Hoofdstuk 4

4.7K 264 174
                                    

Hoofdstuk 4 ~ Slug Club

Opgedragen aan LemonadeLemons.

'Wat moet ik aan?' vroeg ik aan Lily. Ik zat met mijn handen in mijn haar. Ik had nog tien minuten om mezelf klaar te maken en ik had helemaal geen avondkleding.

'Trek gewoon een jurkje aan. Dat doe ik ook'. Lily draaide een rondje voor de spiegel in haar smaragdgroene jurkje. Ik zuchtte gefrustreerd en graaide in mijn koffer. Ik trok een blauw jurkje tevoorschijn en vouwde het open. Het was zeker geen jurkje voor een deftige gelegenheid. Vader zou me vermoorden als ik in zoiets naar een feest zou gaan. Ik rende snel naar de badkamer en trok het jurkje aan. Ik liet mijn haar gewoon los hangen en veranderde mijn make-up niet. Zoveel tijd had ik niet meer. Ik hopte vervolgens door de slaapzaal met één schoen bijna aan mijn voet en de ander nog steeds in mijn hand. Toen ik eindelijk klaar was bekeek ik mezelf in de spiegel en knikte goedkeurend.

'Het kan ermee door' zuchtte ik.

'Nou, mevrouw Luciana White' zei Lily met een deftig accent. 'Ik vind dat u er voortreffelijk uit ziet'.

'Dank u' lachte ik. 'U mag er ook wezen. Wat een prachtig plaatje! Ik weet zeker dat meneer James Potter u zal aanbidden'.

'Oké, nu ga je te ver' zei Lily wiens gezichtsuitdrukking plots veranderde. Ze trok haar schoen uit en gooide die naar mijn hoofd. Ik ontweek de schoen en rende lachend de Common Room in. Ik plofte neer op de bank en wachtte totdat Lily haar schoen weer aangetrokken had. Ze kwam de trap afgelopen en schudde glimlachend haar hoofd.

'Goedenavond Evans'. James en de rest kwamen van de trap, die naar de jongensslaapzalen leidde, afgelopen. 'Wat zien jullie er prachtig uit, als ik dat mag zeggen'.

'Nee, dat mag je niet' fluisterde Lily in mijn oor. Ik grinnikte zachtjes achter mijn hand en keek weer naar de jongens.

'Wat doen jullie hier?' zei Lily vervolgens.

'Zie je dat niet?' zei James. Hij draaide een rondje in zijn galagewaad. 'We gaan naar de Slug Club'.

'Wacht? Slughorn was zo gek om jullie uit te nodigen?' vroeg ik.

'Jazeker' grijnsde James. 'Remus hier, is één van de slimste mensen op Hogwarts – samen met mijn kleine Lilypad natuurlijk' zei hij terwijl hij naar Remus wees. Lily gromde geïrriteerd bij het horen van haar nieuwe bijnaam. 'Ik ben James Potter. In één woord: fantastisch. Slughorn moest me wel uitnodigen'. Lily maakte een kotsgeluid en ik begon te schateren.

'En ik ben de date van James' zei Sirius onverschillig. 'Ik breek waarschijnlijk jouw hart, maar schat... dan had je me maar eerder moeten vragen'. Hij boog grijnzend voor me en mijn lach verdween van mijn gezicht.

'Oh, wat vreselijk. Ik ben zo jaloers' zei ik zonder emotie.

'En laat me raden' begon Lily. 'Peter is de date van Remus?'. De jongens knikten.

'Maar we gaan nu, Evans. Beloof me dat je straks even met me danst'. James knipoogde en verliet de Common Room.

'Nooit van mijn leven' mompelde Lily nog snel voordat we de jongens op een afstandje volgden. Toen we bij Slughorns kantoortje aankwamen, was de deur al open. Een klein gezelschap van twintig personen zat aan een lange tafel, die in het midden van de kamer getransfigureerd was.

'Welkom en neem plaats' zei hij tegen ons, terwijl hij naar de twee lege plaatsen wees. We gingen zitten en ik keek rond. De blonde Ravenclaw jongen van een paar dagen eerder zat schuin tegenover me en hij lachte vriendelijk. Ik lachte terug en keek toe hoe ons eten opgediend werd door jongere studenten in witte gewaden.

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Where stories live. Discover now