Hoofdstuk 3

4.6K 273 104
                                    

Hoofdstuk 3 ~ Eerste dag

Opgedragen aan LisLovePotter .

'Wakker worden, slaapkop'. Ik opende mijn ogen en keek verbaasd de kamer rond. Ik was even vergeten dat ik dit jaar zou doorbrengen op deze nieuwe school. Ik wreef in mijn ogen en rekte mezelf uit. 'Maak je snel klaar. Dan kunnen we gaan ontbijten' zei Lily terwijl ze haar kniesokken optrok. Ik sprong uit bed en trok mijn hutkoffer onder het bed vandaan. Ik maakte de gespen los en opende de voorflap. Ik zocht naar mijn schooluniform en ging ermee naar de badkamer. Toen ik terugkwam, zat Lily op haar bed met een boek in haar hand.

'Ben je daar nu eindelijk' glimlachte ze. Ze stopte haar boekenlegger tussen de bladzijdes en sloeg het dicht. 'We gaan nu naar de Great Hall voor het ontbijt. Daar zullen we ook ons rooster krijgen'.

'Oké, ik ben benieuwd'. Lily sprong van haar bed af en hield de deur van de slaapzaal voor me open. Samen liepen we naar beneden. De Great Hall was ongelooflijk mooi. Het plafond was betoverd zodat het op de buitenlucht leek. De zon was net opgekomen en de zaal kleurde een mooie kleur oranje. Lily en ik gingen op een bankje aan de Gryffindor tafel zitten. Ik had de keuze uit verschillende soorten voedsel. Op Beauxbatons moest iedereen hetzelfde eten. Het was altijd hetzelfde goedje, er zaten nauwelijks calorieën in. Iets waar Beauxbatons naar streefde. Toen ik het gebakken ei met spek zag, twijfelde ik dan ook geen moment. Lily grinnikte, maar ik at gewoon door.

'Goedemorgen, Evans' hoorde ik naast me. De jongen van gisteren, Potter geloof ik, ging naast Lily zitten en sloeg zijn arm om haar heen.

'Ga weg, Potter' zuchtte ze, terwijl ze zijn arm van haar afsloeg. Ik voelde het bankje naast me inzakken en herkende Sirius Black. De jongen met de grijze ogen. Hij grijnsde flirterig naar mij en zwaaide zijn haar uit zijn gezicht.

'De naam is Black. Sirius Black'. Hij stak zijn hand naar me uit en ik nam hem voorzichtig aan. Hij plaatste er een kus op en gaf me een knipoog. 'En... wie ben jij, schoonheid?'.

'Ik ben Lucy White en noem me geen schoonheid'. Vol walging trok ik mijn hand terug en veegde het af aan mijn rokje.

'Black en White?' lachte Sirius. 'Volgens mij zijn we voorbestemd, beste Lucy'.

'Nee, dat denk ik niet, Black. En als je het niet erg vindt, kunnen jullie mij en Lily dan met rust laten. We proberen te eten'. Sirius sloeg echter zijn arm om mijn middel en schoof dichterbij.

'Wat zeg je ervan, White. Jij... ik... Hogsmeade?'. Lily trok Sirius' arm van me af en keek hem kwaad aan.

'Wat dacht je van 'nee' en ga weg! Oh, en neem Potter met je mee' zei ze. James en Sirius stonden op en gingen een stukje verderop zitten.

'Oh, Lily' zuchtte ik. 'Hoe houd je dit vol?'.

'Gewoon negeren. Ooit zullen ze moeten stoppen'. Direct na het ontbijt werden de roosters uitgedeeld. Lily en ik hadden bijna dezelfde vakken, dus zouden we vaak bij elkaar zitten. Het eerste vak dat op het programma stond, was Potions. We liepen naar het lokaal van professor Slughorn en gingen vooraan zitten. Het lokaal stroomde langzaam vol met leerlingen van zowel Gryffindor als Ravenclaw. Aan de tafel naast ons zaten twee Ravenclaws. Ik staarde ongemakkelijk naar de blonde jongen en werd uit mijn gedachten gehaald door Lily, die in haar vingers knipte.

'Luisterde je wel?' lachte ze.

'Nee, sorry. Wat zei je?'. Ik voelde een blos op mijn wangen en waaide mezelf wat lucht toe. Lily volgde mijn staar en keek naar de Ravenclaw jongen.

'Ik wilde zeggen dat Black naar je aan het staren is, maar zo te zien heb jij iemand anders op het oog'. Lily keek me grijnzend aan en keek weer naar de Ravenclaw jongen. Hij keek terug en zwaaide ongemakkelijk. Schamend zwaaide ik terug. Lily boog naar me toe en begon te fluisteren. 'Hij ziet jou volgens mij ook wel zitten. Ik ken zijn naam niet, maar ik weet dat zijn vriend Lucas heet. Ik praat na de les wel met hem'. Ik tikte Lily speels tegen haar schouder en giechelde. We werden gestoord door een dichtslaande deur. Professor Slughorn nam zijn plek in, vooraan in de klas. Hij klapte zijn handen ineen en keek de klas rond.

