Capitolul 4

23.5K 1.3K 55
                                    

Ziua urmatoare Angel era foarte fericita. Dupa atata timp avea cu cine sa vorbeasca. Cu cine sa stea. Amy ii spuse ca la 10 fix era la ea. Si asa a si fost. Fata nu intarzie nici o clipa. Angel i-a deschis si imediat Amy i-a sarit in brate. S-au dus in camera la Angel unde s-au asezat pe pat. Amy a inceput sa zambeasca.

-Ce e? S-a intampalt ceva?

-Da. Acum vreau si eu asa urs.

Angel imediat si intoarse i privi ursul alb de pe canapeaua mica. Era un cadou de la parintii ei. Ursul asta ii stie toate secretele. Angel il lua in brate.

-Stii, e un urs special.

-Serios? Si ce e asa de special la el?

-Mi-a fost dat de mama, si pana acum el imi stie toate secretele.

Amy ii zambi. Angel era un copil. Numai ca un copil un pic mai mare. Care iubeste sa se comporte atat copilaros, cat si matur. E o combinatie pe care Amy nu o intalneste des. Insa de ce sa minta nu a mai intalnit pe cineva ca ea. Atat de sincera, atat de intepata si guraliva cateodata.

-La ce te gandesti?

-Pai ma gandesc ca esti un fel de combinatie, jumate ingeras si jumate diavolita guraliva.

Angel rase. Nu i-a mai spus nimeni asa ceva.

-Stii ceva, nici tu nu esti mai departe.

-Eu nu neg asta, apropo ti-am adus ceva.

Amy deschise geanta si din ea scoase o mica cutiuta. Cand o deschise Angel facu ochii mari. In cutie se aflau doua lantisoare de aur, pe care era scris frumos „Best friends". 

-Deci asta e pentru tine.

-Nu, Amy, nu il accept, e scump si...

-E un cadou, iar cadourile nu se refuza, da?

-Da, dar...

-Fara nici un dar.

Amy i-l puse la gat. Apoi si-l puse pe al ei. Erau minunate.

Aiden era un pachet de nervi. Era a doua zi in care vine in acea cafenea ca sef si nimeni nu isi lua munca in serios. Brian in schimb era relaxat. Stia ca ziua urmatoare trebuie sa vina Angel care va rezolva tot. Insa Aiden nu stia ca fata deja isi va reancepe lucrul de luni.

-Domnule Hall, in cateva zile vom gasi pe cineva care sa refaca dosarele si sa-i reia functiile.

-Nu, nu am atata timp. Totul se va face de azi.

-Domnule, dar cum e posibil?

-E posibil. Sun-o!

Imediat pe chipul lui Brian aparu un zambet. Stia ca asa se va intampla. Lui Aiden nu ii place sa fie in urma cu munca, iar singura care se mai descurca cu dosarele era Angel. Barbatul o suna.

In acest timp Angel radea cu Amy. Cand telefonul incepu sa sune Angel raspunse rapid.

-Domnisoara, Angel, eu vorbesc din numele domnului Aiden, el doreste sa se intalneasca cu dumneavoastra.

-Ce? Spune-tii sa ma lase in pace.

Fata inchise. Imediat ii spuse lui Amy care zambi. 

Aiden era nerabdator sa auda raspunsul lui Angel. Insa si mai nerabdator era Brian care dorea sa-i spuna ca fata iese la lucru de luni.

-Domnule, a refuzat.

-La dracu! Acum, voi doi, plecati!

Aiden se culca in fotoliu. Simtea ca innebuneste. Brian il privea si incepu sa rada. Aiden il privi urat si arunca cu niste foi in el.

-Ce naiba? Eu aici mor, iar tu razi de mine?

-Nu as fi crezut ca voi ajunge la momentul in care Aiden Hall va muri din cauza unei fete.

-Nu e o fata, e o impielitata.

-Poate te duci la ea acasa sa vorbiti.

-Brian, pentru prima data sunt de acord cu tine.

Aiden se ridica de la masa si iesi din birou repede. Brian imediat dupa asta o suna pe Amy si o preveni sa plece. Si o instrui deasemenea si pe Angel, care fu foarte furioasa sa afle ca si el ii va fi sef. Insa trecu peste faza asta si il asculta cu atentie pe Brian, care o lamurira cum stau lucrurile. Amy ii ura succes si pleca.

