Capitolul 23

19.3K 1.1K 54
                                    

Dimineata Aiden se trezi odihnit si gata de o zi noua. Simti cum ceva ii apasa pieptul. Cand privi mai bine o vazu pe Angel cum doarme la pieptul lui. Era o senzatie placuta si care facea sa-l treaca fiorii. Simtea ca se ataseaza de ea. Desi nu ar fi recunoscut, chiar din prima zi il vrajira acei ochi sinceri si acel glas. Innebunea de fiecare data cand il auzea. O mangaie usor pe fata si ii saruta fruntea. Apoi o bubuitura se auzi de jos. Angel tresari. Aiden incepu sa se ingrijoreze asa ca fugi repede din camera. In bucatarie era un haos total. Aragazul era murdar, iar o tigaie era pe jos. Faina era intinsa peste tot. O mare parte din fructe erau taiate si aruncate. Cafeaua era varsata pe jos, iar Luke statea intr-o parte, speriat. Atunci privi spre aragaz, tigaia fu aruncata in aer, asta cauzand bubuitura. Se infurie. Asa ca incepu sa tipe la copil.

-Ce ai facut? Ai distrus bucataria! E mizerie! De ce ai pus macar piciorul aici?

Tipetele lui si cuvintele acuzatoare il faceau pe Luke sa planga. Angel veni repede in bucatarie. Il vazu pe Aiden nervos, iar pe Luke cu ochii in lacrimi. Imbratisa copilul si ii saruta fruntea. Se indrepta apoi spre barbatul care era pe cale sa explodeze. Ii atinse usor umarul, iar acesta se intoarse brusc spre ea. Furia se citea in ochii lui. Cand o vazu parca se mai domoli.

-Linisteste-te, il sperii pe Luke.

Imediat Aiden il privi pe micut, care plangea fara oprire. Se apropie de el si il trase in bratele lui. Ura faptul ca il facu sa planga. Mai ales ca nu-i dadu sansa sa vorbeasca sau sa explice. Angel se aseza langa cei doi si ii sterse micutului lacrimile.

-Acum, imi poti spune ce ai incercat sa faci?

-Micul dejun.

Raspunsul lui ii uimi pe cei doi adulti. Care nu s-ar fi asteptat la asa ceva. Atunci lui Angel ii veni o idee. Ii lua pe cei doi de mana si se indrepta spre masa care era un dezastru. Cei doi o priveau nedumeriti. Aiden insa ii stranse mana cu incredere. Stia ca nu va lua o decizie gresita, iar pentru asta o respecta.

-Deci, glasul ei rasuna, Aiden, tu vei strange aici, iar eu si Luke facem micul dejun.

-Bine.

Fiecare s-a apucat de treaba lui. Aiden era un pic nemultumit, trebuia sa faca treaba grea. Pe cand Angel si Luke se distrau facand mancare. Asa ca trebuia sa se distreze si el un pic. Observa faina si lua o cantitate considerabila in mana. Se apropie incet de Angel si ii arunca faina in fata. Aceasta tipa si scapa cutitul, care ii cauza o rana destul de grava. Abia cand incepu sa injure Aiden observa si rana. Imediat sari sa o ajute, insa aceasta il opri.

-Ai facut destul!

Era suparata. El doar zambi si pleca sa aduca un pansament. Nu stia de ce, insa ii placea sa o vada suparata, stiind ca de fapt nu are nimic. Cobora jos si ii inmana pansamentul.

-Nu am nevoie, daca nu erai tu acum eram bine.

-Of, incapatanato!

Ii lua mana si incepu sa ii panseze degetul. Nu ii pasa de protestele ei. Iar Luke radea de cei doi.

-Mami, tati, mi-e foame!

Cei doi au uitat de tot cand l-au auzit, asa ca au uitat de suparari si au inceput sa-i prepare micul dejun baiatului. Cel mic ii privi cum ii pregatesc masa.

-Mami, mi-ai promis ca azi mergem in parc, nu-i asa?

-Da, acum mananca si apoi plecam, nu-i asa Aiden?

-Da.

Aiden si Angel au pus masa, iar cei trei au inceput sa manance. Aratau ca o familie fericita. De fapt asta simteau toti trei. Luke simtea ca in sfarsit are o mama si un tata. Angel stia ca are o noua familie. Un fiu si o persoana care o apara si o sprijina. Desi inca nu era sigura de ce simtea pentru el. Aiden deasemenea era incurcat. Nu stia de ce, insa avea nevoie de ea. Cei trei au terminat de mancat si au plecat sa se schimbe. Trebuiau sa isi indeplineasca promisiunea. Angel imprumuta niste haine de la Amy si in zece minute fu gata. Apoi ii vazu pe cei doi barbati care erau si ei gata. Luke era incantat. Abia astepta sa petreaca o zi intreaga cu parintii sai. Parcul era plin de copii cu parinti. Era o zi perfecta pentru o zi in familie. Luke isi aduse aminte de promisiunea facuta de Angel. Asa ca il privi cu niste ochi mari si ii spuse:

-Mami, nu ai uitat ca mi-ai promis o inghetata mare?

