Hoofdstuk 13

4.2K 237 221
                                    

Hoofdstuk 13 ~ History of Magic

Opgedragen aan MilaSteenbergen. 

~*~*~Warning: Raak niet in de war ~*~*~

Het lege klaslokaal stroomde langzaam vol. Uitgeput, verveeld en geïrriteerd namen de leerlingen plaats aan de voorheen lege tafels. De veranderingen in het klaslokaal viel hen niet op, terwijl ze alvast papieren vliegtuigjes vouwden van hun lesboeken. Ze wachtten totdat Professor Binns, die al jaren geleden gestorven was, door het schoolbord zou vliegen en zou beginnen over een of andere onbelangrijke oorlog.

'Kan dat spook opschieten?' zuchtte Draco Malfoy. 'Ik heb wel betere dingen te doen dan dit.' Het groepje Slytherins om hem heen gniffelden en gaven hem schouderklopjes. Aan de andere kant van het klaslokaal zaten de Gryffindors. Normaalgesproken waren ze een bundel van vreugde, maar tijdens dit lesuur was blijdschap ver te zoeken. Harry Potter lag met zijn hoofd op de tafel terwijl zijn vrienden aan het kibbelen waren. Plots ging, tegen ieders verwachting in, de deur van het lokaal open en liep er een jonge vrouw naar binnen. Met een zwaai van haar staf, sloot de deur met een harde dreun. Alle studenten keken stil en vol belangstelling naar de vrouw die elegant naar het schoolbord liep.

'Waar is Binns?' vroeg een dappere Gryffindor. De vrouw draaide zich naar hem toe en glimlachte vriendelijk.

'Professor Binns heeft een tussenjaar genomen. Ik zal dit jaar jullie History of Magic professor zijn.'

'Bloody hell,' fluisterde Ron Weasley net iets te hard. De vrouw lachte zacht en ging op haar bureau zitten.

'Ik ben Professor Grey. Luciana Grey.'

Harry had haar gefascineerd aangestaard. Het leek alsof hij de vrouw ooit eerder had gezien. Misschien op Diagon Alley, of misschien in de straat van zijn oom en tante. Hoe dan ook, er was iets bekends aan haar.

'Misschien wordt History of Magic toch nog leuk dit jaar,' fluisterde Draco grijnzend tegen zijn buurman.

~*~*~

Luciana probeerde haar eerste les zo luchtig mogelijk te houden. Aan het gelach van de klas te horen, was haar kennismaking zeer geslaagd. Toch kon ze haar blik nauwelijks afhouden van Harry. Hij leek zo ontzettend veel op James. Het bracht oude herinneringen in haar naar boven. Toen Dumbledore haar dit baantje aanbood, wist ze niet hoe snel ze ja moest zeggen. Jarenlang had ze Harry van een afstand in de gaten gehouden. Niet continu natuurlijk, maar zo nu en dan. Ze was erbij toen hij voor de eerste keer naar Diagon Alley ging en ook probeerde ze hem soms tegen het lijf te lopen in de plaatselijke supermarkt van Little Whinging. Maar nu ze zo dichtbij hem was, werd ze nerveus. Ze mocht natuurlijk niets zeggen van Dumbledore en dat was ze ook niet van plan. Ze wilde hem alleen veilig houden, voor James en Lily.

~*~*~

'Goedemorgen, professor,' zei een groepje meisjes uit Hufflepuff beleefd tegen Luciana.

'Goedemorgen, dames,' reageerde ze zo vrolijk mogelijk. Ze probeerde nog steeds een goede eerste indruk te maken, ook al wist iedereen wie ze was.

'Dag, mevrouw Grey,' zei een jongen aan haar linkerkant.

'Heeft u fijn geslapen?' zei de andere jongen aan de rechterkant. Ze keek van links naar rechts en lachte naar de Weasley tweeling. Ondanks dat ze wat ouder was dan de gemiddelde leerling, kreeg ze behoorlijk veel aandacht van aanbidders.

'Ik heb heerlijk geslapen, en jullie?' zei ze met een glimlach.

'Kon niet beter,' grijnsde de ene.

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Where stories live. Discover now