16

914 186 69
                                    

Προσπαθούσα να οδηγώ προσεκτικά γιατί ο δρόμος είχε γεμίσει παγωμένο χιόνι. Το κρύο ήταν πάρα πολύ και παρόλο που είχα ανοίξει το καλοριφέρ στο αυτοκίνητο δεν ζεσταινόταν με τίποτα. Παχιές νιφάδες χιονιού έκαναν την ορατότητα μου δύσκολη με αποτέλεσμα να μη βλέπω καλά το δρόμο. Τηλεφώνησα στον Ματ, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Είχα ανησυχήσει πάρα πολύ. Από τη μία το μυαλό μου ήταν στο σχέδιο που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι μου για να πιάσουν τον Λίαμ και από την άλλη έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένη να μην πάω και χτυπήσω σε καμία κολόνα. Όσο περνούσαν τα λεπτά είχα αρχίσει και μετάνιωνα που βγήκα με τέτοιο καιρό έξω. Τηλεφώνησα στον Ματ ξανά αλλά και πάλι δεν το σήκωνε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα χτύπησε ο ήχος χαμηλής μπαταρίας του κινητού μου. Μάλιστα. Όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Έπειτα από λίγα λεπτά είχα φτάσει στο αστυνομικό τμήμα του Φροστ Βάλλευ. Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου και μπήκα τρέχοντας μέσα γιατί είχε ξεκινήσει και φύσαγε πολύ άσχημα. Πλησίασα το λόμπι του τμήματος, όπου στεκόταν ένας μεγάλος σε ηλικία αστυνόμος. Πριν προλάβω να του εξηγήσω τον λόγο που ήρθα ως εδώ, ένας ψηλός άντρας με πλησίασε. Ήταν γύρω στα σαράντα και φορούσε ένα κουστούμι γκρι. Στη ζώνη του υπήρχε ένα όπλο από τη δεξιά πλευρά και από την αριστερή κρεμόταν ένα ζευγάρι χειροπέδες.

- Πρέπει να είσαι η δεσποινίς Γουντς.

Έγνεψα και αμέσως τον ακολούθησα. Μπήκε σε ένα γραφείο και μου έδειξε την καρέκλα για να κάτσω. Πάνω στο γραφείο είδα ένα φάκελο με το όνομα του Ματ πάνω. Αμέσως συνοφρυώθηκα και τον κοίταξα με απορία.

- Συγνώμη για την αναστάτωση, αλλά έπρεπε να βρεθεί μία λύση στην υπόθεση.

Κούνησα το κεφάλι μου και ανακάθισα στη θέση μου.

- Μπορείτε να μου πείτε το λόγο που βρίσκομαι εδώ;

Εκείνος έφερε τα χέρια του πάνω στο γραφείο και άρχισε να μου κάνει κάποιες ερωτήσεις.

- Αρχικά ποια η σχέση σας με τον Ματ Ντέιβις;

- Είναι θείος μου. Αδερφός της μητέρας μου.

- Και ποια είναι η σχέση που έχετε μεταξύ σας; Πως είναι σαν άνθρωπος;

Είχα αρχίσει να εκνευρίζομαι που δεν μου έλεγε τον λόγο που βρισκόμουν εδώ. Σκεφτόμουν που ο Ματ δεν σήκωνε το τηλέφωνο και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ.

- Είναι καλά; Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι έχει συμβεί;

- Είναι μια χαρά. Απαντήστε στις ερωτήσεις μου, παρακαλώ.

Οι Αποχρώσεις των Σκιών | Ματωμένη Σελήνη (4ο Βιβλίο)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin