Hoofdstuk 5

4.3K 280 146
                                    

Hoofdstuk 5 ~ De kus

Opgedragen aan LiekePolling.

'Hallo daar'. Ik keek opzij en zag dat James naast me kwam zitten in de bibliotheek. Ik zuchtte diep en hield mijn vinger op de zin waar ik gebleven was met lezen.

'James Potter in de bibliotheek. Dat klinkt als het begin van een slechte grap'.

'Haha, erg grappig' antwoordde hij sarcastisch. 'Ik kom voor je hulp'.

'Waarmee kan ik je van dienst zijn' zei ik deftig. James kreeg een grijns op zijn gezicht en leunde met zijn hoofd op zijn hand.

'Ik hoorde dat je komend weekend een date hebt met de Ravenclaw'.

'De Ravenclaw heet Christopher, mocht je geïnteresseerd zijn'. Ik nam mijn boekenlegger van de eikenhouten tafel af en stak hem tussen de pagina's . Ik sloeg het boek dicht en stopte het weg.

'Maakt me niet uit' zuchtte James gefrustreerd. 'Zou je misschien iets voor me kunnen doen?'.

'Wat?'.

'Maak er een dubbeldate van. Jij en Ravenclaw samen met mij en Lily'. Ik lachte kort en hard.

'James, dat zou ik Lily nooit aandoen'. Ik stond op van de stoel en schoof hem aan. Met een versnelde pas liep ik de bibliotheek uit. James volgde me natuurlijk op de voet.

'Alsjeblieft' smeekte hij terwijl hij voor me ging lopen.

'James, laat me met rust. Ik kom toch niet op andere gedachten'

'Maar' protesteerde hij. 'Lily en ik horen bij elkaar. Onze kinderen zullen slim en knap en...'

'-Denkbeeldig zijn' maakte ik voor hem af. James bleef plots staan en keek naar de grond. Ik voelde ineens een vlaag van medelijden opkomen.

'Luister, James. Ik kan je hierbij niet helpen. Je zult zelf dingen moeten ondernemen' gaf ik als advies.

'Zoals wat?' vroeg hij.

'Nou...uh... laat zien dat je echt om haar geeft. Doe aardig en volwassen tegen haar. Dat houdt ook in dat je minder moet flirten, daar heeft ze echt een hekel aan'. James lichtte een beetje op.

'Dat moet wel lukken' zei hij. 'Dank je, Lucy'. Hij omhelsde me heel plotseling en ik klopte zacht op zijn rug. Vervolgens liet hij me los en rende hij richting de Gryffindor Common Room, waardoor ik alleen achter bleef. Ik streek mijn kleding glad en liep een stuk verder. Aan het eind van de gang zag ik Sirius staan. Hij leunde tegen de muur en speelde met zijn staf tussen zijn vingers. Hij had me nog niet opgemerkt, dus besloot ik van het moment gebruik te maken en abrupt om te draaien. Snel verstopte ik me in een andere gang. Ik had geen zin om Sirius onder ogen te komen.

Sinds Slughorn's feestje liet hij me geen moment meer met rust. 's Ochtends wacht hij me op in de Common Room, zodat hij met me naar de Great Hall kan lopen. 's Middags wacht hij op me na de les. En 's avonds wil hij naast me zitten bij het diner. Iedere keer begint hij ongecontroleerd te flirten. Alle meisjes rondom hem zijn stik jaloers en ik ben al een paar keer door hen bedreigd in de wandelgangen. Ik moet eerlijk toegeven dat het geflirt van Sirius best vleiend is. Ik bedoel... Als hij het echt zou menen. Diep van binnen weet ik dat hij alleen met me flirt, omdat ik het enige meisje ben dat nog niet voor zijn charmes gevallen is. Ik ben het spel en hij is de speler. Ik wilde niet Sirius' 184e prooi zijn.

Ik werd uit mijn gedachten gehaald door een hand op mijn schouder.

'Goedenavond, White'.

'Black' zei ik kortaf. Hij schudde grijnzend zijn hoofd.

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Where stories live. Discover now