-Of, mami acum nu are bani, poate alta data?

Atunci Aiden scoase niste bancnote si i le inmana copilului.

-Fugi si cumparati una dintre cele mai mari. Noi te asteptam aici.

Cei doi s-au asezat pe un scaun. Se bucurau enorm sa-l vada atat de fericit pe cel mic. Insa intoarcerea lui brusca i-a facut sa-si piarda zambetele. Cel mic fugi repede in bratele lui Aiden.

-Ce s-a intamplat?

-Un barbat s-a luat de tine si mami, apoi a inceput sa vorbeasca urat si m-a speriat.

-Cine e?

Micutul tremurand ii facu semn spre un barbat de vreo treizeci de ani care fuma o tigara si privea in directia lor. Aiden se ridica sa se clarifice. Cine se credea sa se ia de un copil, si mai ales de copilul lui? Furios se indrepta spre acel barbat. Angel il lasa pe Luke acolo si il urma si ea pe Aiden. Stia cat de nervos si agresiv putea sa fie in astfel de momente. Imediat cum ajunse in dreptul barbatului il lua de guler.

-Cine dracu esti sa-mi insulti familia si sa-mi sperii copilul?

-Eu? Am vazut in ziare ce fel de femeie ai in familie!

-Ce?

-Toata lumea vorbeste de curva ta, amanta sau mai stiu eu. Daca era la locul ei nu se mai inhaita cu toti derbedeii si nu ajungea pe prima pagina.

-Ei! Tu! Sa nu-mi mai faci iubita curva, in viata ta. Nu ai nici un drept!

-Serios? Atunci de ce „iubita ta" are doar nouasprezece ani? Nu din cauza ca e doar o curva? Si plus la asta iti vrea banii?

-Taci!

In acel moment barbatul il lovi pe Aiden. Lovitura fu una puternica. Doi paznici ai parcului il alungara pe barbat. Angel insa plangea. Simtea ca e distrusa. Lumea o privea ca pe o curva, care dorea banii lui Aiden, iar cel mai josnic era ca toti stiau de ceea ce s-a intamplat cu ea. Aiden privea cum plange si spuse multimii adunate.

-Ce s-a intamplat cu voi oameni buni? Ce e gresit cu voi? Adica serios, care e problema? Chiar ati ajuns sa judecati o persoana doar dupa ce ati citit un ziar? Nu credeti ca luati decizii prea bruste? Insa tineti minte, daca mai aveti ceva de comentat la adresa mea sau a familiei mele spuneti-mi acum. Pentru ea insa, fac orice. Jur ca il bat cu mana mea pe cel care va mai incerca sa mai zica ceva de ea. Ma dezgustati! Angel sa plecam.

O lua de mana si pleca spre locul unde statea Luke si-i astepta. Cel mic ii sari imediat in brate lui Angel. Ii sterse lacrimile si o saruta pe frunte.

-Mami, sper ca te simti mai bine.

-Da, puiule.

Aiden ii lua si pleca de acolo. Era extrem de nervos. Nu-i dadu drumul la mana nici macar o clipa. Nici macar nu se putea concentra la drum. Tipatul lui Angel il sperie. Opri masina, iar cei trei au coborat in dreptul unei masini cu inghetata.

-Ce facem aici?

-Ii indeplinim dorinta miculului. Luke, vino si-ti alege inghetata.

Cel mic alerga si privi cu atenti toate felurile de inghetata. Apoi se hotari:

-Vreau un glob de vanilie, unul de capsuni, si doua de ciocolata.

-Mie una de ciocolata, Angel tu?

-Nu...

-Domnule, doua cu ciocolata.

Barbatul le inmana inghetatele, iar copilul batu multumit din palme. Aiden plati, iar apoi se indrepta spre Angel.

-Daca mai tii mult inghetata asa,se va topi.

-Dar ti-am zis ca nu vreau, de ce mi-ai luat-o? Si asa iti sunt datoare pana peste cap. Iar asta...

-Doamne, ingerule, hai sa vorbim acasa, da?

-Bine.

Aiden era de-a dreptul socat. Ea dorea sa-i intoarca banii. Nu stia ca el face toate astea din cauza ca o placea. O adora, si nu i-ar fi acceptat niciodata banii. Dar nu putea sa-i spuna asa, simplu. Trebuia sa-i spuna altfel. Cuvintele rele care i-au fost adresate, l-au facut sa-si dea seama ca tine extrem de mult la ea. Si adora cum suna „iubita mea". Era sigur, o iubea. Marele Aiden Hall s-a indragostit.

Îngerul meuUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum