Capitolul 15: Cine merge? Cine rămâne?

2.4K 189 109
                                    

- Cine merge? întrebă Dylan.

Tamir îl privi țintă, ochii lui albaștri păreau gata să îl sfâșie pe băiat. Dylan se lăsase încet pe spătarul canapelei stingher, protectorul nu îl slăbi nici o secundă din ochi.

- Nu putem merge cu toții, se auzi vocea lui Ben, nu am face decât să ne mutăm cu toți fără nici o importanță. Cineva trebuie să rămână aici.

Tamir nu se întoarse spre vârcolacul care vorbise, rămase în aceeași poziție dar deveni ușor încordat. În schimb Dylan era cel vizat. Chiar dacă pentru moment protectorul nu avea nici o treabă cu el, ochii săi albaștri îl priveau în continuare cu răceală.

- Ben are dreptate, vorbi Caden, cineva trebuie să rămână aici în caz că se întâmplă ceva.

- Cum ar fi?

Pentru prima dată se auzi vocea lui James. Vampirul părea de-a dreptul nervos, ceva nu îi convenea iar ochii săi erau plini de răceală. Tamir nu se obosi să îl privească, era mult prea concentrat pe gândurile sale pentru a-l privi pe el, trebuia să își facă ordine între idei și să ia decizii.

- Jeff ar putea încerca să atace pădurea ca să ia putere, spuse Ben, dacă cineva este aici îl putem opri.

- Adică cineva se va sacrifica? întrebă Dylan îngrijorat. Cine rămâne aici nu mai are șanse de supraviețuire.

Băiatul era speriat, glasul îi era plin de teamă iar agitația i se putea distinge în glas. 

- Cine va rămâne? întrebă Dylan.

- În nici un caz fecioarele, vorbi Ben serios.

- De ce? se miră Katherine. 

Vrăjitoarea nu părea prea încântată de vorbele vârcolacului. Îl privi curioasă fără să înțeleagă de ce s-ar gândi să ducă fecioarele cât mai departe, să le plimbe și să le obosească în loc să le lase acasă pentru a se reface. Chiar dacă Jeff putea ataca, ea știa că nu va putea să se atingă de cele patru fecioare. Putea să le protejeze fără ca ele să fie în niciun pericol. Dacă s-ar fi ajuns, printr-un miracol, ca ele să fie în pericol atunci ea le-ar fi salvat teleportându-le departe de pădure, într-un loc sigur și protejat de magia ei puternică.

- În loc să le punem și pe ele pe drumuri și să le obosim de ce nu le lăsăm acasă ca să se pregătească pentru ce urmează? Dacă Jeff va veni să fure putere de la pădure, ele ne vor ajuta să îl doborâm.

Tamir nu spuse nimic, nu interveni, iar pentru o perioadă se decise să asculte. Era foarte important ca el să asculte ceea ce se vorbea și ce decizii se luau fără ca el să intervină.

- Jeff știe deja unde sunt ele, vorbi Caden, ar putea încerca să le ia.

- Nu îi putem permite lui Jeff să obțină atâtea lucruri care îi pot aduce putere, vorbi Ben.

- Dacă le mutăm după noi îi va fi mai greu să facă o vrajă de localizare pentru a le găsi. Vor fi protejate de incapacitatea lui de concentrare.

- Nu a trecut atât de mult timp de când l-a absorbit pe Arden, trebuie să își revină înainte de a face vrăji.

Ben își împleti degetele cu ale soției sale. Când ea îi strânse mâna știuse de îndată că o are alături în decizile luate și în vorbele rostite.

- Iar când va face vrăji de localizare îi va fi mai greu să se concentreze o perioadă. Trebuie să ne grăbim și să îl atacăm cât încă se reface.

Tamir o privi pe Katherine. Acum era momentul ca el să reintre în discuție, meditase destul ascuns între gândurile sale furtunoase și amestecate, acum era momentul să vorbească și el.

Puterea celor trei fecioare (Întrând în lumea vârcolacilor, Volumul III)Where stories live. Discover now