28.. Ne olur ölmesin..

13.5K 537 31
                                    



Ortama bir anda sessizlik hakim kesilmeyi başarmıştı. Mert ve Bulut ellerinde kumandalar oyunu durdurmayı unutmuş bir şekilde Elaya bakarken, Leyla düşünüyordu. Sonunda hayali lambası yandığında "Bulduuum!" diye sessizliği bozdu.

Şimdi tüm gözler Leyla'nın üzerine toplanmıştı.

Ela sabırsızca yerinden haraketlenip "Ne buldun?" diye sordu.

Leyla oturduğu koltuktan kalkıp salonun ortasında bir o tarafa bir bu tarafa gidip gelirken planını anlatmaya başlamıştı.

"Siz gidip annemle babamın karşısına dikilip Ela iki buçuk aylık hamile derseniz, sinirlenirler hem de çok! Yani diyemezsiniz! Asla kabul etmiyorum!"

Bulut'un yüzünde alaylı bir ifade belirmişti. Bebeğini asla gizlemeyeceklerdi. "Ne yapalım peki, yedi ay buradan ayrılıp bebek doğunca geri dönüp evlatlık edindik mi diyelim?"

Leyla küçümseyici bakışlarını Bulut'a göndermeği ihmal etmedi.
"Ee işte sizin aklınız buraya kadar çalışıyor." sonra Elaya bakıp "Abla sen 3 sene tıp okumadın mı?" diye devam etti.

Yine herkesin yüzünde anlamadıklarını belli eden bir ifade görünce Leyla kelime savaşını bitirip aklındaki planı anlatmaya başladı.

"Siz bir kaç gün daha annemlere bir şey söylemeyeceksiniz, 3-4 hafta sonra Ela anneme hamile olduğunu söyleyecek ama 1 aylık."

Bu sefer merakını yenik düşen Mert oldu.

"Ee sonra? Bebeği 11 aylık mı doğuracak?" demin Bulutun yüzündeki alaycı gülümseme vardı Mert'in suratında.

Leyla içinden o güzelim öpülesi suratına bir şey yapamam ama sen de salaksın diye geçirirken en yakınındaki koltuğun üzerindeki küçük kırlentlerden eline geçeni alıp Merte fırlattı.

"Çok biliyorsunuz siz, değil mi?"

Ela artık sabırsızca "Yeter artık anlatın yoksa şimdi doğuracağım," diye çığlık attı.

"Tamam. Onlar seni 7 aylık hamile bilirken sen doğuma gideceksin, ama bizden başka kimseye haber vermeyeceksiniz. Merve bizi kırmaz, herkese bebek 7 aylık doğdu ama çok sağlıklı olduğu için ve akciğerleri tamamen geliştiği için küveze almadık diyecek.. İşte bu kadar basit!"

Şimdi herkesin şaşkınlıktan açık kalan ağızlarını izlemek Leyla için büyük bir keyfti.

"ağzınızı kapatın önce!"

Ela gözlerini Bulutun gözlerine dikip "Bu fikir bizim aklımıza niye gelmedi ki," diye sordu ama Bulut hâlâ Leyla'nın planının başarılı olup olmayacağını tartıyordu beyninde.

"Sevgilimin zeka seviyyesinden korkulur."

Sevgilim lafını duyunca Bulut yerinden "Sen kime sevgilim diyorsun lan?" diye bağırınca Mert istifini bozmadan "Sana değil canım," diye cevapladı.

Ela ve Leyla onların bu çocuksu haline katıla katıla gülüyordu.

Bir süre sonra Mert ve Leyla kendi evlerine gitmek için yola çıktılar.

Leyla Mert'in araba kullanırken konuşmamasından nefret ediyordu. Arabadaki sessizliği bozmak için radyoyu açtı. Hoşuna gidecek bir şarkı bulamayınca radyoyu kapatıp çantasından telefonunu çıkardı. Uzun zamandır candy crush oynamıyordu. Tüm dikkatini oyuna o kadar vermişti ki, arabanın durduğunun farkında değildi.

Mert'in hafif yana ona doğru dönerek onu izlediğini farkedince telefonun kilit tuşuna basıp çantasına bıraktı.

Mert'in gözlerini bile kırpmadan onu izlemeye devam ettiğini görünce "Mert, ne oldu? Neden öyle bakıyorsun?" diye sordu.

Ateş'in İzleri Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin