Hoofdstuk 9

4.2K 247 121
                                    

Hoofdstuk 9 ~ Ontwijken

Opgedragen aan QuidditchSeeker03.

De vakantie was voorbij en ik liep over een druk perron naar de trein. Ik klom aan boord en ging op zoek naar een lege coupé. Ik strompelde door de gangen en keek naar de nieuwe ring die om mijn linker ringvinger geklemd zat. Honderden verschillende gedachten spookten door mijn hoofd. Hoe kon mijn vader me dit aandoen? Ik liep langs een coupé af en ik keek door het raampje naar binnen. Ik zag Lily en Remus zitten. Ze waren diep in gesprek, maar Lily keek snel op. Ze zwaaide naar me, maar ik liep weg. Ik wilde even alleen zijn. Ik liep helemaal door totdat ik een lege coupé had gevonden. Ik schoof de deur opzij, deed de blindering dicht en ging in het hoekje bij het raam zitten. Weer belandde mijn blik op de ring. Ik voelde me zo stom dat ik het niet aan zag komen. De tekenen waren er:

~*~*~

'De Blacks, hè?' lachte vader. 'Wat grappig. De Blacks en de Whites. Ik denk dat we het goed met elkaar zullen vinden'.

'Dat denk ik ook' lachte de Minister. 'En volgens mij heeft Orion Black een zoon van uw dochters leeftijd'. De Minister haalde zijn wenkbrauwen aanstootgevend op en mijn vader grijnsde.

~*~*~

'Ik hoorde van de Minister over het plan en ik wil graag zeggen dat we er mee instemmen' zei Walburga. 'Onze zoon is nogal een raa-'

'-Razend populair type. Ja! Hij is erg gewild in de Toverwereld' onderbrak Orion.

~*~*~

Een razend populair type is hij zeker. De meeste meisjes op Hogwarts zouden een moord doen om Sirius' vrouw te worden. Ik draaide aan de ring en trok hem voorzichtig van mijn vinger af. Ik stopte hem in de binnenzak van mijn gewaad en keek er niet meer naar om. Plots schoof de deur van mijn coupé open en een jongen kwam naar binnen. Hij bleef staan op de drempel en keek me onderzoekend aan.

'Sorry, ik zag niet dat er iemand was' zei hij. 'Mag ik er bij komen zitten?'. Ik knikte en staarde vervolgens uit het raam. De jongen nam plaats tegenover me en nam een boek uit zijn tas. Zijn ogen scanden over het papier en hij krabbelde zo nu en dan wat tekst naast de oorspronkelijke tekst.

'Is er iets?' vroeg hij zonder op te kijken. Geschokt draaide ik mijn hoofd weg.

'Nee' fluisterde ik. De rest van de rit durfde ik zijn kant niet meer op te kijken. Soms voelde ik hem naar me staren, maar ik schonk er geen aandacht aan.

'Zeg, ben jij niet bevriend met Lily Evans?'. Ik knikte voorzichtig. De jongen haalde iets uit zijn zak en hield het voor mijn gezicht. Het was een opgevouwen briefje.

'Wat moet ik hiermee?' zei ik terwijl ik het briefje aannam.

'Geef het aan haar. Het is belangrijk'. Vervolgens stond de jongen op en verliet hij de coupé. Ik stopte het briefje bij mijn ring in mijn gewaad en wachtte totdat de trein stilstond. Ik verliet de Hogwarts Express en liep samen met de grote menigte naar de wagens. Een stukje verderop zag ik Lily instappen. Ik twijfelde of ik er wel bij moest gaan zitten. Ze zouden natuurlijk meteen iets in de gaten hebben. Door mijn trage beslissing, merkte Lily me op en wenkte ze me. Ik liep naar haar toe en klom op de wagen.

'Hee, Lucy. Fijne vakantie gehad?' vroeg Lily argwanend.

'Ja, hoor' zei ik zo vrolijk mogelijk. 'En jij?'.

'Ik ook' was haar korte antwoord.

'Hallo, dames'. James sprong de wagen in met Remus en Peter op zijn hielen. 'Hebben jullie Sirius toevallig gezien?'. Mijn wangen kleurden een beetje en ik schudde snel mijn hoofd.

Sirius Black ~ Black and White 《Voltooid》Where stories live. Discover now