5.BÖLÜM

13.8K 805 30
                                    

SAVAŞ HAZNEDAR

Rizeye  gelmiştik. Özgürler bizden iki saat once varmişlardi. O kadar soguktu ki disarisi ben aliskindim buralarin soguguna ama eslem hic değildi. Hemen iceri girdik. Birde burda hasta olmasin. Gerci bakardim hemde burda bir baska olurdu ama olmasin yine de kiyabilirmiydim kii ona? Eslem normal olarak bizimkilerle de tanismis oldu. Hayir bu kadar isaret varken Eslem niye göremiyordu bunlari? Sevildi de kim sevmezdi ki zaten onu. Akşam yemeğinden sonra Sedefle bahçeye çıktılar. Burayı sevdiği her halinden belliydi. Evin penceresinden Eslemi izlerken babanem oturduğu koltuktan uyla dizime dokundu. Kafamı çevirip yüzüne baktım.

-Senin efulin Eslem mi ?

Kaç yaşında kadın muzip muzip gülümsüyordu. Keşke dedim içimden keşke o benim efulim olsaydı. Kafamı hayır anlamıyda salladım.

-Hayır babanem o benim efulim değil.

Yüzündeki gülümsemeyle tekrar konuştum.

-Olur oğlum olur. Sen ona böyle bakmaya devam et olur.

Tekrar dışarıya baktığımda bahçedeki koltukta kafasını Sedefin omzuna koymuştu. Olurmuydu eslem birgün benim olurmuydu. Sedefe sarıldığı gibi banada sarılırmıydı? Benimde yanımdayken içten kahkahalar atarmıydı? Hayalken bile bu kadar imkansızken gerçek olmasını nasıl beklerdim. Beş senedir olmayan şey şimdi mi olucaktı. Aradan geçen yarım saatten sonra bahçeye indim. Sedefin omzunda uyuya kalmıştı. Eslemi kucağıma alıp eve girdim. Babanemin Eslem için hazırladığı odaya girip yatagina yatirdim. Gözleri kiprasarak acildi. Etraf yemyesil olmustu sanki birden... Kafasini yastiga yasladim.

-Savaş?  Dedi uyku mahmurluguyla.

-Efendim güzelim (üzerini örttum)

-Benimle uğraşıp durdun bütün gun kusura bakma lutfen. dedi uykulu uykulu.

Ne sacmaliyordu bu kiz? Onunla bir ömür ugrasabilirdim ve bundan rahatsiz bile olmazdim. Ama tabii ki Eslem yine bunlarin farkinda değildi...

-Senin beni ugrastirman beni yormaz Eslem...

Bisey ariyomus gibi etrafa bakiniyordu. Uykuluyken ne kadar da masumdu. Normalde içinde bir cadı olduğunu bilmesem bu masumiyetine inanırdı. Allahım bu kızı nasıl bu kadar sevebiliyordum.

-Ne ariyosun? Dedim iç çekerek.

-Su. Yemekler tuzlu olunca cok susadim.

Doğrulmaya calisti. Yatirdim yerine.

-Getiririm ben sen dur uykun acilmasin.

-Alirim ben acilmaz uykum yeterince yordum seni zaten.

-Yat ve kalkma yerinden eslem getirim dediysem getiririm. Bi su elime yapisacak degil ya.

-Uf tamam kizma.

dedi yatakta yorgana sarilip yan dondu.

Hayir uykun var ne inat ediyorsun kizim. Odadan cikip mutfaktan su doldurdum Eslem'in odasina giderken konuşma sesleri geliyordu  heralde Sedef ile konusuyodur diye dusundum. Rahatsız etmemek icin beklerken Sedef Özgürle eve girdi. Sedef asagidaki odasina gecti. E bu kiz Sedefle degilse kiminle konuşuyordu? İçeriden Eslemin öfkeli sesini duydum.

HAZNEDARWhere stories live. Discover now