ÇOK ÖZEL FRAGMAN !!!

18.1K 760 44
                                    

Bu bir kesit . Bir nevi öyle . Ama artık bir şeyleri kesinleştirmek ve aklımdaki finale gitmek için bunu paylaşmak istedim .

***

Genç kadın gözlerini korkuyla kapattı . Yanaklarından süzülen yaşları hissediyordu . Şiddetli rüzgar her an dengesini bozacak gibi olsa da inatla duruyordu beton bloğun üstünde . Ellerini sıktığında canı acımamıştı . Canını yakmamak için kesmişti tırnaklarını dibine kadar . Ayaklarını kımıldatmaya çalışsa da olmuyordu . Şiddetli bir rüzgar estiğinde sarsılarak kendine geldi . Yüksekti burası . Çok yüksek ... İç çekerek saatlerden beri izlediği şehire son kez umuduyla bakmaya devam etti . Yaptığı şeyin büyük bir sorumluluğu vardı . Ama artık kimsesi olmadığı için arkasından ağlayacak birisi de yoktu . Ayağını betonda kaydırarak biraz daha öne ilerledi . Kazağının uçları hafif dalgalansa da farkında değildi bu saçma şeyin .

Boş gözlerle bakınmaya devam etti . Altından geçen insanlara kayıyordu bazen gözü . Bazen de önünden geçen kuşlara odaklanıyordu . İki saat önceki hıçkırıkları iç çekişlere dönmüştü . Gidişinden sonra o kadar ağlamıştı ki artık tek damla gözyaşı kalmamıştı . Umutları , hayalleri , yaptıkları ... Her şey bir anda uçurumdan yuvarlanmıştı . Kızıl saçları rüzgarda dans etmeye devam ederken ayağını betonun sonuna getirdi . Bir adım . Sadece bir adım kalmıştı . Kurtulmasına ... Ellerini yanına doğru açarak gözlerini kapattı . Huzurlu bir melodi fısıldıyordu rüzgar kulağına . Sessiz bir çığlıktan sonra irkildi dayanıksız bedeni . Çöküşünü daha fazla izleyemezdi . Bitirmeliyim diye düşünüyordu her defasında . Yapamazdı artık . Dünya o kadar zalimdi ki ... Sallanmaya başladığında ağzından bir nakarat düştü . Bu en sevdiği ilk adamın on ezberlettiği şarkıydı . Derin bir nefes daha aldıktan sonra atlamak için ayağını yavaşça öne çekmeye başladı .

'Hey !! ' bir anda kulağına dolanan yabancı ses onu ürküttüğü için gözlerini aralamıştı . Ellerini indirerek usulca süzülen gözyaşlarını sildi . Bu kimdi ? Niye kendisini durdurmuştu bilmiyordu . Ama daha fazla engelle karşılaşmak istemiyordu . Yavaşça arkasına döndü omuzlarının üzerinden . Yüzünü kapatan saçlarının izin verdiği kadar inceledi genç adamı . Gerçekten bu kimdi ? Tanımıyordu . Daha önce görmediğine emindi zihni . Belki de o gönderdi diye bir an ümit etse de hemen vazgeçti . O yoktu artık . Her şeyini arkasında bırakıp gittiğinde silmişti onu .

'Hey sana diyorum !! ' genç adam sesini biraz daha yükselttiğinde kendisine seslendiğini anladı . Ayağını yavaşça geriye çekerek genç adama döndü . Şimdi saçları yüzüne gelmiyordu . Her ayrıntısına kadar inceledi tanımadığı kişiyi . Ürkek bakışlarını siyah gözlerine odakladı. Genç, kaşlarını çatmış kendisine bakıyordu . Saçlarına odaklandı biraz da . Dalgaları rüzgarda savruluyordu .

'Rahat bırak beni ' sesi fısıltı şeklinde rüzgara karıştığında genç çocuk kendisine bir adım attı . İrkilerek geriye gitmek için adım attığında genç çocuk bir anda gürüldemeye başladı.

'Dur !! Ne yapıyorsun sen ? İn hemen oradan !!' genç kadın şaşkınca bakınmaya başladı . O kadar saf duruyordu ki bu dünyaya . Bırakmak zorundaydı her şeyi .

'Rahat bırak beni !! ' kendini biraz daha zorladığında gür çıkan sesi genç çocuğu şaşırtmıştı . Kadın böyle bağırmayı da ondan öğrenmişti . Artık ona ait hiç bir şeyi olsun istemiyordu . Derin bir nefes alarak konuşma yapmak için hazırladı kendini . Uzun zamandan sonra ilk defa bu kadar uzun bir konuşma yapacaktı sanırım . O da bir iki cümleydi sadece .

'Artık hiç bir şeyim kalmadı . Kaybedecek bir şeyim kalmadı . Rahat bırak beni ' genç kadın gözlerine bakarak konuştu tanımadığı gencin . Gitsin istiyordu . Onu rahat bırakmalıydı . Buna kendini zor hazırlamışken bir daha alt üst olsun istemiyordu .

'Var . Yaşamak için çok sebebin var ' kadın şaşkınca bakmaya devam ederken genç emin bir şekilde konuştu .

'Hamilesin . Bebeğin var ' kadın şaşkınca gözlerini hafif şişen karnına indirdi . Nasıl anlamıştı ki ? Nasıl tek bakışta fark edebilmişti ? Genç çocuğun kendine bir adım attığını fark ettiğinde bağırmaya başladı .

'Yaklaşma !! ' oysaki genç hemen onu oradan indirmek istiyordu . Bir adım daha attığında kadın panikle geriledi . Ayağının boşluğa gelmesini beklemiyordu . Hızla gözlerini kapatarak beklemeye başladı . Sarsılan bedeni yönünü şaşırmış bir şekilde dönüyordu . Sonunda iki ayağı da yerden kesildiğinde çocuğun şiddetli sesini duydu . Bir anda vücuduna temas eden narin ellerle irkildi . Ne bir acı ne de düştüğünü hissediyordu . Telaşlı bir nefes duyduğunda gözlerini aralamaya cesaret etti .

'Tuttum . Tuttum sizi ' genç adamın gözlerine hayretlerle baktı ...

DURAKTAKİ KATİL (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now