Dupa un timp soneria de la usa se auzi. Angel, imediat se enerva si pleca intra-colo. Cand deschise usa il vazu pe insusi Aiden Hall in persoana la usa ei. El isi dadu ochelarii de soare jos ca mai apoi sa doreasca sa intre in aparament. Insa Angel il opri.

-Cine esti tu sa intri in casa mea? Si de ce ai venit aici? Nu ti-a ajuns ce ai facut la cafenea, iar acum vii si aici? Nu, nu, iesi afara!

Aiden nu o asculta si cu aroganta intra in casa. Angel nervoasa se puse in fata lui. 

-Nu intri in casa mea fara voia mea. Iar acum ce cauti aici?

-Am venit sa vorbesc cu tine.

-Bine ca eu nu am ce sa vorbesc cu tine. Tot ce a fost de spus ai spus. Acum lasa-ma.

-Asculta, domnisoara, ce am spus a trecut. Acum gandeste rational. Eu iti reofer locul tau de munca. Asa ca ai exact 10 minute ca sa te gandesti.

Cu aceste cuvinte trecu de Angel si se aseza pe una din canapelele din living. Angel se duse in bucatarie si lua un pahar de apa pe care il puse pe masa. Se aseza confortabil pe scaun. Cand Aiden dori sa ia paharul ca sa bea, Angel il lua si bau ea. Baiatul era socat de comportamentul fetei.

-Deci ce spunea-i?

-Vreau sa te intorci la cafenea.

-Ce? De ce? Poate eu nu vreau sa ma intorc.

-Trebuie sa o faci. Astfel nu vei avea cu ce sa-ti intretii vagauna asta pe care o numesti apartament. 

In acel moment Angel parca vazu rosu in fata ochilor. Se ridica si il scula si pe el de pe canapeaua pe care statea atat de comod.

-Acum iesi din casa mea nenorocitule. Vagauna deci? Atunci de ce majestatea voastra a pasit intr-o asa vagauna? De ce? Asculta atent printule nu te-am lasat sa intri in casa mea, insa ai intrat, totusi cuvintele tale intrec orice limita. Cum iti permiti sa vorbesit asa? Iesi! Iesi afara!

Angel il alunga. Aiden era uimit de comportamentul fetei. Iar socul se citea pe fata lui. 

-Apropo, Aiden Hall, ne vedem maine la serviciu.

Cu aceste cuvinte ii inchise usa in nas. Apoi se lasa usor pe spate pana cazu jos. Stia ca el are dreptate. Ca apartamentul in care traieste nu e nimic alt ceva decat un spatiu restrans si mic. Insa pe ea asta o multumea. Ea era multumita e al ei. Iar el. El e doar un bogatan care isi da aere.  El nu stie ce inseamna sa suferi. El a primit tot ce si-a dorit pe cand ea... Ea nu avea nimic. Lacrimile au inceput sa-i curga pe obraji. Nu ar fi crezut niciodata ca ar ajunge sa planga din cauza unuia ca el. In acel moment realiza ce grseala face. Isi sterse rapid lacrimile. Nu avea sa planga din cauza unuia ca el.

Aiden in acel timp nu isi putea reveni. Chiar nu intelese ce se intampla mai devreme. Totul fu atat de rapid. Iar cuvintele care au fost aruncate pentru el nu provocau nimic, insa ea, ea se infurie extrem de tare. Si ce ar vrea sa insemne maine ne vedem la servici? In acel moment il suna pe Brian caruia ii povesti tot.

-Aiden, esti un idiot. Cum sa-i spui asa ceva? Si stii de ce va veni maine fiindcca am vorbit eu cu ea. Iar tu nu i-ai putut spue nici macar un cuvant frumos.

Cu acest cuvinte Brian ii inchise. Aiden era cu adevarat dezorientat. Tot ce s-a intamplat l-a facut sa se simta ciudat. Insa nu ar fi recunoscut niciodata.  Acum daca tot se va intoarce la munca ar fi dorit sa o puna la respect. 

Dacă A reprezintă succesul în viață, atunci A este egal cu x plus y plus z. Munca reprezintă x; y înseamnă joaca; iar z – să ști să taci naibii din gură.





Îngerul meuUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum