*017*

578 54 6
                                    


'Ja meneer Pettigrew?'

Ik kijk op uit de les. De naam Pettigrew. Die ken ik! Ik kijk professor Lupin aan en zie hem chagrijnig naar Kye kijken. Kye kijkt de klas rond en uiteindelijk vinden zijn ogen de mijne. Ik glimlach even en hij glimlacht terug.

'Meneer Pettigrew. Wat komt u hier doen?' zegt Lupin geïrriteerd.

'Ik moest Jaxissa Black van professor Snape halen, professor' zegt hij met een grijns. Ik wordt rood en pak mijn spullen al bij mekaar.

'Niets daarvan' zegt Lupos, verbaasd kijk ik hem aan. Meestal is hij juist degene waarvan alles mag.

'Je moet wachten tot na de les, zeg dat ook maar tegen Severus' zegt hij en hij pakt zijn boek weer als teken dat wij ook verder moeten gaan met ons huiswerk. Ik trek mijn wenkbrauwen verbaasd op en begin mijn boeken weer op tafel te leggen. Kye gromt wat en smijt de deur achter zich dicht, oke zo boos hoef je nou ook weer niet te zijn hoor Kye.

'TRINGGGGGGGGGGGGG'

De bel was gegaan en iedereen ruimde op. Waarschijnlijk moet ik nu dus naar SnieSnaSneepie toe.

'Mevrouw Black, komt u even hier' zegt Lupin ineens en ik kijk hem (alweer) verbaasd aan. Serieus, wat heeft hij vandaag.

'Wat is er, professor?' vraag ik wanneer ik bij zijn bureau sta. Freoge zijn al naar de Grote Zaal gelopen voor de lunch.

'Ik wil je even waarschuwen, Jaxissa. Kye Pettigrew is de zoon van Peter Pettigrew. Hij had geen les van Professor Snape vandaag, hij moet nablijven in plaats van de lessen volgen. Pas op voor hem, en blijf uit zijn buurt'

'Peter was toch een Marauder?' vraag ik. Peter is degene die mij ontvoerd had, maar dat weet ik niet zeker aangezien mijn vader hem eigenlijk vermoord heeft.

'Ja dat klopt'

'Maar hij is toch dood?'

'Jaxissa, als ik het goed heb heb jij hem al een keer gezien dit schooljaar' zegt hij en ik kijk hem verbaasd aan. Dan zie ik dat zijn hand naar de Marauders Map gaat.

'Ja maar ik wist het niet zeker want mijn vader heeft hem toch vermoord, samen met twaalf muggles?'

'Jaxissa, ik heb het ook pas net uitgevogeld. Je vader is onschuldig, Peter heeft die Muggles vermoord en is daarna veranderd in een rat. Hij is een Faunaat. En hij had ook nog een vinger afgesneden'

Verbaasd kijk ik hem aan. Mijn vader is onschuldig!!

'M.Maar. Wwaar is hij dan nu?' vraag ik. Lupin pakt de map.

'I solemny swear that I'm up to no good' zegt hij en de kaart verschijnt.

'Hier, hij is nu buiten aan het rondzwerven bij...' zijn adem stokt.

'Waarbij?' vraag ik verbaasd.

'Hij is buiten' zegt Lupin en hij staat op als teken dat dit gesprek is afgelopen.

'Bedankt professor' zeg ik en hij glimlacht.

'Graag gedaan'

Ik loop snel het lokaal uit, opzoek naar mijn onschuldige vader. Ik ga de hoek om en wordt ineens beet gepakt. Ik wil gillen maar iemand drukt iets in mijn mond. Voordat alles zwart wordt zie ik degene voor wie Lupin mij gewaarschuwt had,

Kye Pettigrew

Lost parents of Jaxissa BlackWhere stories live. Discover now