un protector tensionat și îngândurat.

Camy stătea pe un fotoliu vechi de câteva secole cu ornamente florale, dar foarte comod. Demonul ce până acum le dăduse sfaturi cu privire la lupta ce îi așteaptă, Dig, stătea pe un alt fotoliu, o replică a celui în care stătea Camy. Între ei era o masă de sticlă joasă încrustată cu un ornament floral complicat și frumos. Caden, foarte gânditor și încordat, stătea în dreptul ferestrei și privea afară spre ceea ce părea a fi un răsărit. Soarele încă nu apăruse pe bolta cerească, dar nici nu mai avea mult.

Camera, ce avea un aer plăcut de iasomie, era luminată de un candelabru imens ce atârna de tavanul înalt.

- Nu ar fi mai inteligent dacă am face acum schimbul între legături? întrebă Camy. Fetele for fi slăbite diseară.

Dig, singurul care părea să o bage în seamă pe Camy, o privi gânditor.

- Fetele nu vor putea veni cu noi, este prea periculos.

- Nu le putem lăsa singure, vor fi neprotejate!

- Iar dacă le luăm cu noi riscă să fie folosite de Jeff pe post de momeală sau chiar să moară de mâna lui.

- Avem nevoie de ele pe teren, ne pot ajuta să luptăm cu Jeff.

- Sugerezi să îți pui viața fiicelor tale în pericol pentru că ai nevoie de oameni care să lupte? Putem cere vârcolaci de la Jason.

- Nu-l putem implica pe Jason mai mult decât este deja, iar fetele mele vor fi bine.

Camy nu păru să realizeze ceea ce spunea, dar tot nu renunță la ideea ei. Oboseala, tristețea și reprimarea sentimentelor ce o încercau o făcuse să se gândească doar la un singur lucru: uciderea lui Jeff și salvarea lui Benjamin.

Dig rămase la fel de calm, dar privirea lui o atenționă.

- Știu că vrei să îți salvezi soțul și să scapi de Jeff pe veci, dar nu cu prețul copiilor.

Ochii lui Camy deveniră de îndată mai blânzi. Tensiunea ce o simțise între sprâncene se risipi, iar trupul încercă să i se relaxeze, în timp ce se lupta să nu cadă presiunii lacrimilor. Inspiră adânc de două ori și își liniști gândurile haotice.

- Dacă voi sunteți aici, se auzi vocea meditatoare a lui Caden, de ce să ne mai luptăm și noi?

Dig își mută privirea de la Camy la el și nu-i veni să creadă cât de absent fusese în ultimele două ore. Se încruntă la protector, dar tot îi explicase motivul.

- Dacă ne luptăm doar noi cu el, atunci vom folosi prea multă energie de la fecioare, iar ele vor putea muri, nu doar leșina. Trebuie să îl țineți nemișcat ca să aplicăm o singură lovitură. Una ce-l va termina.

Puterea celor trei fecioare (Întrând în lumea vârcolacilor, Volumul III)Where stories live. Discover now