Capitolul 4

19.4K 1.1K 320
                                    

Selena

  - Te rog mananca .. ce sa fac sa mananci macar putin? 

Micul saten s-a intors cu spatele, cu genunchii la piept privind pe fereastra. De cateva zile nu-l mai incanta nimic. Nu vrea sa manance, sa se joace .. sta zi de zi pe banca in soare si se uita la delicventi. 

  - Luca .. mami se va supara pe tine. 

  - Unde e mama? intreaba rastit.

  - Are cateva probleme.. se va intoarce, de cate ori sa-ti zic? 

  - Sunt din nou abandonat? 

  - Nu! Niciodata sa nu mai spui asta. Se va intoarce si mami si toti, o sa vezi ! Si totul va fi bine .. spun in soapta incercand sa ma conving si pe mine. 

  - O sa ies afara daca nu te superi.

  - Luca .. 

Sunetul usii trantite ma anunta ca deja plecase, asa ca am lasat-o balta si am impins platoul mai incolo, plina de nervi .. 

Angel

Deci, asta e vestita scoala de corectie. Toata lumea o lauda si spunea ca nu se simte un iad ca altele, dar pana acum nu vad nimic diferit, cu exceptia unei piste de masini si un plod care se holbeaza la mine de pe o banca. 

Ce naiba cauta un copil aici? I-am aruncat o privire aroganta si incruntata crezand ca se va speria dar el doar a ridicat din spranceana la mine si s-a uitat cu greata in alta parte. Bine, asta e prea de tot. Mi-am ridicat rucsacul pe umar si m-am apropiat de banca pe care statea pustiul.

  - Vreo problema aici? 

  - Tu sa-mi spui. Nu te-a invatat nimeni ca nu e frumos sa te holbezi? raspunde cu inversunare. 

  - Scuza-ma?

  - Te scuz, si asa imi stai in soare. 

Expresia mi s-a blocat instantaneu si m-am enervat.

  - Asculta aici pustiule, nu stiu cine te crezi dar daca te ating cu un singur deget ..

  - Poti muri in zece feluri diferite, imi taie el replica.

  - Luca! 

Am intors capul spre zona de unde venea vocea si mi-am relaxat automat bratele. O blonda inalta cu parul pana la coapse si ochi uriasi, tocmai se apropia de noi. 

  - Te cauta Chris .. e totul bine aici ? 

  - Invata-l sa se poarte. Momentan e un pachet de carne fara creier. 

Ceva mi-a scartait in cap si n-am mai tinut cont de nimic, ridicandu-l pe baiat de la pamant si tinandu-l exact in fata mea. 

  - Da-i drumul, huliganule! 

In prima faza nu am reactionat la tipetele blondei dar dupa m-am trezit cu doi pumni zdraveni in maxilar. Am fost uimit sa vad ca papusa din fata mea tocmai ma lovise cu o asemenea forta. 

  - Asta-i scoala mamei mele, iar cand va veni si va afla ca m-ai atins, o sa mori ! tipa satenul la mine apoi imi da un picior in tibie. 

  - Gata Luca, incearca sa-l linisteasca pustoaica, luandu-l in brate. Biroul pentru noi veniti e in partea opusa, continua sec. 

  - Si numele tau?

  - Nu vad la ce ti-ar folosi. 

A plecat intepata, lasandu-ma cu ochii in soare, in toate sensurile. Cu siguranta fundul ala era cea mai buna parte din scoala asta. 

Scoala de corectie[vol.III]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum