8. ÖLÜMÜ HİSSETMEK

24.5K 1.2K 220
                                    

Yavaşça gözlerimi kırpıştırdım . Alışmadığım tavan . Alışmak istemediğim beyaz renk . Nerede olduğum konusunda en ufak bir fikrim bile yoktu . Yavaşça kafamı sağıma çevirdim . Çerçevenin içinde basılmış resmime baktım . Bu benim odamdı . Küçük biblolarıma biraz daha bakındıktan sonra elimden destek vererek yatakta doğruldum . Sonunda diye geçirdim içimden . Sonunda evimdeydim . Kendi odamda . Ailemin yanında .

Peki neden ağlayacak gibi hissediyorsun ? Bilmiyordum . Sadece o kaba adamdan kurtulmanın mükemmel bir şey olacağını düşünüyordum . Ama neden öyle değildi ? Yavaşça ayaklarımı sarkıttım yataktan . Oda kayıp olduğumdan bu yana hiç değişmemişti . O gün okula gitmeden önce düzenlediğim nevresim seriliydi yatağımda . Siyaha bu kadar alışmışken nasıl huzur bulurdum bu odada ? Bunu da bilmiyordum . Hiç bir cevabım yoktu bu saçma düşüncelerime . Ona nasıl alışabilirdim ki ?

Yavaşça itekledim üzerime serilen beyaz örtüyü . Kıyafetlerim değişmişti . Annemin yaptığına emindim . Saçlarım da nemliydi . Beni mi yıkamıştı ? Bilmiyordum ki . Düşünemiyordum bile . Bir katilden kurtulmanın mutluluğu yoktu saçma bir şekilde içimde . Yavaşça ayağa kalkıp odama bakındım . Kitaplarım , masam ve her zaman oturduğum pencere kenarı . Her şey aynıydı ama artık hiç biri bana ilgi çekici gelmiyordu . Eskiden bu odaya aşıktım sanki . Kapıya dönüp açtım ve merdivenleri inmeye başladım . Alt kattan gelen sesler dikkatimi çekmişti . Babamı özlemiştim . Ona sıkıca sarılmak geliyordu içimden . Hızla salona girdim . Annem ve babam yan yana koltukta oturuyorlardı . Dikkatimi çeken şey ise karşılarında oturan iki polisti . Muhtemelen ifademi alacaklardı .

' Baba ' diyerek beni fark etmelerini sağladım . Babamın gözü üzerime döndüğünde gözlerinde gördüğüm ışıltı beni kendime getirmişti . Artık hayatımda Mirza diye birisi yoktu . Mutlu olmasam da olmak zorundaydım artık . Babam için yapmalıydım bunu . Babam hızla yanıma geldiğinde gözümün dolmasını umursamadan kollarımı genişçe açtım . Babam kollarını bana sardığında hızla ellerimi beline doladım . Her zaman ki gibi erkeksi kokusu üzerindeydi . En çok da bu yanını seviyordum babamın . Gerçi babam bana bebek pudrası gibi koktuğumu söyleyip utandırırdı ama ... Babam hızla kollarımdan tutup yüzümü inceledi . Korkmuştu . Benim öldüğümü düşünmüştü belki de . Belki de annem de özlemişti . Yavaşça koltuğa ilerleyip annemin yanına oturdum . Elimi tutunca ona sıcak bir şekilde gülümsedim . Bu deli kadını bile özlemiştim . Polislerden sağda duran konuşmaya başlayınca ona odaklandım .

' Ülkü hanım ifadenizi almamız gerekiyor ' dediğinde kafamı salladım .

' Sizi kimin kaçırdığını biliyor musunuz ? ' dediğinde durdum . Bana o kadar yardım etmişti . Söyle ! Her şeyi anlat onlara . Katil olduğunu , adını , görüntüsünü . Yapamam diye bağıran bir tarafım ağır basıyordu . Katil olabilirdi . Ama bana ne yapmıştı ki ? Dokunmamıştı bile . Hızla polise döndüm .

' Bilmiyorum . Yüzüne maske takıyordu ' dediğimde öbürü dediklerimi diz üstü bilgisayarına gösteriyordu .

' Peki nasıl bir yerdeydiniz ? Boyu ya da ismini duydunuz mu ? ' diye sorduğunda içimden bir ses konuştu . Evet huzurlu bir yerdeydim saçma bir şekilde . Huzurla yatabildiğim bir yatak vardı . Yanımda bir beden . Aşık olunacak , derin siyah gözler . Hızla kafamı salladım ve en uygun açıklamaya yapmaya çalıştım . Yalan söylüyordum . Hem de bir polise . Bu yanlış olsa da yapmak zorundaydım . Beni bulurdu . Yaptığım hataların hesabını verdirirdi bana .

' Bilmiyorum . Bir odada bağlı duruyordum . Pencere yoktu . Sabahları yüzünde maskeyle içeriye giriyordu . Akşamları maske takmıyordu ama ışığı açmadığı için yüzünü seçemiyordum ' dediğimde yazan polis bakışlarını bana çevirdi . Tuhaf bir şekilde bakıyordu . Hem de çok tuhaf . Sanki bir polis değil de aracı gibi bir tipi vardı . Burada olanları başkasına iletecek bir tip . Kafamdaki saçma düşüncelerden kurtulmak için polise odaklandım . Bir kaç soru daha sorduktan sonra evden ayrıldıklarında derin bir nefes aldım . Babam yemek yiyene kadar odamda dinlenmemi söylemişti . Yavaşça içeriye girip arkamdan kapıyı kapattım .

DURAKTAKİ KATİL (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now