Capitolul 14

6.7K 458 21
                                    

In ciuda faptului că Mike ii zise clar Monei sa nu se întâlnească cu Jonh, fata acceptă să iasă cu el în oraș de mai multe ori. Ceea ce îl făcu pe Mike să își iasa din minți. Iar ceea ce înțelegea era că începea să devină din ce in ce mai gelos pe propriul său prieten. Iar din câte afla și azi Mona avea o întâlnire cu Jonh, chiar în cafeneaua care se afla alaturi de biroul său. Lucrul pe care nu il știa era ora întâlnirii. Așa că coborî scările spre biroul Alexei. Avea să obțină acea informație de la ea cu orice preț. Când dori sa intre in biroul ei observă prin micul geam cum Alexa și Adam se îmbrățișau fericiți. În acel moment simți un nod în gât. Iar vinovăția își făcu simțită prezența. Așa că hotărî să îi lase în pace și sa plece la acea cafenea așteptând că cei doi sa isi facă simțită prezența. Intra in cafenea, iar norocul părea că îi surâde, fiindcă Jonh se afla deja acolo, iar ceea ce trebuia el să facă era doar să o aștepte pe Mona la intrare și să o ia de acolo.  Așa că făcu cale întoarsă, și ieși din cafenea.
Astepta deja de o oră afara, iar Mona nu își mai făcu apariția. Chiar și Jonh pleca de acolo. Cand dori să plece, telefonul începu să îi sune. Privi apelantul, iar ochii i s-au mărit. Cea care îl suna era chiar Alexa. Gândi un pic și totuși răspunse.
— Alo, Mike, te implor, vino la spital, Monei i s-a făcut rău, iar medicul a spus că a cerut doar tie sa ti se spună ceea ce are.
— La ce spital e?
— Spitalul numărul trei.
Mike închise, și imediat simți cum o stare de rău îl cuprinde. Nu dorea că fetei sa i se întâmple ceva.
Imediat cum ajunse la spital urcă la etajul indicat de Alexa. Când isi văzu sora se apropie de ea imediat.
— Unde e medicul.
— In salon. Mike, te rog, doar ieși și spune-mi că nimic rău nu i se va întâmpla, te rog.
Bărbatul o privi, iar în momentul în care îi observă lacrimile nu se mai abținu și o luă în brațe începând sa îi mângâie parul.
— Totul va fi bine, surioara.
În acel moment ambii au uitat că Mike o urăște sau că nu și-au mai vorbit de ani. Ceea ce conta era Mona și sănătatea ei. Așa că imediat cum se desprinse din îmbrățișare Mike intra fără comentarii în salon. Medicul stătea alături de Mona care avea lacrimi în ochi. În acel moment bărbatul simți cum inima i se rupe.
— Doctore, ce se întâmplă? Ce a pățit Mona?
— Domnule, va felicit, veți deveni tata. Domnișoară e însărcinată.
Medicul ieși, iar Mike se așeză pe scaunul din salon. Cuvintele doctorului încă i se repetau în minte, iar el încerca să isi de-a seama daca ceea ce auzi e adevărat sau nu. Pe când Mona se ridica din acel pat și se apropie de el. Îi plasa o mână pe umar, iar el își ridica privirea spre ea.
— Uite, Mike, dacă vrei pot să fac avort. Mai ales că sunt sigură că nu vrei acest copil.
În acel moment bărbatul înțelese că nu e o glumă. Așa că o trase în brațele lui și îi astupă gura cu buzele sale. Nu mai dorea să audă de la ea nici un comentariu. Așa că începu să o sărute cu dragoste. În timp ce o strângea mai tare la piept. Când s-au desprins, Mona nu îi înțelegea nici cum reacția.
— Îți mulțumesc. Nu ai idee ce cadou minunat mi-ați făcut. Acest copil e mai mult decât o binecuvântare. Și nici sa nu te gândești la avort. Copilul va creste într-o familie perfecta. Și niciodată să nu aud că vrei sa faci avort. Da?
Mona dădu din cap, iar Mike ii sărută fruntea. Pe când Alexa intra in camera fiindcă nu mai putea aștepta. Când îi văzu simți o bucurie de nedescris in suflet.
— Mona, totul e bine?
— E mai mult decât bine, vreau sa te anunț că de azi într-o luna Mona va deveni următoarea doamna Hall.
La auzul acelor cuvinte ambele s-au întors spre Mike. Nu le venea să creadă ceea ce spune.  Iar in ochii Monei se puteau observa cu ușurință lacrimile care stăteau sa cada.
Atunci in salon au intrat Angel și Aiden care erau extrem de îngrijorați de starea Monei. Când i-au văzut pe cei doi și pe Alexa in salon cu lacrimi in ochi, în gândul celor doi trecură cele mai rele și îngrozitoare gânduri.
— Mona, draga mea, esti bine? Ce ti s-a întâmplat?
— Matusa, unchiule, totul e bine de fapt eu...
Nu reuși să termine deoarece Mike o întrerupe.
— Mona, poți să îi spui mamei, mama, deoarece ii vei fi nora. Am dreptate surioara?
Când auzi apelativul inima Alexei începu să salte de bucurie. Da mai apoi sa confirme cu o simpla înclinare a capului. În timp ce Angel și Aiden nu își puteau crede ochilor și urechilor.
— Mi-e și frica sa întreb, fiule, de ce Mona ne va fi nora?
— E simplu, într-o luna va deveni sotia mea, iar în nouă luni vom avea un nou membru in familie.
Bucuria din ochii celor doi era de nedescris. Au început să îi îmbrățișeze pe cei doi, in timp ce Alexa privea totul dintr-o parte. Până când simți două brațe cum se înfășoară în jurul ei.
— Felicitări, surioara, vei deveni matusa.
— Cum mi-ai spus?
— Îmi pare rău, Alexa. Sper că mă vei putea uita.
Fata că răspuns îl strânse mai tare in brațe pe când el îi sărută fruntea și îi șterse lacrimile. Nu il mai interesa nici măcar o razbunare, fiindcă acum avea alt ceva care sa il preocupe. Avea să își crească copilul și să isi iubească sotia și să o prețuiască mai mult decât ar putea face-o cineva. Iar toate acele gânduri rele pe care le avea împotriva Alexei avea să le uite, fiindca dacă nu avea să o aducă pe Mona în viața lui, acesta nu ar fi înțeles niciodată ce important e să uiți trecutul și să te concentrezi pe prezent. Prezent care acum îl reprezentau Mona și viitorul lor copil.

RazbunareUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum