Capitolul 47: Schimbul

1.6K 122 83
                                    


Ritualul de schimb de lagături nu dură mai mult de câteva minute. Cele două surori implicate nu simţiseră nimic, iar uşorul sentiment de eliberare le dăduseră energie. Când legăturile se reinstalaseră, fiecare simţiseră câte un gol puternic în stomac. Energia ce au primit-o se dovedi a fi de scurtă durată, iar ele începuseră să se simtă obosite.

Alexei si Christopher fuseseră singurele persoane prezente pe lângă vrăjitoarea Katherine şi asistenta Mia. Cei doi demoni prezenţi rămăseseră relaxaţi la locurile lor. Pentru ei, schimbul de legături nu reprezentase nimic. Energia lor a rămas constantă pe toată perioada ritualului scurt şi nu simţiseră nici o schimbare. Singurul lucru care le spusese că se produse schimbul fu gândurile fetelor. În timp ce Alice se gândea la o modalitate de a-l împiedica pe Chris să participe la lupta cu Jeff, Aisha se gândea la o modalitate de a-l proteja pe Alexei. Aceste gânduri primare erau acompaniate de multe altele, atât de haotice şi de multe încât îi ameţiseră puţin pe cei doi demoni.

Demonul Dig, deloc ameţit de gândurile fetelor, se scuză în faţa celor prezenţi şi plecă. Demonul cu blană de tigru, însă, curios de gândurile copilului profeţiei, rămase pe loc, scormonind printre amintiri şi idei trăznite. Reuşi să descopere o pasiune foarte veche pentru Christopher, una ce Alice o avea încă dinainte de a ştii că el este Eroul, lupul roşcat cu care se întâlnea zilnic în pădure. Urămări amintirile ei vechi de când era un copil, cele din timpul adolescenţei şi cele recente. Toate erau, în prezent, clare şi amestecate. O amintire cu momentul în care ea a fost salvată, la numai cinci anişori, de către lupul roşcat se îmbină cu o amintire recentă, dar tot una în care a fost salvată de el. Mai exact, momentul în care s-a pierdut în oraş şi era să fie atacată de mai mulţi oameni ai străzii. Gândurile ei erau haotice şi confuze, iar el se gândi că doar ritualul putuse să creeze un asemenea efect.

În faţa lui, Alice părea a fi detaşată de tot ceea ce el putea citi în mintea ei. Nu părea să observe cum el scormonea prin amintiri, cum căuta cu nesimţire răspunsuri în mintea ei sau cum o privea. Se comporta de parcă ei doi nici nu ar fi fost legaţi.

După schimbul de legături, Alice îl ignoră pe Christopher. Se ridică în picioare, păşi dincolo de creta albă de pe podeaua de lemn a camerei şi trecu pe lângă el. Demonul rămase privind în urma ei, asemeni lui Chris, care părea să se lupte cu dorinţa de a merge după ea.

- Cu ce ai supărat-o, băiete? îl întrebă.

Dacă voia să poată scormoni în linişte printre gândurile ei trebuia să-l ţină pe băiat departe de ea. Aşa cum învăţase de la Aisha, putea să caute prin gânduri mult mai uşor dacă ea nu era ocupată cu persoana pe care o iubea cel mai mult.

Chris îşi băgă mâinile în buzunarele pantalonilor, uşor stingher.

- Eu şi ea suntem legaţi, spuse demonul. Iar pe tine am să te posed. Dacă nu-mi spui ce se întâmplă între voi...

- Mă ameninţi? se răsti Chris, întrerupându-l.

- Voiam să spun că dacă nu mă pui la curent va fi mult mai greu să-ţi dau din puterea mea.

- Oh...

Demonul zâmbi privindu-l cum se mustrează singur. Chiar dacă nu era legat de el, tot putea să vadă prin ochii lui verzi ce gândeşte.

- E supărată că m-am oferit voluntar să particip la luptă.

Auzindu-l, demonul reuşi să pună cap la cap câteva lucruri. Alice era supărată pe Chris din cauză că el va pleca din casă, iar ea nu va putea merge cu el. Grija ei pentru el era prea mare ca să nu se supere, iar stresul îi amestecase gândurile

Puterea celor trei fecioare (Întrând în lumea vârcolacilor, Volumul III)Where stories live. Discover now