Capitolul 4: Vesti

2.5K 203 16
                                    

De îndată ce iubita lui a adormit Christopher s-a ridicat din pat. Deși își dorea să poată să rămână lângă ea și să o țină în brațe până când avea să se trezească știa că mai există și alte persoane în casă care își fac griji pentru ea. Părăsise camera cu o strângere de inimă dar și cu promisiunea că se va întoarce în cel mai scurt timp. De îndată ce închise ușa de la cameră se bază pe simțurile sale de vârcolac pentru a economisi timp. Inspirase adânc aerul de pe hol și simți de îndată o adunătură imensă de mirosuri caracteristice și parfumuri distinse. Amalgamul era foarte dens și suficient de proaspăt încât să îl amețească de cap și să îl încurce în identificarea sa. Singurul lucru util pe care îl folosise pe baza nasului fu cel de a afla că nu fusese părăsit la ultimul etaj al casei.

În continuare se bazase pe auzul fin. Ascultase cu atenție și se concentrase pe zgomotele ce avea să le audă. În cel mai scurt timp auzi forfotă de la parter și mai multe scaune trase, era cineva în bucătărie. Asta fusese exact ceea ce avea nevoie, să găsească pe cineva, oricine, căruia să îi spună că Alice și-a revenit. Știa că dacă va spune chiar și unuia dintre persoanele din casă vestea avea să se împrăștie mai departe.

Zâmbise și începuse să pășească grăbit pe hol. În timp ce trecea pe lângă fiecare ușă în parte asculta cu atenție și încerca să descopere dacă cineva se afla în camerele frumos aranjate. Nu găsise pe nimeni, nici măcar un sunet venit din interior care să trădeze vre-o prezență.

Scările lungi pe care le văzuse la început și pe care le detestase deveniseră brusc mai scurte. Coborea fără să se oprească și aproape că alerga pe ele ca să ajungă mai repede la parter. În timp ce tropăia voios și foarte grăbit ascultă zomotele din casă. Forfote de voci și mai multe frânturi de conversații răzbăteau spre el atât din livingul imens cât și din bucătăria de vis. Cea mai apropiată încăpere în care avea să găsească pe cineva era bucătăria iar el se îndreptă într-a colo fără ca măcar să se gândească de două ori.

În timp ce alerga la propriu spre bucătărie reuși să audă vocea vrăjitoarei Katherine. Nu o putea vedea decât pe asistenta ei roșcată, Mia, care stătea la masă astfel încât el să îi privească spatele.

-... ele sunt cheia.

Pătrunse în bucătărie fără a se gândi că ar putea da peste cineva care tocmai încerca să treacă spre masă. Dădu buzna peste patru femei și le întrerupse discuția ce părea a fi foarte importantă. Nu băgase nici o secundă în seamă privirea surprinsă dar acidă a vrăjitoarei ce stătea în dreapta lui. Privirea îi căzuse de îndată spre Camy și Angela ce stăteau la masa unde stătea și Mia. Le zâmbi celor două femei cu sânge de vârcolac în vene în timp ce rămase fără cuvinte în încercarea sa de a le pune la curent cu ultima întâmplare.

Spre ușurarea lui, Camy îi înțelese de îndată zâmbetul de pe față și se ridică ușor de pe scaun împărtășindu-i treptat bucuria.

- Doarme, atât apucase el să spună înainte ca mama Aliciei să treacă val vârtej pe lângă el.

Chris trase adânc aer în piept și zâmbi, se întoarse spre ușa pe care intrase și o urmă pe Camy în timp ce în urma lui lăsase cu suprindere pe celelalte femei.

**********

După ce Christopher, Camy și Angela plecaseră grăbiți din bucătărie pe ușă intrase Caden. Avea părul negru ciufulit și dezodronat în timp ce tricoul albastru de pe el era tot îmboțit. Pe chip avea o expresie de oboseală în timp ce ochii mici priveau peste tot prin bucătărie în urma unei cești de cafea. Se duse la blat ignorându-le pe cele două și căutase ibricul pentru a-și prepara cafeaua.

Puterea celor trei fecioare (Întrând în lumea vârcolacilor, Volumul III)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum