Hoofdstuk 2

5.2K 280 266
                                    

Guess who's back! Sorry voor het crappy hoofdstuk. Ik slaap nog half.

Hoofdstuk 2 ~ Op weg naar Hogwarts

Opgedragen aan unagize_fann_x

'En denk eraan... Het maakt me niet uit in welke afdeling je gesorteerd wordt, zolang je maar de beste cijfers haalt van iedereen. Begrepen?' zei vader waarschuwend. Ik knikte enkel en wachtte totdat vader me wegwuifde. Ik liep tussen de menigte door naar de grote rode trein. Ik stapte op het trapje voor de ingang, maar bleef met mijn voet achter een trede haken. Ik viel plat op de grond in het halletje van de trein. De mensen die het gezien hadden, begonnen hard te lachen. Beschaamd keek ik omhoog. Een jongen, die achter me de trein in stapte, hielp me overeind.

'Gaat het?' vroeg hij. Ik klopte snel wat stof van mijn kleding af en deed mijn haar achter mijn oren.

'Ja' fluisterde ik. 'Dank je'. Ik wilde weg lopen, maar de jongen hield me tegen.

'Zeg, ben je nieuw hier?' vroeg hij. Ik knikte verlegen. 'Ik dacht al. Ik herkende je helemaal niet. Ik ben Remus Lupin, Gryffindor'. Hij stak beleefd zijn hand uit en schudde die van mij.

'Luciana White, maar je mag Lucy zeggen'.

'Oké dan, Lucy. Het was leuk je te ontmoeten en misschien tot later'. De jongen, Remus, zei me gedag en ging op zoek naar zijn vrienden. Aangezien ik nog niemand kende, op Remus na dan, moest ik alleen op zoek naar een lege coupé, maar ik had er nog geen kunnen vinden. Overal zat wel iemand. Ik kwam bij de coupé van Remus en ik hoorde hem met zijn vrienden praten. Tegenover hem zat een jongen met wild zwart haar en een bril op, en naast hem zat een jongen met wat langer donker haar en prachtige grijze ogen. Hij haalde een hand door zijn haar en keek geïrriteerd naar zijn vrienden.

'Dat kun je toch serieus niet geloven?!' riep hij uit. 'Moeder zegt wel dat er niets aan de hand is, maar volgens mij probeert ze me achter mijn rug om te koppelen met een of andere trol'. De jongen met de bril grijnsde.

'Jij? Voor het leven gekoppeld met een vrouw? Dat gaat zó niet gebeuren' lachte hij. Remus schudde glimlachend zijn hoofd.

'Misschien is ze wel niet zo erg. Je weet het nooit' zei hij geruststellend. 'Misschien kan ze het beest in jou temmen'.

'Niemand temt de beroemde Sirius Black!' riep de jongen met de bril nep geschokt uit. Sirius lachte en gaf zijn vriend een high-five.

'Precies, Prongs. Dat meisje moet dan wel heel speciaal zijn'. Ik besloot dat ik genoeg gehoord had en liep weer door. Aan het einde van de gang was er een bijna lege coupé. Er zat alleen een roodharig meisje in. Ik schoof de deur langzaam open en het meisje keek geschokt op. Toen ze zag dat ik het was, werd ze kalmer en schonk ze me een aardige glimlach.

'Sorry, ik dacht even dat je iemand anders was'.

'Zou... i-ik misschien hier kunnen zitten?' vroeg ik met een lichte stotter. Ze knikte en ik nam plaats tegenover haar. Ze stak haar hand naar me uit en ik nam hem aan.

'Lily Evans' zei ze opgewekt.

'Lucy White' glimlachte ik. Plots werden Lily's ogen groot.

'Lucy White? De nieuwe leerling?'. Ik knikte met een vragende uitdrukking op mijn gezicht. 'Wat toevallig! Ik ben Head Girl van Hogwarts en er was aan mij gevraagd of ik je rond wilde leiden, aangezien je nu in je laatste jaar begint'.

'Oh, dat is erg aardig van je' antwoordde ik beleefd.

'Ah, het is geen probleem. Ik doe het graag'. De rest van de reis vertelde Lily me wat meer over Hogwarts. Ik begon er steeds meer zin in te krijgen. Ze vertelde me over de geschiedenis van de vier afdelingen. Ze zat zelf in Gryffindor, net zoals Remus. Dat was de afdeling met alle dappere studenten. Slytherin stond voor sluwheid, Hufflepuff stond voor de harde werkers en Ravenclaw voor wijsheid.

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Where stories live. Discover now