13.ZİNCİR

24.6K 1.1K 30
                                    

Soğuk hissediyordum bedenimde . Tarif edemediğim , ısıtamadığım bir soğuk . Uyuşan bedenimi de hissedebiliyordum . Vücudum bir ölünün vücudundan farklı değildi . Yavaşça kımıldanmaya çalıştım . Yattığım soğuk zeminin neresi olduğu hakkında en ufak bir fikrim bile yokken düşündüğüm bu değildi . Yavaşça kımıldamaya çalıştım . Donmak üzere olan vücudum gerildiğinde inledim ve kımıldamaya devam ettim . Yan yatıyordum . Ayaklarım bir yere değiyordu ama sadece soğuk hissediyordum . Bir buz dolabında duruyormuş gibi soğuk ... Kollarımı kımıldatmaya çalıştım . Üzerine yattığım sağ kolum tamamen uyuşmuşken bu hiç de kolay olmuyordu . Tekrar inlediğimde boğuk çıkan sesime şaşırmıştım . Gözlerimi aralamaya çalışsam da üstünde büyük bir baskı var gibi aralanmıyordu . Bir kenara fırlatılmış gibi duran bedenimi kendine getirmeye çalıştıkça daha da çok canım yanıyordu . Elimi kendime çektiğimde kulağıma dolan zincir sesiyle kaşlarımı çattım . Bu ses nereden gelmişti ? Yavaşça yattığım yerden doğrulduğumda aynı ses gürültüyle tekrar kulağıma doldu . Birbirine kenetlenen bileklerimi fark ettiğimde daha ne olduğunu kavrayamamıştım .

Ellerimi kımıldatmaya çalıştığımda ayıramadığımı fark ettim . Soğuk bir cisim bileklerimi birbirine kavramıştı ve ellerimi sımsıkı tutuyordu . Oturduğum yerden kımıldandığımda aynı ses tekrar kulağıma doldu . Gözlerimi zorlamaya devam ederken paslı demirin sesi sık sık kulağıma ulaşıyordu . Acıyla inleyip elimi hızla kendime çektim . Ellerimin bir zincirle bağlanıp sabitlendiğini anlamam uzun sürmemişti . Bağırdığımda boğuk çıkan sesimle ağlama isteğiyle dolup taşarken ellerimi hızla kendime doğru çektim . Bileklerimi çizen demirin kenarlarından başka elime geçen bir şey yoktu . Ne kadar denersem elim o kadar çok ağrıyordu . Ellerimi uzatıp neye bağlandığıma baktım . Zinciri tutarak dizlerimin üzerine doğru kalktım . Ellerimle bağlandığım kazığı bulduğumda çekmeye çalıştım . Sanki yerin dibine sabitlenmiş gibi kımıldamıyordu bile . 'Yardım edin ' diye bağıran sesimin boğuk çıktığını fark ettiğimde ağzımda ki bezi de yeni fark etmiştim . Ellerim , gözüm ve ağzım tamamen bağlıydı . Gözlerimi bile açamıyordum . Ağlamaya başladığımda sinirle bağırdım . Sesim yine homurtu gibi çıkmıştı ama bu umurumda değildi . Beni nasıl bu şekilde bırakırdı ? Nasıl bu kadar çaresiz bir şekilde kalabilirdim burada ? Sinirle ayağa kalktım . Titreyen ayaklarım bana yardımcı olmasa da kurtulmak için çabalamaya devam ediyordum . Hızla zincirden tutup kendime çektiğimde gürültüyle yere çarpan zincir sesi olduğum yeri doldurdu . Göremiyordum . Ne yapabileceğimi de bilmiyordum . Sadece kendimi kurtarmak için bunu deniyordum . Dizlerimin üzerine düştüğünde hıçkırarak ağlamaya başladım. Bu hale düştüğüme hala inanamıyordum . Burada olmama sebep olan görüntüler aklıma gelmeye başladığında ağlamam daha da şiddetlenmişti .

Ayakları duran Mirza'ya rahatlayarak baktım . Beni burada bırakmasına imkan yoktu . Yüzünü bize çevirdiğinde ağlamaktan kızaran gözlerime derin bir bakış attı . Ne yapacağı konusunda düşünüyordu . Beni buradan kurtarması gerekiyordu . Hem de hemen . Adımlarını yavaş bir hareketle atarak önümüzde durduğunda derin bir nefes aldım . Beni öylece bırakamazdı . Öylece dönüp gidemezdi . Kafamı salladığımda gözlerini benden alıp enseme silahı bastıran adama çevirdi . Kafasını yavaşça salladığında adamın gülme sesi kulaklarıma doldu . Kolumdan tutarak kaldırdığında acıyla inledim . Parmakları o kadar sıkıydı ki ne yaptığını anlayamıyordum . Ruh hali sanki sürekli değişiyordu . Yanındaki adamın elinden aldığı halata baktığımda kaşlarımı çattım . Mirza bunları bana yapmasına neden izin veriyordu ? İlk defa karşısına çıkan birisini görüyordum . Bu canımı acıtıyordu . Sanki tüm gücü bir anda kaybolmuştu yüreğinden . Bana bakarken gözleri sanki hiç umurunda değilmişim gibiydi . Bileğimi bağlamaya başladığında ellerimi çekmeye çalıştım . Ama seri bir hareketle çok kolayca ellerimi bağlamıştı . Beni bıraktığında kafasını yukarıya çevirdiğinde kafamı yavaşça yukarıya kaldırdım . Düğüm yerleri kopmayan eskimiş iplere baktığımda korkuyla gerilemeye çalıştım . İpin ucundan güçlü bir hareketle çekince dibine kadar girmek zorunda kaldım .

DURAKTAKİ KATİL (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now