Hoofdstuk 8

4.3K 271 154
                                    

Hoofdstuk 8 ~ Het Verlovingsfeest

Opgedragen aan harryjpotterpadfoot.

'Weet je zeker dat je kerst niet door wilt brengen met mij? Ik bedoel, mijn ouders vinden het vast niet erg' zei Lily, terwijl we door de gangen van de trein liepen. Ik schudde glimlachend mijn hoofd.

'Nee, dank je, Lily. Mijn vader heeft vast al een aantal formele gelegenheden gepland' antwoordde ik.

'En moet je daar verplicht bij zijn?' vroeg ze teleurgesteld.

'Helaas wel, maar ik zal je schrijven! Ik houd je op de hoogte!'. Ik gaf haar snel een knuffel en keek toe hoe ze naar haar ouders liep. Ik doorzocht het perron naar mijn vader, maar ik zag hem niet staan. In zijn plaats was er een kleine huiself die ongemakkelijk om zich heen keek. Het kleine bordje met het familiewapen liet me weten, dat deze elf van mijn vader was. Ik liep voorzichtig op haar af en kuchte zachtjes.

'Bent u mevrouw White?' vroeg ze zenuwachtig. Ik knikte en probeerde de elf een geruststellende glimlach te geven. 'Polly is hier om u op te halen. Meneer zei tegen Polly dat hij weg moest'.

'Dank je, Polly. Laten we gaan' stelde ik voor. Polly trok mijn koffer uit mijn hand en probeerde waggelend haar evenwicht te behouden.

'Polly draagt mevrouws tassen' zei ze moeilijk. 'Moet mevrouw nog afscheid nemen van vrienden?'. Ik keek snel het perron rond en zag de Marauders staan. Ik had ze al een tijdje niet meer gesproken, sinds de miserabele date met Christopher, en ieder normaal mens zou afscheid nemen, maar ik besloot om het niet te doen. Sirius voelde dat iemand hem bekeek en keek recht in mijn ogen. Beschaamd wendde ik mijn blik af en nam Polly's kleine hand vast. Ze verschijnselde ons naar de Mansion en bracht mijn koffer naar mijn kamer. Het huis voelde nog steeds niet als mijn thuis. Ook al had ik er de eerste week voor Hogwarts doorgebracht, nog steeds was het me vreemd. Terwijl Polly de trap op holde, kwam mijn vader uit de studeerkamer gelopen.

'Zo, dochter' zei hij terwijl hij zijn colbert net maakte. 'Hoe staat het met de voortgang op school?'.

'Goed, vader' zei ik zacht. Hij knikte statig en bekeek me.

'We hebben veel te doen deze vakantie, dus ik stuur je met Polly naar Diagon Alley om nieuwe kleding te kopen. Kies zorgvuldig, er worden binnenkort grondige veranderingen doorgevoerd'.

'Met welke gelegenheden moet ik rekening houden, vader?'.

'Het verlovingsfeest van Lucius Malfoy en Narcissa Black staat op de planning. Vervolgens vieren we kerst bij de Blacks'.

'Oké, dank u vader'. Ik liep snel de trap op om me klaar te maken voor een middagje shoppen met Polly.

~*~*~

'En je gedraagt je!' waarschuwde mijn vader toen we voor de smeedijzeren poort van Malfoy Manor stonden.

'Ja, vader' zuchtte ik voor de zoveelste keer die avond. De nacht was al gevallen en fonkelende sterren verlichtten het grote huis. We liepen over een onstabiel grindpad en ik vloekte binnensmonds voor mijn belachelijke schoenkeuze. We werden aan de deur begroet en naar de balzaal geleidt. Eenmaal binnen waren er al veel mensen aanwezig. Ik herkende zo nu en dan iemand, zoals professor Slughorn die zijn aanwezigheid al tijdens het Slugclub diner verkondigd had, maar voelde me nog steeds een volslagen vreemde. Vader liep met grote passen op een groep mensen af.

'Orion, beste kerel' lachte hij terwijl hij de hand van de man schudde. Orion, zijn vrouw Walburga en zijn zoon keken opgewekt naar vader. Terwijl mijn vader politieke gesprekken aanging met Orion, keek ik verward naar de jongen die me zo bekend voor kwam. Aan de groene accenten op zijn kleding moest het wel een Slytherin zijn. Nu ben ik niet zo bekend met Slytherins, maar hij had iets vertrouwds. De jongen werd ongemakkelijk onder mijn staar en stak snel zijn hand uit.

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu