Capitolul 8: Planul gemenilor

2.6K 206 65
                                    

Ok, se pare ca a sosit momentul sa va dezvalui putin din ceea ce se intampla in spatele a ceea ce citit. Lectura placuta!

~În urmă cu ceva timp~

De îndată ce întrunirea din birou se terminase Tamir devenise extrem de suspicios de tăcut iar Caden neliniștit.

Contrar așteptărilor Caden reușise să înțeleagă de prima dată ceea ce dorise vrăjitoarea să explice dar se prefăcuse că nu înțelege. Planul lui era acela de a o forța pe Katherine să îi divulge planul ei ascuns în spatele vorbelor. Din fericire pentru ea nu fusese descoperit nici un plan, nici un cuvânt nu fusese spus greșit iar planul își respectase același curs ca și cel inițial. Acum Caden era mult mai gânditor legat le planul pe care îl auzise, cel legat de modalitatea prin care îl puteau înfrânge pe Jeff. Planul suna mult prea perfect și lipsit de orice urmă de sacrificiu. Faptul că citise toată cărțile pe care le avusese în ascunzătoarea în care fusese închis și faptul că scrisese câteva explicații pentru Bella într-o carte despre magia neagră îl făcea un specialist într-ale vrăjitoriei deși nu se folosea de această ramură a supranaturalului decât pentru vrăji de protecție, vrăji ușoare dar esențiale. Știa foarte bine că un ritual de o asemenea amplitudine, care pe lângă faptul că implica trei fecioare și un demon, era foarte puternic și foarte scump. Pentru început plata consta în energia vrăjitoarei și a celor prezenți și participanți în ritual, energie care exploatată prea mult putea duce la un deces garantat. Energia era moneda universală pentru vrăji și ritualuri dar cantitatea ei putea varia foarte ușor. O altă formă de plată a unui ritual era sacrificiul. Cu secole în urmă sacrificiul consta în uciderea unei ființe vii - a unui animal mic pentru ritualurile mai slabe sau a unui om pentru cele mai puternice - dar apoi plata se schimbase în sânge uman în locul sacrificiului. Sângele putea fi de asemenea foarte valoros sau lipsit de importanță, cel mai valoros era cel al unei fecioare foarte tinere pe când cel mai slab era cel al unei păcătoase înrăite.

Plata ritualului pe care Katherine avea de gând să îl facă trebuia să fie foarte mare. Energia ei și a celor trei fete implicate avea să fie mult prea puțină pentru un ritual atât de puternic. Dacă la energia celor patru avea să se adauge și energia celor prezenți care erau în număr de nouă persoane tot nu ar fi fost destulă energie. Deci, vrăjitoarea trebuia să recurgă la alte metode de plată. Pentru a egala în sânge avea să se folosească de fiecare picătură de sânge al tuturor oamenilor din oraș precum și al turiștilor ocazionali. Această posibilitate de plată ieșea din discuție. Sângele celor trei fecioare ieșea din discuție, era valoros într-adevăr dar nu suficient de valoros încât să achite plata chiar dacă cele trei ar fi murit. Astfel se ajungea la cea mai veche și mai puternică formă de plată, sacrificiul uman.

Pentru a se face plata cu un sacrificiu uman Katherine va avea trebuii să apeleze la noroc. Nu toată lumea are aceeași valoare când vine vorba de sacrificiu iar aici se putea ca plata să nu fie plătită, dacă acest lucru se întâmpla toți vor avea să piară sau toți vor supraviețui.

- La ce te gândești atât de intens?

Caden fusese rupt de îndată din gânduri de vocea fratelui său. Își ridică privirea din pământ și îl privi pe Tamir fără prea mare interes.

- La planul vrăjitoarei.

- Și pe tine te preocupă la fel de tare ca pe mine, afirmă Tamir zâmbind.

Caden se ridică de pe scaun cu o stare de ușoară nervozitate.

- Firește că mă preocupă, doar este în joc viața Aishei.

- Nu am negat acest aspect, îi atrase atenția Tamir puțin deranjat de tonul lui.

Caden pufăi ușor pe nas și se duse la biblioteca de lângă birou. Intenția lui nu era aceea de a citi o carte ci de a afla mai multe despre proprietarul defunct al casei.

Puterea celor trei fecioare (Întrând în lumea vârcolacilor, Volumul III)Where stories live. Discover now