Hoofdstuk 11

4.1K 229 174
                                    

Hoofdstuk 11 ~ Quidditch en familieproblemen

Opgedragen aan Emmaxx17.

'Wat bedoel je? Je hebt nog nooit gevlogen?' riep Sirius geschokt uit. Ik haalde mijn schouders op en bladerde door mijn boek. 'Luciana Polaris White! Dit is onze laatste dag op Hogwarts ooit en je hebt nog nooit gevlogen?!'. Sirius trok mijn boek uit mijn handen en nog voordat ik kon protesteren trok hij me van de bank af.

'Wat gebeurt er hier?' vroeg James die samen met Remus en Lily de Common Room binnen kwam lopen.

'Lucy heeft nog nooit gevlogen!' riep Sirius uit. James plaatste geschokt een hand op zijn hart en Remus rolde zijn ogen.

'Wat een schande' zei James dramatisch.

'Wat zeggen jullie ervan? De Quidditch pitch is leeg. We zouden een wedstrijdje kunnen doen?' stelde Sirius voor. James stemde voor, maar Lily, Remus en ik keken bedenkelijk naar elkaar.

'We hebben geen even aantal' merkte Remus op.

'Waar is Peter?' vroeg James. We keken de Common Room rond, maar er was geen teken van de kleinste Marauder.

'Hij is de laatste tijd erg afwezig' merkte Lily op. 'Misschien is er iets aan de hand? Zullen we hem zoeken?'.

'En onze laatste kans op Quidditch verpesten?!' riep Sirius. 'Nooit! We zien Peter vanzelf wel verschijnen'. Hij tilde me op en droeg me helemaal naar de Quidditch pitch. Lily, Remus en James volgden ons op de voet.

'Oké,' begon James. 'Sirius en ik tegen de rest'.

'Deal!' riep Sirius, die James' hand schudde.

'Hee! Dat is niet eerlijk! Wij weten niet eens hoe we moeten vliegen' protesteerde Remus. De jongens liepen snel naar de opslagruimtes om een aantal schoolbezems te halen en ik bereidde me al mentaal voor. Lily had er ook nog niet veel zin in.

Na het uitleggen van de basisregels van vliegen, waren we klaar om te beginnen.

'Rustig maar, kitten' zei Sirius tegen mij. 'Ik zal rustig aan doen'. Ik pufte zacht en maakte mijn haar vast.

'Nou, ik ga helemaal niets van je heel laten' zei ik terwijl ik zo zelfverzekerd mogelijk over probeerde te komen. Sirius lachte en haalde zijn haar door de war.

'Dat zullen we dan wel zien' grijnsde hij. 'De winnaar krijgt een kus?'.

'Doen we'. Voorzichtig besteeg ik mijn bezem en ik kantelde een beetje naar de zijkant.

'Houd je bezem recht, Lucy!' schreeuwde Lily die iets meer aanleg had voor vliegen. Samen vlogen we angstig naar de juiste hoogte en wachtten we totdat James de Slurk los zou laten. We speelden zonder zoeker, omdat we daar te weinig spelers voor hadden.

'Wie het eerst bij de 50 punten is, wint!' riep James vanaf de andere kant. Hij wierp de Slurk met een soepele beweging naar Remus, die moeite had om zijn evenwicht te behouden door de impact van de bal. Aarzelend ging Remus vooruit, terwijl Lily en ik hem volgden. Ik zag vanuit mijn ooghoek Sirius aankomen. Met een enorme snelheid vloog hij richting Remus en trok de Slurk zo uit zijn handen.

'Hee! Dat is niet eerlijk!' riep Lily. Sirius haalde aan en gooide de Slurk zonder moeite door de hoogste ring.

'10-0!' riep hij grijnzend. Hij vloog terug naar James en gaf hem een high-five. Het tweede doelpunt was ook in het voordeel van James en Sirius. Deze keer was het James die de Slurk wist te veroveren en scoorde.

'Goeie, Prongs!' riep Sirius.

'Oké, time-out!' riep Remus.

'We doen niet met time-outs!' riep James terug.

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Where stories live. Discover now