Capitolul 2

11.1K 603 16
                                    

Am revenit cu capitolul 2. De azi voi posta din doua in doua săptămâni sambata. Asa ca enjoy.
*

**

Tocurile ei făceau privirile tuturor sa se întoarcă, iar hainele negre ii făcea pe toți sa isi dea seama ca e acea zi din an in care firma lor s-a impartit in doua. Pe de o parte era responsabila Alexa, iar pe de alta parte Mike. Dupa cearta dintre cei doi Mike si-a cerut dreptul la partea lui de avere. Astfel incat Aiden a fost nevoit sa împartă tot ceea ce are. Astfel Alexei, Mike si Luke le reveneau cate 30% din toată averea lui Aiden. Pe cand celelalte 10% le păstra pentru el si Angel, astfel reusind sa mai controleze o mare parte din munca copiilor sai.

Totusi nu după mult timp Luke refuza partea lui de avere, oferindui-o Alexiei. El isi infiinta propria firma de avocatură, prin care se putea întreține pe el, Amalia, soția sa si Dylan fiul lor de cinci ani. Faptul ca Luke isi ceda toată partea Alexiei il făcea pe Mike sa o urasca mai tare. Pe cand barbatul stia ca facu lucrul cel mai corect. Alexa era mult mai responsabila decat Mike cand venea vorba de munca.

Cand intra in birou, observa cum cineva stătea confortabil pe scaunul ei. Se apropie de birou si început sa tipe:

-Arde! Arde! Foc!

Imediat fata care statea pe scaun sari ca arsă. Parul castaniu acum acoperindui o mare parte din fata din cauza sperieturii. Începu sa se uite in jurul ei, pana o observa pe Alexa zambind. Apoi isi dadu ochii ciocolatii peste cap. Isi lovi ușor prietena si se așeza de acea data pe canapea. Pe cand Alexa se aseza confortabil pe scanul sau.

-Deci, Mona, se pare ca te visezi in locul meu.

-Cine spune, si acum regreti ca nu ai dat la psihologie ci la business.

-Ai dreptate, insa, doamnă psiholog, ce faceți aici? Nu aveți de lucru?

-Nu. Azi e inchis cabinetul. E luni. Numai tu vii la lucru lunea.

-Nu am alta solutie. Nu vezi cate am de facut? Sunt îngropatare in foi si dosare.

-Atunci hai sa te ajut. Doar arata-mi ce sa fac.

-Bine.

Mona isi trase un scaun lângă prietena sa si se facu comodă in timp ce Alexa ii arata ce si cum trebuie de facut. Mona era isteata, asa ca prinse totul repede. Începu sa o ajute, apoi primi un telefon. Asa ca fara sa mai spună ceva pleca. Nu inainte sa ii dea un contract la semnat.

Alexa il citi atent si stramba din nas. Se ridica furioasă de pe scaun si pleca ca un taifun in biroul lui Mike. Desi lucrau in aceeași companie, nu se vedeau nici măcar odată pe zi, iar astfel de ciocniri erau rare. Totusi ceea ce dorea sa facă era deja prea mult. Dorea ca ea sa semneze un contract de aproape 1milion de dolari, cu o firma care era instabila, iar in fiecare moment ar fi putut da faliment. Asa ca lua nervoasă liftul pana la etajul zece al companiei. Intra ca un vartej in birou si ii arunca lui Mike actele in fata, sub privirea socata a barbatului pe care ea nici nu il observa.

-Nu semnez nici moartă acest contract.

Mike se ridica si lovi furios masa de lemn. Fata tresari, insa isi păstra poziția impunătoare. El inconjura biroul si se poziționați in fata ei si o privi cu un aer rece.

-Si de ce naiba nu il vei semna?

-Fiindcă nu vreau. Firma aia e in pragul fălimentului. Cum sa le dai 75 de mii ca un prim avans? Esti nebun?

-Da, fiindcă am o sora ca tine. Esti o nenorocită. Vrei sa ma distrugi? De fapt de ce numai pe mine, vrei sa distrugi întreaga firma. Asa ca, domnișoară Hall, semneaza! Sau voi face asta fara acordul tău.

-Nu semnez nimic, si tine minte, nu poți face nimic cu firma fara acordul meu fiindcă țin sa îți aduc aminte, eu dețin 60 la suta din firma.

Cu aceste cuvinte ieși din incapere, in timp ce Mike arunca cu un pahar după ea. Pe cand bărbatul de pe canapea încă nu intelegea in totalitate tot ceea ce se intampla cu puțin timp in urma, iar Mike încă privea furios usa.

-Mike, frate, cine a fost tipa de mai devreme? E cumva, Alexa?

-Da, Adam, chiar ea. Diavolul care mi-a luat tot ce aveam mai de preț.

Mike se așeza pe scaun si isi lasa capul in maini. Apoi simți mana prietenului sau pe umăr. El isi ridica capul si il privi pe Adam. Avea o privire de gheață. Un plan ii străbătut mintea. Avea sa isi facă sora sa plătească cu varf si indesat durerea pe care i-o pricinui.

-Adam, am o propunere.

-Adică?

Bărbatul il privi neintelegand la ce s-ar fi putut gandi Mike, insa privirea plină de ura si venin ii dădea de înțeles ca are de-a face cu Alexa. Asa ca asculta ceea ce are de zis mai departe.

-Cred ca ti-ai dat seama ca e vorba de nenorocita aia. Vreau s-o faci sa sufere. Sa simtă durerea si agonia. Zdrobestei inima si las-o sa se scalde in propriile lacrimi.

Cuvintele lui l-au șocat pe Adam. El stia ceea ce s-a intamplat cu Eva, insa nestiind cu ce ajuta Alexa la asta.

-Mike, dar e sora ta. De ce vrei sa ii fac asa ceva?

-Problema mea. Accepți? Sau marele Adam se teme de o provocare?

Pentru un moment Adam dori sa refuze. Nu ar fi vrut sa se amestece intre problemele celor doi, insa nu ar fi lăsat ca prin refuzul sau sa ii fie stricata reputația pe care o avea in fata lui Mike. Asa ca ii dadu raspunsul care il facu pe bărbat fericit.

-Niciodată! Accept. Suferinta ei va fi plăcerea mea

Dupa aceste cuvinte cei doi au dat mana ca si cum ar fi încheiat un contract de milioane. Acum Mike era sigur ca Adam isi va face treaba mai bine ca oricine, iar sora lui va suferi de zece ori mai mult decat el.

RazbunareUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum