Hoofdstuk 14

3.7K 231 93
                                    

Hoofdstuk 14 ~ De brief en de foto

Opgedragen aan LisenkaPotter.

'Ik vind het vreemd,' zei Harry tegen Hermione. 'Ze leek Remus te kennen.' Hermione haalde haar schouders op terwijl haar ogen niet van haar boek weken.

'Waarschijnlijk zat ze tegelijkertijd met hem hier op Hogwarts,' redeneerde ze. 'Daarom kent ze Snape ook. Ze kenden elkaar gewoon.' Harry schudde zijn hoofd.

'Ik weet zeker dat ik haar ooit eerder heb gezien en dit is mijn enige aanwijzing.' Hij stond op en liep van Hermione weg.

'Wat ga je doen?' vroeg ze nog.

'Ik ga een brief schrijven naar Padfoot,' zei hij zonder Sirius' naam te verraden. 'Misschien weet hij iets meer over professor Grey.'

~*~*~

Beste Padfoot,

Hoe gaat het daar? Hier gaat het wel goed. Ik heb alleen een vraag over een professor hier. Ik herken haar ergens van, maar niemand gelooft me. Ze leek Remus te herkennen, toen zijn naam viel in de les van gisteren. Dus toen dacht ik... Hé, misschien weet Padfoot er iets meer van? Ze heet professor Grey. Ik ben haar voornaam even kwijt. Misschien had ik dat aan Hermione moeten vragen. Volgens mij was het iets van... Luca of Lola... misschien Lucy? Zoiets in ieder geval. Hopelijk is de achternaam voldoende. Zie je hopelijk met Kerst!

Groetjes Harry

~*~*~

Beste Harry,

Het is vreselijk hier. Kreacher doet nog vreemder dan voorheen en sloopt heel het huis. Mijn moeder schreeuwt nog steeds naar me en er verdwijnen steeds meer voorwerpen. Zo nu en dan komt Remus langs, maar natuurlijk moet hij nog steeds weg voor de... Je weet wel wat ik bedoel. Professor Grey zeg je? Ik ken niemand met die achternaam. Ik ken ook geen Lola of Luca. Maar ik was nooit goed in het onthouden van namen. Ik kende wel een Lucy, maar ze heette geen Grey met haar achternaam. Haar volledige naam was Luciana Polaris White. Hoe ik dat weet? Vraag het maar niet. Het is een lang verhaal en ik ben er nog steeds niet overheen. Misschien vertel ik het nog wel ooit aan je. Ik verwacht je inderdaad te zien met Kerst. Als mevrouw Weasley dat toestaat dan. Ik heb iedereen uitgenodigd om wat leegte op te vullen.

Groeten Padfoot

~*~*~

Luciana! Dat was haar voornaam. Het kwam plotseling weer in Harry naar boven, maar het was waarschijnlijk niet de Luciana die hij zocht. Hoewel... Misschien was ze getrouwd? Met ene meneer Grey? Hoe dan ook was het een nieuwe aanwijzing. Een aanwijzing die hij zou volgen. Hij liep met de brief in zijn hand naar de Great Hall en zocht zijn vrienden. Toen hij die gevonden had, liet hij de brief op tafel vallen en wachtte geamuseerd op de reactie van Hermione.

'Luciana White is niet hetzelfde als Grey, Harry,' zei Hermione.

'Ja,' antwoordde Harry. 'Maar misschien is ze getrouwd?'

'Zou kunnen,' gaf ze toe. 'En nu?'

'Nu ga ik naar de bibliotheek op zoek naar Luciana White, in plaats van Professor Grey, en ik heb jullie hulp nodig.' Ron, Hermione en Harry gingen tijdens een tussenuur naar de bibliotheek en zochten naar Luciana White. Nadat ze uitgebreid in de catalogus hadden gekeken, hadden ze haar naam alleen gezien op een leerlingenlijst uit 1978.

'Maar dat is vreemd, toch?' zei Harry. 'Het lijkt alsof ze maar één jaar op Hogwarts heeft gezeten.'

'Zo ziet het er wel naar uit, ja'. Hermione sloeg het laatste boek dicht en keek Harry aan. 'We hebben het op zijn minst geprobeerd.'

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Where stories live. Discover now