Capitolul 30

9.2K 718 102
                                    

  - Am avut vacanta perfecta. Am plecat de aici cu scopul de a ne oxigena putin intreaga aura, sa scapam din jungla asta macar pentru cateva zile. Si a functionat.. 

Am expirat usor, fara sa imi iau ochii de la ea si sorbind din ceaiul meu preferat.

- Intr-o seara am vorbit si ne-am gandit ca e momentul sa ne intoarcem acasa. Tu imi lipseai, copii la fel si parca si agitatia. Si stiam ca ai nevoie de ajutor. Am hotarat data, am impahetat si ne-am intors in oras. 

Ochii ei albastri erau in lacrimi, si priveau in gol pe fereastra. Mi-am pus mana peste mana ei, si doar a schitat un zambet trist. 

- Eram pe aeroport, acum o saptamana. Era trecut de miezul noptii si asteptam un taxi care nu mai ajungea odata. Angel mi-a spus ca va iesi sa fumeze, si eu doar am aprobat. Nu mi-am dat seama pe moment, insa aveam cateva ore nedormite la activ, si brusc mi-a parut rau ca nu i-am zis sa aduca o cafea, asa ca m-am ridicat singura pentru una. 

O lacrima i-a cazut pe obraz, privirea ei inca fixand peisajul de afara. I-am strans mana calda in a mea, incercand sa o incurajez. Inima mi se facuse ghem. 

- Mi-am facut pofta, apoi am iesit afara cu gandul sa il intreb daca vrea si el ceva. Am privit in stanga si in dreapta, dar nu era nicaieri ceea ce mi s-a parut ciudat. A zis ca iese sa fumeze si singurul loc special, era exact unde stateam eu .. insa el nu era. 

Si-a tras nasul si pentru prima oara si-a mutat privirea, pe care a dus-o in pamant, zambind ironic si atat de trist. Era distrusa.

  - Am auzit gemete, din spatele unui tir parcat in fata. Am vrut sa le ignor, dar m-am gandit la atatea variante ca as putea fi de ajutor. Am pus paharul pe cosul de stins tigari, si silentios m-am apropiat de locul cu pricina. Era el. Si era in pericol. Atacat. 

Felul in care a muscat din cuvinte, m-a facut sa imi inghit nodul din gat. Imi venea sa plang si simteam ca in curand nu o sa ma mai pot abtine. 

  - Era tipa asta, imbracata total in negru. Avea un cutit din argint in mana, pot baga mana in foc. Se batea ca o profesionista, si eram constienta ca iubitul meu pierdea, asa ca am strigat, ca sa-i atrag atentia. Planul nu a tinut foarte mult pentru ca Angel i-a pus piedica, insa intr-o fractiune de secunda s-a sprijinit pe palme si a revenit in picioare. L-a lovit sub privirea mea, lovituri care chiar il dureau, pentru ca gemea. Si nu pot sa-mi imaginez cum poate lovi o fata de te doare! 

Ultima propozitie a sunat ragusit din cauza lacrimilor ce ii inundau vocea. Am vrut sa o opresc dar a ridicat palma, semn sa o las sa continuie. Imi simteam fata imbibata de lacrimi, si in timp ce imi imaginam ce imi povestea, trecea prin mine fiecare durere simtita de ea. 

  - Tipatul meu a acoperit sunetul provocat de cutit in gatul lui. A cazut intr-o fractiune de secunda, o balta de sange inconjurandu-l. 

  - Sel .. e de ajuns. 

  - Am vrut sa fug, stiam ca sunt in pericol, dar nu ma puteam misca. Eram incremenita in loc, cu privirea spre el. Tin minte ca m-am abtinut la limita sa nu vomit. Am realizat prea tarziu sa dispar de acolo, cineva m-a adormit din spate. Am fost prizoniera intr-o camera jegoasa doua zile, si batuta de un tip cu masca care ma intreba incontinuu detalii despre Rebecca. 

Toate suspinele mi s-au oprit brusc. Am simtit ca sangele a inceput sa imi circule invers si nervii mi-au crescut pana in creier. 

  - Am reusit sa evadez, abia mai tin minte cum. I-am oferit tipului de la taxi tot maruntisul ce mi-a ramas in jeansi, si cu noroc am ajuns pana aici. 

  - Imi pare atat de rau, iti jur Sel! 

M-am ridicat si m-am pus pe canapea langa ea. Am luat-o in brate, incercand sa o linistesc. 

  - Ma ceruse Zoey .. voia sa fiu cu el mult timp .. si s-a petrecut asta.. 

Blonda din bratele mele suspina iar umerii i se zguduiau in ultimul hal. Trecusera doua zile de cand a aparut la usa mea, dar abia astazi si-a mai revenit din soc. Am strans-o cat de tare am putut, parca incercand sa ii iau durerea.. Nu imi venea sa cred ce se petrecea. Deja il anuntasem pe unchiul meu, insa cadavrul lui Angel era de negasit .. 

  - Esti sigur ca era o fata? 

  - Avea forme, raspunde aproape in soapta. 

  - Ce te-au intrebat despre Becca? 

  - Intrebari stupide. Ziua ei de nastere, la ce scoala merge, culoarea ei preferata. Ca si cum era un chestionar. 

  - E in regula. Esti in siguranta acum. Iti jur ca o sa o gasesc si o sa-l razbun. Uita-te la mine, ca ma stii cand imi pun ceva in cap. 

A incercat din nou sa zambeasca, dar a iesit o grimasa. S-a asezat inapoi pe perne, si am stat in liniste langa ea, pana suspinele s-au oprit iar respiratia i-a devenit regulata. Cand adormea ii era cel mai bine si i-am multumit cerului de sute de ori ca nu are cosmaruri pe chestia asta.

M-am ridicat si am parasit camera, tragand usor usa la final. Am coborat la bucatarie, si ca si cum m-a simtit, telefonul fix a inceput sa sune. 

  - Politist Blake? Sunt de la laborator. Imi cer mii de scuze ca va deranjez acasa dar mobilul dumneavostra e inchis si am ceva foarte important sa va comunic. Au sosit rezultatele de care aveati nevoie.

  - Si nu puteai astepta pana maine?

  - Cu asa ceva, nu. 

  - In regula, spune-mi odata. 

  - Firul de par pe care l-ati trimis .. 

Mi-am amintit ziua in care am bagat hainele Selenei la spalat si am gasit un fir de par blond prins de jeansii ei. Nu am stat o secunda pe ganduri si l-am trimis imediat la laborator. 

  - E acelasi ADN cu al Erikai Walker. Actuala fiica a lui Julian Bass. 

Am facut ochii mari, respiratia mea oprindu-se pentru cateva secunde. Am trantit telefonul si am fugit pana la subsol. 

  - Mathias! 

  - Iubito, esti bine? Ce se petrece?

  - Unde e Rebecca? 

  - M-a intrebat daca poate iesi cu Luca, si i-am dat voie. Sunt la rampe, se intalnesc cu Erika. 


Buna! Ce mai faceti? Vreau sa va multumesc mult pentru ca m-ati sustinut si datorita voua ocup un loc in Wattys. Va iubesc, va jur. Pentru rabdarea de care dati dovada. A inceput sa mearga mai greu, pentru ca proiectele la facultate se tin lant si abia daca am timp sa dorm. Sper ca v-a placut, dar nu am putut sa evit si seara asta. Imi cer scuze ca e scurt. Va imbratisez cu drag. ♥

Scoala de corectie[vol.III]Where stories live. Discover now