'Een nieuw schooljaar' zei hij vrolijk. 'Maar helaas ook het laatste jaar voor jullie. Ik zal veel van jullie missen volgend jaar'. Hij draaide zijn rug naar de klas toe en liep naar zijn ketel. Hij roerde een paar keer en een blauwe walm steeg op. 'Ik weet zeker dat de meeste van jullie het zullen maken, buiten deze muren van Hogwarts. Misschien wel als Quidditch speler?-'. Een aantal jongens maakte opgewonden geluiden. 'Auror?-'. James en Sirius gaven elkaar een high-five. 'Misschien ontdekt één van jullie wel een middeltje tegen Lycantropie?'. Iedereen in de klas lachte behalve de Marauders. Ik keek vreemd op en Remus trok wit weg. 'Vreselijke ziekte. Heeft één van jullie ooit een transformatie van een zogenoemde weerwolf gezien? Echt verschrikkelijk'.

Even bleef het ongemakkelijk stil. Ik keek naar Remus die naar zijn handen op zijn schoot staarde. Toen hij opkeek, ving ik een glimp van schaamte op in zijn ogen.

'Oké, voor het volgende project deel ik jullie op in duo's'. De klas zuchtte diep. 'In de Toverwereld kunnen jullie ook geen partners kiezen, dus hier ook niet' antwoordde Slughorn simpel. 'Even kijken...'. Slughorn noemde namen op van mensen die ik nog nooit gehoord had. Ik probeerde hun gezichten bij de namen te onthouden.

'...James Potter en Lucas Winters. Dan hebben we nog vier mensen over. Mevrouw Evans gaat samen met... Meneer Black, en dan kan Lupin met-'. Slughorn leek zich nu pas op te merken dat hij een nieuwe studente had.

'White. Lucy White' zei ik nerveus.

'Ah, dus jij bent de dochter van de Generaal' zei hij geïnteresseerd. 'Blijf na de les even hangen, mevrouw White. Ik wil u wat vragen'. Ik knikte en stond op. Ik liep naar de tafel waar Remus zat en nam plaats naast hem.


'Yo, Remus' fluisterde Sirius vanaf de tafel die ik eerst met Lily deelde. 'Wil je ruilen van partner?'. Remus keek van mij naar zijn vriend en haalde zijn schouders op.

'Als het mag van Slughorn vind ik het goed' fluisterde hij terug. Ik sloeg mijn hand plat op tafel en boog een beetje voorover.

'Ik vind het niet goed. Ik vind de duo's zo beter'. Sirius knipoogde en ging weer door met zijn project. Remus stalde alle ingrediënten uit op de tafel en begon met het lezen van de instructies. We werkten erg goed samen en aan het eind van de les hadden we het beste brouwsel van de klas. Slughorn gaf ons twintig punten en maakte een einde aan de les. De meesten verlieten het lokaal en ik bleef alleen achter met Lily.

'Dus... mevrouw White' begon Slughorn. 'U vraagt zich vast af: 'Waarom moet ik blijven na de les?', maar het antwoord is simpel. Ik wil u graag uitnodigen voor een feestelijke gelegenheid binnenkort'. Hij haalde een uitnodiging uit de binnenzak van zijn gewaad en overhandigde die aan mij. 'Ziet u, ik heb een clubje voor een aantal topleerlingen en zo nu en dan spreken we wat af. Ik hoop dat u er bij kunt zijn. Mevrouw Evans kan u verder inlichten'.

'Oké, dank u meneer' zei ik vriendelijk. Ik draaide me om, pakte mijn tas op en liep met Lily naar buiten.

'Wat is dat voor feest?' vroeg ik haar.

'Oh, Slughorn organiseert dinerparty's voor de elite. Zo kan hij slijmen en om gunsten vragen. Het feest zelf stelt nooit veel voor' zei ze onverschillig.

'Waarom ga jij er dan heen?'

'Ik moet wel. Slughorn is dan misschien een opdringerige man, maar hij heeft connecties. En connecties zijn belangrijk als je een goede toekomst wilt'.

'Oh, ik snap het' grinnikte ik. 'Is er nog iets specifieks dat ik moet weten?'.

'Ja' zei Lily. 'De dresscode is avondkleding'.

[A/N]

Hee guys,

Ik heb het hoofdstuk snel geschreven, want ik moet veel ruimte invullen tussen twee bepaalde gebeurtenissen in. Sorry daarvoor.

Ik wil even iets vertellen over het verhaal. Het is zo (in de wonderlijke wereld van HP) dat Sirius afstand neemt van zijn familie en bij James gaat wonen. Maar ik kon niet goed vinden wanneer hij van het wandtapijt afgebrand werd. In veel fanficties gebeurt het in zijn vijfde of zesde jaar, maar in mijn fanfic woont hij nu nog bij zijn ouders. Anders klopt mijn plottwist straks niet. *spoiler*

Dikke kus,

ClementineCarson

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin