Capitolul 12

15.8K 988 272
                                    

  - Ai aflat ceva?

Mi-am ridicat ochii din foi si am privit brunetul din fata mea. Cateva cute ii brazdau fruntea si ma privea curios, fiind vizibila oboseala din ochii lui.

  - Avand in vedere gaura din piept, cred ca a fost un glont 50 action express, folosit deobicei de un desert eagle, spun si ii intind una din poze pentru a vedea cum arata arma crimei. Dar analizele nu au sosit inca, doar presupun. 

  - Vreo pista de plecare? 

  - Din pacate nimic .. nicio amprenta, niciu fir de par gasit. 

  - Stii ca Rose e inca libera?

  - Nu fii paranoic. Sora ta se impiedica si cand respira, si fac pariu ca e in doliu de cand i-am feliat preietenul. 

Telefonul a inceput sa sune, asa ca am ridicat un deget spre sotul meu sa astepte, apoi am ridicat receptorul si l-am pus intre umar si ureche, cat aranjam foile inapoi in dosar.

  - Politist Blake. 

  - Doamna Blake, suntem de la laboratorul de criminalistica. Au sosit rezultatele si se pare ca amprentele de pe arma .. ii apartin chiar victimei. 

M-am incruntat fara sa-mi dau seama iar Mathias a fluturat din mana in semn de ce se petrece.

  - Mai sunteti acolo?

  - Da, imi cer scuze.

  - De asemenea, pe gulerul sau s-au gasit particule de sclipici.

Am oftat extrem de tare fara sa imi dau seama, dupa care am multumit si am inchis.

  - Ce a zis?

  - Mai tare m-au complicat. Sa mergem, avem treaba! spun si iau cheile de pe birou, apoi imi impleticesc degetele cu ale lui si ne indreptam spre masina.

Muzica se auzea in fundal, imbracand totul intr-o atmosfera linistita. Telefonul lui Matt a inceput sa sune, si imediat dupa ce a raspuns la pus pe speaker. 

  - Tati, ce faci?

  - Suntem la munca raza mea de soare. Ce s-a intamplat?

  - Mai dureaza mult? Nu-mi place de doamna asta ..

  - Despre ce vorbesti iubito?

  - Nu-mi place sa fac teme .. 

  - Deci despre asta e vorba. Am vorbit despre asta scumpete. Nu toti copii au sansa sa studieze acasa, asa ca fii ascultatoare. 

S-a auzit un mic marait semn ca s-a bosumflat. 

  - Ne intoarcem cat de repede putem. Te iubim ! incheie brunetul convorbirea. I-am rasfatat prea mult .. continua imediat ce parchez in fata firmei. 

  - Doi copii am in lumea asta si o sa le dau totul. 

  - Si mie ce imi mai ramane? 

Am privit spre el cu un zambet siret dupa care m-am indreptat spre intrare. Totul revenise la normal, angajatii fiind acolo din nou .. inclusiv secretara cu care aveam treaba. Am privit spre ea cateva secunde, suficiente ca sotul meu sa isi dea seama de intentie, asa ca m-a blocat punandu-si bratul in fata mea.

  - Te rog .. fii atenta aici ! 

A pornit cu pasi apasati pana a ajuns in dreptul biroului. S-a asezat pe scaun neinvitat si si-a proptit un cot pe suprafata lacuita. 

  - Buna. Numele meu este Blake. Mathias Blake. Si as dori sa iti pun cateva intrebari, incepe conversatia ridicand din spranceana.

Mi-am dat ochii peste cap, si mi-am proptit mainile in sold ramanand pe loc. 

Scoala de corectie[vol.III]Onde as histórias ganham vida. Descobre agora